درمان جوش سرسیاه کرم برای جوش سرسیاه صابون برای جوش سرسیاه جوش سرسیاه صورت جوش سرسیاه بینی جوش سرسیاه گوش جوش سرسیاه کمر جوش سرسیاه چیست جوش سرسیاه دور چشم
اگر شما هم هنگام ایستادن مقابل آینه، متوجه دانه های سیاه ریز بر روی پوست صورت خود، به خصوص در نواحی بینی و اطراف آن می شوید، در ابتدا باید بدانید که جوش های سر سیاه به دلیل مسدود شدن منافذ باز پوستی خود را نشان می دهند در نتیجه باید با رعایت نکات مراقبتی تا جایی که امکان دارد منافذ صورت را کوچک کرده و با تمیز نگه داشتن آن ها، از بروز جوش های سرسیاه جلوگیری کنید.
جوش های سرسیاه ضایعات کوچک و تیره ای هستند که اغلب روی صورت و گردن ظاهر شده و نوعی آکنه ی خفیف به حساب می آیند.
جالب اینجاست که جوش های سرسیاه حاوی ملانین اکسید شده هستند که از رنگ طبیعی پوست تیره تر شده است و این نوع عفونت پوستی با فشردن و مالش پوست بدتر می شود.
استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی بر پایه ی روغن، محیط های مرطوب، لباس های تنگ و تماس دائم محصولات الکلی با پوست می تواند باعث تولید بیش از اندازه ی سبوم (چربی طبیعی سطح پوست) شده که تاثیرات مخرب خود را بر منافذ باز و بوجود آمدن جوش های سرسیاه دارد و به طور کلی می توان گفت: موها از فولیکول شروع به رشد می کنند که غدد سباسه ی تولید کننده ی سبوم نیز در زیر آن قرار دارد و هنگامی که منافذ باز پوستی، بدلیل سلول های مرده مسدود می شوند، دانه های ریزی روی پوست بوجود آمده که در برابر اکسیژن هوا اکسید شده و به رنگ سیاه تبدیل می شوند.
در واقع اکسیداسیون روغن سبوم و سلول های تجمع یافته در منافذ سطحی پوست به رنگ سیاه یا زرد تبدیل شده و آلودگی سطحی پوست تاثیر کمتری دارد.
همانطور که گفته شد، جوش های سرسیاه در مناطقی که فولیکول مو دارند مانند: صورت، گردن، قفسه ی سینه، بازوها و شانه ها بیشتر دیده می شوند.
برای رفع جوش های سرسیاه رعایت نکات مراقبتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و یک سری عوامل داخلی نیز بر این عارضه تاثیر مستقیم دارند.
مثلا تغییرات سن و هورمون ها عامل مهمی است و همه ی ما می دانیم که علائم آکنه های پوستی مانند جوش های سرسیاه و سرسفید، در سنین بلوغ افزایش یافته و تغییرات سطح هورمون ها باعث افزایش تولید سبوم می شود.
دختران و پسران در سنین بلوغ سطح بالایی از آندوژن را تجربه می کنند که هورمونی مردانه بوده و باعث ترشح زیاد سبوم می شود. همچنین دوران قاعدگی، بارداری و استفاده از قرص های ضدبارداری نیز بر تشکیل جوش های سرسیاه خانم ها به دلیل تغییرات هورمونی مؤثر است.
از طرفی دیگر تولید بیش از اندازه ی سلول های پوستی نیز باعث تجمع آن ها در منافذ و بروز جوش های سرسیاه می شود اما با رعایت نکات زیر می توان تا حدود زیادی به بهبود وضعیت پوست و کوچک شدن منافذ کمک کرد.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
با عوارض لیزرتراپی بیشتر آشنا شویم
چطور از کم پشتی موها جلوگیری کنیم؟!
چقدر با علائم زگیل تناسلی آقایان آشنا هستید؟!
برای مطالعه ی مراقبت های قبل و بعد از اقدامات زیبایی و نکات مراقبتی بیماری های پوستی کلیک کنید.
Medically reviewed by Cynthia Cobb, DNP, APRN, WHNP-BC, FAANP —
Written by Adam Felman on July 27, 2017