مراقبتهای قبل و بعد از تزریق فیلرهای پوستی، ژل و انواع پرکننده ها فیلر چیست عوارض فیلر ورم فیلر بینی تزریق ژل صورت تزریق ژل پیشانی فیلر ژل
رعایت نکات زیر قبل و بعد از تزریق فیلرهای پوستی نه تنها بر نتایج نهایی تاثیرات مثبت دارد بلکه عوارض جانبی ناشی از تزریق را تا حدود زیادی کاهش می دهد لذا توصیه می شود با دقت مطالعه کرده و به آن ها عمل کنید.
برخی دارو و مکمل ها باعث کاهش سرعت عملکرد پلاکت ها، اختلال در جلوگیری از خون ریزی و ایجاد کبودی می شوند و این عمل منجر به اختلال در خون رسانی به مویرگ های آسیب دیده و عروق خونی شده و کبودی را شدت می بخشد.
بنابراین توصیه می شود مصرف آسپرین، ناپروکسن و ایبوپروفن را حداقل دو هفته قبل از تزریق متوقف کنید و برای اطلاع از بی خطر بودن مکمل و داروهای مصرفی خود قبل از جلسه ی تزریق فیلر، با پزشک خود در این باره مشورت کنید زیرا ممکن است قطع خودسرانه ی داروها نیز عوارض خود را داشته باشند.
الکل به عنوان یک گشاد کننده ی عروق عمل کرده و باعث شل و باز شدن عروق خونی می گردد.
حتی نوشیدن مقدار کمی الکل نیز می تواند تاثیرات منفی خود را بوجود آورده و خطر کبودی به خصوص پس از تزریق بوتاکس و فیلرهای پوستی را افزایش دهد لذا توصیه می شود حداقل یک روز قبل و بعد از تزریق از نوشیدن مشروبات الکلی به شدت بپرهیزید.
امروزه با یک جستجوی ساده می توان به مجلات و وب سایت های معتبر در مورد خواص فیلرهای پوستی، عوارض، مواد تشکیل دهنده و بررسی اثرات این روش دسترسی پیدا کرد و این موضوع بسیار مهم می باشد.
در مورد فیلر و پرکننده ای که پزشک می خواهد به پوست شما تزریق کند تحقیق کنید و مطمئن شوید که مجوزهای لازم را دارا می باشد. البته در صورت مراجعه به مراکز معتبر و شناخته شده جای هیچگونه نگرانی نیست اما به هر حال آگاهی در این زمینه می تواند شما را برای روبرو شدن با عوارض جانبی و مشکلات احتمالی آماده کند.
مصرف برخی محصولات پوستی مانند ترتینوئین موضعی، رتینول، رتینوئید، اسید گلیکولیک یا بعضی از محصولات ضدپیری پوست ممکن است قبل از تزریق ژل و فیلر باعث ایجاد مشکلات جانبی شود.
لذا قبل از مراجعه به کلینیک برای تزریق، حتما در مورد محصولات مصرفی خود با پزشک متخصص صحبت کنید. همچنین از کرم موبر قبل از تزریق فیلر استفاده نکرده و از اپیلاسیون یا موچین نیز استفاده نکنید.
برخی افراد پوستی مستعد بروز زخم های متفاوت دارند. در این صورت باید پزشک خود را در جریان این موضوع قرار داده و اگر حساسیت یا آلرژی به ماده ی خاصی دارید خوب به این موضوع فکر کرده و لیستی از تمامی مواد محرک در روز معاینه و قبل از تزریق فیلرهای پوستی با خود به کلینیک پزشک متخصص ببرید. در صورت داشتن سابقه ی اختلالات عصبی این نکته را نیز به پزشک خود اطلاع دهید.
متاسفانه برخی افراد به توصیه ی دوستان و آشنایان برای کاهش عوارض جانبی از جمله کبودی و تورم اقدام به مصرف داروهای خوراکی و موضعی بدون نسخه می کنند و در اغلب مواقع نیز با مشکلات متعددی روبرو می شوند.
عوارض جانبی خفیف تا حدودی پس از تزریق در هر جلسه طبیعی است و توصیه می شود در صورت بروز مشکلات حاد و نامتعارف تنها با پزشک خود در این باره صحبت کرده و راهنمایی بخواهید تا مشکل بوجود آمده در کوتاه ترین زمان ممکن برطرف شود.
بسته های یخ و تولید کننده ی سرما باعث انقباض عروق خونی، کاهش جریان خون در ناحیه ی تزریق و در نتیجه کاهش احتمال بروز کبودی می شود. همچنین استفاده از پک های سرد قبل از تزریق نیز باعث بی حسی ناحیه ی تحت درمان و کاهش احساس سوزن سوزن و ناراحتی می گردد و در صورت تایید پزشک متخصص می توانید از کمپرس های یخ قبل و بعد از تزریق استفاده کنید.
در اینکه ورزش برای سلامتی بدن مفید است شکی نیست اما افزایش ضربان قلب و جریان خون بدلیل ورزش کردن و انجام فعالیت های سنگین می تواند با عوارضی همچون کبودی پس از تزریق خود را نشان دهد و رعایت این نکته به جلوگیری از آسیب به عروق خونی و ترمیم سریع تر مویرگ ها کمک بزرگی می کند.
لذا توصیه می شود در این باره با پزشک خود صحبت کرده و از بهترین زمان شروع مجدد فعالیت های سنگین خود مطلع شوید.
مراقبت از پوست تحت درمان به معنای دست کاری و تحریک محل تزریق نمی باشد. از انجام هرگونه ماساژ و دست زدن به پوست خود به شدت دوری کنید زیرا ممکن است نتیجه ی نهایی را تغییر دهد.
قرارگیری در معرض دمای بسیار سرد یا بسیار گرم مانند رفتن به سونا، اسکی و بیرون رفتن از خانه در هوای بسیار گرم و آفتابی بدون استفاده از کرم های ضدآفتاب می تواند باعث بروز مشکلات جانبی مانند کبودی شود لذا دوری از نور خورشید (و استفاده ی منظم از کرم های تجویز شده توسط پزشک متخصص که در برخی موارد توصیه می شود) را جدی بگیرید.
انجام لیزردرمانی، لایه برداری شیمیایی و ... قبل از بهبود التهاب پوست و بدون مشورت با پزشک متخصص اشتباه می باشد.
مثلا لایه برداری شیمیایی بطور طبیعی باعث مقداری التهاب در پوست می شود و از لحاظ تئوریک می تواند منجر به تخریب مواد فیلرهای پوستی تزریق شده نیز بشود و به همین دلیل توصیه می کنیم تا زمان بهبودی کامل آریتمی پوست (قرمزی و تغییرات پوست بدلیل تزریق فیلر)، انجام سایر روش های زیبایی را به تعویق بیاندازید.
برخی افراد نیز از میکرونیدلینگ خانگی بصورت مداوم استفاده می کنند. پس از تزریق هرنوع فیلر پوستی حتما با پزشک خود در مورد روش های خانگی نیز مشورت کنید تا مشکلی بوجود نیاید.
متاسفانه برخی افراد برای کاهش درد و تسکین خود از مسکن های متفاوت مانند استامینوفن بدون اطلاع پزشک متخصص استفاده می کنند در حالی که مصرف مسکن ها شاید بصورت مقطعی به شما کمک کند اما ممکن است مصرف خودسرانه ی آن ها مشکلات جانبی مهمی ایجاد کند لذا توصیه می شود در صورت تشدید ناراحتی و احساس درد این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید تا بصورت اصولی و حساب شده به کاهش درد خود کمک کنید.
تب و لرز، بروز لک های رنگی، ایجاد سفیدی، احساس گرما و برافروختگی در محل تزریق، افزایش درد و بطور کلی هرگونه تغییر در ناحیه ی تزریق و حالات عمومی خود را حتما به پزشک متخصص اطلاع داده و از رهنمودهای ایشان بهره مند شوید.
شستشوی ملایم پوست چند ساعت پس از تزریق و قبل از خواب مانعی ندارد و پس از مدتی نیز می توانید از سرم های مغذی پوست خود دوباره استفاده کنید اما در این باره پزشک متخصص در مورد بهترین زمان استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی صحبت می کند و توصیه می شود دقیقا مطابق نظر ایشان که در جریان وضعیت عمومی شما هستند و از نزدیک شما را معاینه کرده اند، عمل کنید.
همچنین حداقل تا 10 الی 14 روز پس از تزریق از تونرهای حاوی الکل و قرارگیری در معرض نورآفتاب مستقیم دوری کنید.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
Maya Vedamurthy, Amar Vedamurthy,
and KC Nischal
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2890128/
https://www.starkeymedical.com/blog/5-tips-to-prevent-bruising-after-botox-or-filler-treatments
https://www.urbanmedspacharlotte.com/pre-and-post-treatment-instructions