مراقبت های بعد از بخیه
مراقبت بخیه سزارین
بخیه پوست
کشیدن بخیه
بخیه دست
مراقبت های بعد از بخیه:
گاها اتفاق می افتد که شما یا فرزندانتان با جراحت و بریدگی به دلایل متفاوت روبرو شده و پزشک نیز برای جلوگیری از خون ریزی، ایجاد عفونت و کاهش جای زخم از بخیه استفاده می کند و اینکه با نکات مراقبتی از پوست خود محافظت کنید نکته ی بسیار مهمی است و می تواند بر سرعت و کیفیت بهبودی شما و عزیزانتان تاثیر بسزائی بگذارد.
- بخیه ها را معمولا طی چند روز تا 2 هفته از بدن خارج می کنند و این مدت زمان بستگی به نوع بخیه و عمق جراحت شما دارد بنابراین توصیه می شود اصرار به برداشتن بخیه ها در زمان کوتاه تر برای بهبودی کامل و اصولی تر را فراموش کنید.
- توجه داشته باشید حداقل تا 24 ساعت اول محل بخیه را خشک نگه دارید تا احتمال بروز عفونت کاهش یابد و به توصیه های پزشک خود در مورد نحوه ی تمیز کردن محل بخیه توجه داشته باشید.
-
- پس از هربار شستشوی ناحیه ی تحت درمان، خشک کردن کامل با یک حوله ی تمیز و نرم را از یاد نبرید و در صورت مشاهده ی ترشحات زرد رنگ یا شفاف، پزشک خود را در جریان قرار داده و مطابق دستورالعمل ایشان از بخیه های خود مراقبت کنید. در چنین مواقعی از درمان های گیاهی و سنتی بزرگان فامیل به شدت بپرهیزید و بدون اطلاع پزشک اقدام خودسرانه ای انجام ندهید.

-
- زمانی که بخیه های شما هنوز بطور کامل بهبود نیافته اند، شنا کردن در استخر و موارد مشابه ممنوع است. دوش گرفتن مانعی ندارد و در برخی مواقع تحت نظر پزشک متخصص می توان از اسپری های محافظتی قبل از حمام برای مراقبت از ناحیه ی بخیه استفاده کرد.
-
- از مکان های آلوده، کثیف و محیط هایی که احتمال سرایت باکتری و مواد مضر به بخیه موجود دارد، به شدت دوری کنید. مراقبت از کودکانی که دارای بخیه در بدن خود هستند نیز نکته ی بسیار مهمی است و توصیه می شود فرزندان دلبند خود را در این مدت از بازی با گل، ماسه و رنگ دور نگه دارید.
-
- برخی از ورزش ها می توانند باعث کبودی، برجستگی و حساسیت ناحیه ی بخیه شوند لذا در صورت عادت به ورزش کردن و فعالیت های بدنی بدلیل شغل خود، حتما پزشک را در جریان این موضوع قرار داده تا متناسب با صلاح دید ایشان فعالیت های بدنی خود را ادامه دهید.

-
- علاوه بر مراقبت از بخیه های خود، مراقب علائم عفونت نیز باشید. افزایش درد، افزایش قرمزی اطراف زخم (به جای کمتر شدن به مرور زمان)، تورم، ایجاد چرک، خونریزی، بوی بد ناحیه ی تحت درمان و تب از نشانه های ایجاد عفونت هستند و در صورت مواجهه با هر کدام حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
-
- پس از کشیدن بخیه ها نیز رعایت نکات مراقبتی جهت بهبود هرچه سریعتر اسکار بخیه اهمیت زیادی داشته و بر زیبایی پوست نیز تاثیرگذار است. به همین دلیل توصیه می شود مراقبت از پوست خود در برابر نور آفتاب را جدی بگیرید. در صورت قرارگیری جای بخیه در معرض نور خورشید تا 6 ماه، احتمال تغییر رنگ پوست وجود دارد. البته معمولا تا چند روز یا چند هفته پس از کشیدن بخیه ها بهتر است از کرم های ضدآفتاب استفاده نکنید در نتیجه به یاد داشته باشید هنگام برداشتن بخیه از پزشک خود بهترین زمان شروع مجدد استفاده از ضدآفتاب ها را متناسب با شرایط خود بپرسید.
-
- مصرف منظم و مداوم کرم های ترمیم کننده ی تجویز شده بر بهبود پوست و جلوگیری از تغییر رنگ ناحیه ی آسیب دیده نقش بسزائی دارد و توصیه می شود در هر نوبت مقداری از کرم را بر روی جای بخیه قرار داده و با ماساژ ملایم پوست، مواد مؤثر را به تمامی نقاط پوست خود انتقال دهید.
جهت تمایل به اطلاع از بهترین کلینیک های شهر خود، هزینه ی اقدامات زیبایی، مشاوره ی آنلاین با پزشکان متخصص حاذق در سراسر کشور
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
درمان جای جوش عمیق
بهترین روش جوانسازی پوست
سفید کردن و رفع سیاهی پوست
عوارض انواع لیزر پوست
پاک سازی پوست صورت
جوانسازی پوست با لیزر
درمان پیری زودرس پوست

WebMD Medical Reference Reviewed by Carol DerSarkissian on March 10, 2019
https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/cosmetic-procedures-stitches#2