درماتیت سبورئیک درماتیت سبوره درماتیت چیست درماتیت تماسی درماتیت آتوپتیک کرم درمان درماتیت سبورئیک کرم درماتیت سبورئیک
درماتیت سبورئیک چیست؟
درماتیت سبورئیک نوعی اگزما (درماتیت) می باشد که بیشتر در مناطق چرب و غدد پوست سر، صورت و تنه تاثیر گذار است.
این بیماری از نوزادان تا بزرگسالان را درگیر کرده و شوره ی سر نیز نوعی التهاب درماتیت سبورئیک به شمار می آید که باعث پوسته پوسته شدن پوست سر می شود.
هرچند دلیل اصلی درماتیت سبورئیک همچنان ناشناخته می باشد اما به نظر می رسد واکنش های التهابی مالاسزیا (مخمر طبیعی موجود بر روی پوست) نقش مهمی بر ایجاد نشانه های ظاهری این بیماری و تبعات ناراحت کننده ی آن دارد.
اگر شیرخواران زیر 3 ماه به درماتیت سبورئیک مبتلا شوند، اغلب اوقات در صورت مراجعه ی به موقع به مراکز درمانی، تا سن 6 الی 12 ماهگی برطرف می شود و بطور کلی می توان گفت احتمال ابتلا به درماتیت سبورئیک در اواخر دوران بلوغ شروع شده و شیوع آن در آقایان به مراتب بیشتر از خانم ها می باشد.
اما چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به درماتیت سبورئیک هستند؟!
افرادی که پوست چربی دارند، سابقه ی خانوادگی ابتلا به درماتیت سبورئیک ، مبتلایان به بیماری های سرکوب کننده ی سیستم ایمنی بدن مانند: HIV و لنفوم، افرادی که گیرنده ی عضو پیوندی هستند، بیماران اعصاب و روان، مبتلایان به صرع و پارکینسون، اختلالات مادرزادی و آسیب دیدگی نخاع، افراد مضطرب و کسانی که کمبود خواب دارند، بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به درماتیت سبورئیک هستند و این بیماری گاها عوارض جانبی سایر روش های درمانی مانند درمان پسوریازیس با اشعه ی ماوراء بنفش می باشد.
در ابتدا باید درنظر داشته باشید که تشخیص درماتیت سبورئیک کاری کاملا تخصصی بوده و وجه تمایزهای بسیار حساسی از بیماری های مشابه زیر دارد:
پسوریازیس (ایجاد شوره و قرمزی پوست به همراه فلس های قرمز و نقره ای)
اگزما (التهاب و خارش پوستی و بثورات)
روزاسه (درگیری صورت با علائم ظاهری مشابه درماتیت سبورئیک که اغلب به صبر و حوصله ی زیادی برای درمان نیاز دارد)
لذا پزشک متخصص پس از معاینه ی پوست شما و درصورت لزوم بیوپسی (تراش سطحی پوست برای نمونه برداری)، درماتیت سبورئیک را تشخیص داده و بهترین روش درمانی را آغاز می کند. بنابراین توصیه می شود در صورت مواجه با علائم پوستی درماتیت سبورئیک، مراجعه به مراکز تخصصی پوست را از یاد نبرید و قبل از اولین جلسه ی معاینه، جواب سوالات زیر را با خود مرور کرده و پزشک خود را در جریان تمامی جزئیات بیماری و سابقه ی پزشکی خود قرار دهید:
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
با عوارض لیزرتراپی بیشتر آشنا شویم
چطور از کم پشتی موها جلوگیری کنیم؟!
چقدر با علائم زگیل تناسلی آقایان آشنا هستید؟!
برای مطالعه ی مراقبت های قبل و بعد از اقدامات زیبایی و نکات مراقبتی بیماری های پوستی کلیک کنید.
https://dermnetnz.org/topics/seborrhoeic-dermatitis