مراقبت های قبل و بعد برداشتن خال پماد برداشت خال هزینه برداشت خال برداشتن خال با لیزر برداشتن خال روی بینی عوارض برداشت خال صورت کلینیک برداشت خال
خال های پوستی از بدو تولد با ما هستند یا اینکه به مرور زمان خود را نشان می دهند و می توانند باعث ایجاد ظاهری نامناسب شوند. به همین دلیل افراد زیادی به دنبال برداشت خال های خود هستند و جالب است بدانید این اقدام صرفا جنبه ی زیبایی ندارد!
در واقع حتی اگر قصد برداشت خال های خود را ندارید توصیه می شود در صورت مشاهده ی هرگونه تغییر در آن ها به پزشک متخصص مراجعه کنید. در چنین مواقعی آزمایش های خاصی انجام شده و پاتولوژیست نمونه ی بافت خال را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد و در صورت سرطانی بودن سلول های موجود در بافت خال ها، هرچه سریع تر اقدامات درمانی شروع می شوند.
برداشتن خال های پوستی به روش های جراحی و غیرجراحی امکان پذیر است.
هرکدام از روش ها که انتخاب شوند نیاز به مراقبت بعد از برداشت خال وجود دارد و رعایت نکات کلیدی در این باره می تواند به ترمیم سریع تر پوست و کاهش احتمال بروز جای خال کمک کند لذا توصیه می شود موارد زیر را با دقت مطالعه کنید.
لیزرتراپی یکی از روش های حذف خال های پوستی می باشد اما اشعه های لیزر به اندازه ای قوی نیستند که بتوانند به عمق پوست نفوذ کرده و خال هایی که ضایعات عمیق پوستی دارند را برطرف کنند.
متخصص پوست پس از بررسی نوع خال و معاینه ی پوست شما بهترین روش را با برش و بخیه یا بدون برش و بخیه انتخاب می کند و بهتر است تمامی سوالات خود را قبل از برداشتن خال از پزشک خود بپرسید تا روبرویی با نتیجه ی نهایی و عوارض احتمالی بهتر و آسان تر انجام شود.
یکی از رایج ترین مشکلات پس از برداشتن خال های پوستی جای زخم است. بسیاری از افراد به دلایل زیبایی اقدام به برداشتن خال های خود می کنند و در اکثر مواقع پزشک متخصص می تواند در مورد نوع اسکار پس از برداشت خال شما را مطلع سازد. البته در بعضی موارد نادر نیز شاهد عفونت و آسیب های عصبی پس از برداشت خال می باشیم که احتمال این دسته از عوارض به شدت پایین می باشد.
پزشک خود را در جریان تمامی داروها، مکمل های غذایی و حتی سابقه ی مصرف داروهای خود قرار دهید.
اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید، سابقه ی اختلالات خونی دارید، بصورت مکرر با تبخال مواجه می شوید یا از داروهای رقیق کننده ی خون استفاده می کنید لازم است پزشک متخصص متناسب با شرایط شما روند درمان را شروع کند و دقت داشته باشید این موضوع بر جلوگیری از بروز عوارض جانبی پس از برداشت خال و ترمیم بهتر پوست ناحیه ی تحت درمان تاثیر بسزائی دارد.
همچنین بصورت خودسرانه و تنها بر اساس مطالبی که می خوانید اقدام به قطع مصرف داروهای خود نکرده و حتما تحت نظر پزشک خود این روند را جلو ببرید.
زخم ایجاد شده ناشی از برداشت خال ممکن است با ترشحات متفاوت با بوی بد، خونریزی، تب و یک سری تغییرات در پوست و حالات کلی شما همراه باشد.
در چنین مواقعی حتما پزشک خود را در جریان این موضوع قرار دهید و از مصرف خودسرانه ی استامینوفن به شدت بپرهیزید. هنگام صحبت کردن با پزشک تمام جزئیات را بطور دقیق برای ایشان شرح دهید. اگر امکان عفونت و مشکلات جدی وجود داشته باشد ممکن است نیاز باشد به اورژانس بیمارستان ها مراجعه کنید.
در بعضی مواقع نیز بخیه ها زودتر از زمان موعود ممکن است تغییر وضعیت پیدا کنند و بر اثر ایجاد آسیب باز شوند. چنین شرایطی هم باید به پزشک متخصص گزارش کرده و از هرگونه اقدام خودسرانه دوری کنید.
مقداری درد در ناحیه ی خال برداشته شده طبیعی است که با کمپرس های یخ می توانید پوست خود را آرام کنید و تحت هیچ شرایطی بدون تجویز پزشک از داروهای موضعی و خوراکی برای بهبود علائم خود استفاده نکنید.
ممکن است پزشک متخصص کرم یا پمادهای ترمیمی برای شما تجویز کند و در چنین مواقعی استفاده ی منظم و مطابق دستورالعمل پزشک متخصص کاملا ضروری می باشد. اگر تمایل دارید قبل از تعویض بانداژ جای خال از وازلین یا روغن های مغذی استفاده کنید، این موضع را حتما با پزشک خود در میان بگذارید.
برخی افراد نیز بصورت خودسرانه از کرم های موضعی ویتامین E برای بهبود سریع تر و بهتر پوست خود کمک می گیرند و این کار بدون مشورت با پزشک متخصص کاملا اشتباه است و در بعضی اوقات نیز باعث کند شدن روند درمان می شود.
اصلاح موهای ناحیه ی تحت درمان یا مناطق نزدیک آن را تا زمان بهبودی کامل به تعویق بیاندازید و از انجام فعالیت های سنگین بپرهیزید.
همچنین قرارگرفتن ناحیه ی برداشت خال در معرض آب برای مدت زمان طولانی کار اشتباهی است و همانطور که گفته شد، برای انتخاب شوینده ی مناسب پوست بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و تا جایی که امکان دارد پوست را خشک و تمیز نگه دارید.
معاینه ی پس از برداشتن خال اقدامی ضروری بوده و نباید فراموش شود.
در بعضی مواقع پزشک متخصص از بخیه برای جلوگیری از خونریزی و عفونت پوست استفاده می کند و برداشتن بخیه متناسب با نوع بخیه، تعداد بخیه و ناحیه ی تحت درمان متفاوت می باشد. بخیه های صورت معمولا طی 4 تا 7 روز برداشته شده و در جاهای دیگر ممکن است بین 8 تا 21 روز برداشته شوند. در این مدت مراقبت از بخیه جهت جلوگیری از ایجاد عفونت نکته ی بسیار مهمی بوده و باید از کثیف شدن پوست، ایجاد فشار، خراش و آسیب جلوگیری کنید.
توصیه می شود مقاله ی مراقبت های بعد از بخیه را در پایان صفحه مطالعه کنید.
چک آپ ماهانه و منظم پوست صورت و بدن موضوع بسیار مهمی می باشد که اغلب مردم به آن بی توجه هستند.
بیشتر خانم ها و آقایان به دنبال برداشتن و رفع خال های برجسته و کمرنگ بدن و صورت خود هستند و این در حالی است که خال های صاف و تیره که ممکن است در نگاه اول لک های ساده ای به نظر برسند، اهمیت بیشتری داشته و می توانند ماهیت سرطانی داشته باشند.
بنابراین چک کردن پوست تمامی بدن را فراموش نکنید و برای بهتر انجام دادن این کار می توانید از یک آینه ی قدی استفاده کنید.
یکی از مهم ترین مراقبت ها جهت محافظت از پوست در برابر اشعه های بسیار مضر نور خورشید نیز استفاده از کرم های ضدآفتاب می باشد. اشعه ی ماوراء بنفش موجود در نور آفتاب آسیب های جدی به پوست وارد کرده و حتی می تواند منجر به سرطانی شدن سلول های بافت پوست شود. به همین خاطر استفاده از کرم های ضدآفتاب مورد تایید پزشک متخصص، استفاده از کلاه نقاب دار و عینک آفتابی نکته ای بسیار مهم بوده و توصیه می شود استفاده ی منظم از ضدآفتاب ها را به یک عادت مثبت در زندگی خود تبدیل کنید.
به یاد داشته باشید با رعایت همین نکته ی ساده می توان از بروز مشکلات پوستی به خصوص لک های رنگی تا حدود زیادی جلوگیری کرد.
برای مطالعه ی راه های ساده ی درمان لک های پوستی خود کلیک کنید
چرا مژه هامون میریزن و چطور جلوی این اتفاق رو بگیریم؟!
برای اطلاع از کاربردهای سابسیژن و رفع سریع جای جوش کلیک کنید
Medical Author: Joel Schlessinger, MD
Medical Editor: Melissa Conrad Stöppler, MD
Reviewed on 10/1/2019
https://www.emedicinehealth.com/mole_removal/article_em.htm
https://gloskinmedspa.com/blog/Top+Tips+For+Mole+Removal+Aftercare+/83