درمان تبخال روی لب درمان فوری تبخال تبخال و کرونا داروی تبخال تناسلی تبخال و کرونا درمان تبخال روی لب درمان تبخال علت تبخال تبخال لب پماد تبخال تبخال دهان
احتمالا شما هم در طول زندگی خود با ضایعاتی در دهان یا نزدیک آن مواجه شده اید که دردناک بوده و گاها با خارش و سوزش نیز همراه است.
تبخال دهان یک بیماری عفونی بوده که بدلیل ویروس هرپس سیمپلکس نوع 1 ایجاد می شود و طبق آمار موجود، حدود 48.1 درصد افراد 14 تا 49 سال به عفونت تبخال مبتلا هستند (هرچند علائم ظاهری نداشته و ویروس غیرفعال باشد) و شیوع این بیماری با افزایش سن نیز رابطه ی مستقیم دارد.
بدین صورت که 27 درصد افراد 14 تا 19 سال مبتلا به ویروس هرپس سیمپلکس هستند و این میزان به 59.7 درصد در بزرگسالان 45 تا 49 سال افزایش می یابد. در ادامه با دلایل بروز تبخال، نکات مراقبتی و درمان تبخال روی لب آشنا می شویم.
سرما خوردگی یکی از علل بروز علائم ظاهری تبخال لب ها می باشد. ویروس هرپس سیمپلکس می تواند علاوه بر دهان و اطراف آن، مناطقی همچون داخل بینی، چانه و گونه ها را نیز درگیر کند و نوع دیگری از این ویروس، دستگاه تناسلی را مورد هدف قرار می دهد.
افرادی که مبتلا به سرماخوردگی می شوند و با علائمی همچون: سوزن سوزن شدن بدن، خارش و سوزش، گلودرد و... مواجه می شوند، به احتمال زیاد تا 48 ساعت بعد با زخم هایی به نام تبخال نیز روبرو شده که طی 1 الی 2 هفته بهبود می یابند.
در کنار استفاده از داروهای تجویز شده برای برطرف سازی نشانه های عمومی سرماخوردگی و تبخال، رعایت یک سری نکات مراقبتی نیز نقش مهمی در این زمینه ایفا می کند.
مثلا مصرف موادی همچون: توت، گوجه فرنگی، کلم بروکلی، کیوی، اسفناج و مکمل های ویتامین C تحت نظر پزشک متخصص، هرچند تاثیر بسزائی بر علائم سرما خوردگی نداشته باشد اما یک آنتی اکسیدان قوی می باشد و با تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک شایانی به خوب شدن زخم ها می کند و استفاده ی موضعی از اسید اسکوربیک رقیق شده (نوعی ویتامین C که بطور طبیعی در برخی از مواد غذایی یافت می شود) نیز به جلوگیری از وخیم شدن زخم ها کمک می کند.
پماد تبخال روی لب:
در ابتدا باید به این نکته توجه داشته باشید که دوز داروها، مقدار مصرف در هر روز، طول دوره ی درمان و ده ها فاکتور دیگر، نقش مستقیمی بر نتیجه ی نهایی دارند به همین دلیل استفاده ی موضعی و خوراکی از داروهای تبخال تنها تحت نظر پزشکان متخصص نتیجه ی مطلوبی به همراه دارد لذا توصیه می کنیم از اقدامات خودسرانه بر اساس تجربیات دوستان و بزرگان فامیل به شدت دوری کرده و سلامت خود را به خطر نیاندازید.
از جمله روش های برطرف سازی علائم ظاهری تبخال دهان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
پماد آسیکلویر یا ژل هایی با مواد خاص مانند بنزوکائین
کرم های حاوی اکسید روی نیز نقش بسزائی بر کاهش زمان فعال ماندن عفونت تبخال دارند.
با موادی همچون: پراکسید هیدروژن و الکل استاندارد، می توانید محل زخم ها را ضدعفونی کرده و به تمیز نگه داشتن نواحی آسیب دیده کمک کنید.
لیزردرمانی نیز یکی از تکنیک های مؤثر برای رفع این مشکل می باشد.
اما چه زمانی باید به پزشک متخصص مراجعه کنیم؟!
اگر پس از دریافت نسخه ی تجویز شده و عمل به توصیه های پزشک با موارد زیر مواجه شدید، مراجعه ی مجدد به پزشک خود را فراموش نکنید:
پس از دو هفته همچنان تبخال دهان وجود داشته باشد.
گسترش تبخال به سایر نقاط بدن
مشاهده ی زخم های مشابه اطراف چشم
بروز علائم ظاهری بصورت مکرر و در فواصل زمانی کوتاه
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
برای مطالعه ی راه های ساده ی درمان لک های پوستی خود کلیک کنید
چرا مژه هامون میریزن و چطور جلوی این اتفاق رو بگیریم؟!
برای اطلاع از کاربردهای سابسیژن و رفع سریع جای جوش کلیک کنید
Medically reviewed by Kristen M. Moyer, MD —
Written by Jennifer Huizen —
Updated on October 13, 2020