درمان میخچه پا درمان میخچه پا در منزل درمان میخچه پا با محلول پماد میخچه پا درمان میخچه پا با چسب درمان میخچه پا بدون جراحی میخچه چیست میخچه
میخچه یا همان هایپرکراتوز کانونی نوعی پوسیدگی و ضایعات پوستی ضخیم، شایع و آزار دهنده است که بر اثر ضربات مکرر مکانیکی ناشی از اصطکاک یا فشار زیاد ایجاد می شود و اغلب در افرادی که کفش های نامناسب دارند یا ورزشکاران دیده می شود.
میخچه ها معمولا خشک، سخت و خشن هستند و ضایعاتی گوشتی با مرکز سفید رنگ (هسته ی میخچه) بر روی نواحی استخوانی می باشند که هنگام راه رفتن احساس درد بسیار آزار دهنده ای به همراه دارند و افراد دیابتی و مسن بیشتر از سایرین در معرض این دسته از ضایعات هستند.
میخچه عموما در کف پا، زیر انگشتان و در فاصله ی میانی انگشتان، قرار دارد و برجستگی های استخوانی و تغییر شکل پا نیز می تواند عامل مؤثری بر ایجاد میخچه باشد.
اگر با ضایعات برآمده روی کف پا یا زیر انگشتان مواجه شدید که خطوط پوستی متعددی اطراف آن وجود داشته و در صورت ایجاد فشار عمود بر سطح آن ها، احساس درد داشتید، به احتمال زیاد میخچه می باشد و اگر خطوط پوستی کنار ناهمواری وجود نداشت و با اعمال فشار دردی نداشتید، احتمالا ضایعه ی زگیل می باشد.
میخچه بدن محدودیت سنی و جنسیتی ممکن است هرشخصی که از کفش نامناسب استفاده می کند یا فشار نامتعارفی در پاها متحمل می شود را درگیر کند اما بیشتر در میان افراد مسن دیده می شود و خانم ها بیشتر از آقایان در معرض ابتلا هستند
اما درمان میخچه پا به چه شکلی انجام می شود؟!
پزشک متخصص در ابتدا محل آسیب دیده را معاینه می کند و در صورتی که تشخیص میخچه از پینه و زگیل سخت باشد پس از بیوپسی (نمونه برداری)، با اطمینان خاطر بیشتری روند درمان آغاز می شود. بافت میخچه گاها تا چربی زیر جلدی نیز گسترش می یابد و لایه های پوست مانند اپیدرم (لایه ی سطحی) و درم (لایه ی میانی) را به شدت درگیر می کند.
چرا درمان میخچه پا الزامیست؟!
میخچه حتی اگر باعث ناراحتی هنگام راه رفتن و دویدن نشود، می تواند با جمع شدن بیش از اندازه و ضخیم شدن لایه های کراتین رشد کرده و به توده ای بسیار دردناک تبدیل شود بنابراین درمان میخچه پا در همان مراحل اولیه ی تشکیل کاملا ضروری می باشد.
برای درمان میخچه پا پزشک متخصص اغلب از داروهای کراتولیتیک موضعی مانند محلول یا پد اسید سالیسیلیک 12.6 تا 40 درصد، اوره 20 تا 50 درصد، نیترات نقره و پانسمان های هیدروکلوئید کمک می گیرد که به نرم کردن و در نهایت پاره شدن و از بین رفتن ضایعات میخچه ای منجر می شود.
لیزردرمانی نیز جزء روش های کلینیکی و بسیار کاربردی در این زمینه می باشد که به جای استفاده از چاقوی جراحی، با ایجاد حرارتی متعادل در بافت میخچه باعث از بین رفتن سلول های اضافی می شود و لیزرهای کربن دی اکسید، مناسب ترین تجهیزات برای این دسته از مشکلات پوستی می باشند.
در برخی مواقع که این عارضه حادتر می باشد و به مشکلات استخوانی مربوط است، روش جراحی جوابدهی مناسبی دارد و علت اصلی ایجاد میخچه در محل را از بین می برد البته این تکنیک عوارض جانبی همچون ایجاد زخم و جای زخم را به همراه دارد اما درصورت مراجعه به متخصصین باتجربه، بهبود پوست شما در بهترین حالت ممکن میسر می شود.
البته به یاد داشته باشید تنها پزشک متخصص پس از معاینه ی کامل می تواند بهترین روش درمانی را پیشنهاد دهد و درمان موفقیت آمیز دوستان و آشنایان شما با روشی به خصوص بدین معنا نیست که شما هم نتیجه ی مشابه از آن تکنیک را دریافت می کنید زیرا ده ها فاکتور تاثیرگذار بر بهبود نهایی پوست وجود دارد که در شما و افراد دیگر کاملا متفاوت می باشد در نتیجه بهترین کار، اعتماد به پزشک و پیگیری جلسات درمانی می باشد.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.