عوارض بوتاکس در دراز مدت عوارض بوتاکس پیشانی رفع عوارض بوتاکس عوارض بوتاکس ایرانی عوارض بوتاکس دور چشم عوارض سم بوتاکس بوتاکس مو بوتاکس صورت
تزریق بوتاکس (سم بوتولینوم) یکی از رایج ترین و محبوب ترین روش های درمانی و زیبایی پوست و مو می باشد که در طول چند سال اخیر، با استقبال زیادی مواجه شده است.
هرچند این روش کاملا ایمن بوده و مجوزهای لازم را دارا می باشد اما عوارض جانبی از روش و تکنیک های پوست و مو جدایی ناپذیر است و در بعضی مواقع که شدت بیشتری پیدا می کنند، مانند: مشکلات تنفسی، ضعف عضلانی و... بسیار نگران کننده و جدی می باشند و مراجعه ی فوری به مراکز درمانی ضروری است.
به همین دلیل و با توجه به تنوع عوارض جانبی تزریق بوتاکس، می خواهیم در این مطالعه به بررسی چالش ها و عوارض این تکنیک به روز و کاربردی بپردازیم.
عوارض بوتاکس در دراز مدت ممکن است با نشانه های متفاوت خود را نشان دهد و اغلب در موارد درمانی بیشتر از کاربردهای زیبایی مشاهده می شود.
اولین نکته برای جلوگیری از بروز عوارض بوتاکس در دراز مدت، مراجعه به کلینیک های معتبر و انجام این تکنیک تحت نظر متخصصین پوست و مو می باشد اما چرا؟!؟
طبق استانداردهای موجود، تزریق بوتاکس نیازمند اطلاع کامل از آناتومی عضلات تحت درمان، داروشناسی و علوم آکادمیک درماتولوژی (امراض شناسی پوست) بوده و برای کاهش احتمال بروز عوارض بوتاکس در دراز مدت، باید تنها توسط متخصصین دارای مجوز انجام شود.
همچنین سم بوتولینوم در مقیاس 1 نانوگرم در هر کیلوگرم از جرم بدن می تواند کشنده باشد! در نتیجه انتخاب دوز مناسب تزریق نیز اهمیت ویژه ای داشته و بطور کلی با تزریق سایر دارو و مواد تزریقی کاملا متفاوت می باشد.
طبق مطالعات انجام شده بر روی سم بوتولینوم نوع A و B، محققان بر این باورند که اثرات تزریق بوتاکس تنها به ناحیه ی تحت درمان محدود نشده و قابلیت انتشار و گسترش به مناطق دیگر و ایجاد مشکلاتی همچون: آنوریسم (برآمدگی) شریان گیجگاهی، ذات الریه و کیفوز (ایجاد قوس) گردن را دارد.
در ادامه با چند مورد از گزارش های عوارض جانبی آشنا می شویم:
همچنین از جمله عوارضی که به ندرت دیده می شوند و تنها تحت شرایط خاصی بوجود می آیند می توان به موارد زیر اشاره نمود:
برای تحقیق در مورد عوارض بوتاکس در دراز مدت، طی مطالعات گسترده بر 45 بیمار پس از 12 سال، 20 مورد عوارض جانبی در 16 مراجعه کننده مشاهده شد که اغلب دچار دیسفاژی، پتوز، ضعف عضلات گردن، حالت تهوع و استفراغ، تاری دید، مشکلات جویدن، گرفتگی صدا، تپش قلب و ضعف عمومی شده بودند.
یکی دیگر از عوارض جانبی تزریق بوتاکس، مقاومت بدن در برابر سم بوتولینوم به دلیل ایجاد آنتی بادی می باشد و برای کاربردهای زیبایی مانند رفع خطوط قسمت فوقانی صورت، گاها مشاهده می شود که 3 دوره ی درمانی برای دریافت نتیجه ی مطلوب مورد نیاز است و جالب اینجاست که عوارض جانبی در دوره های درمانی آخر، بسیار کمتر از دوره های ابتدایی می باشند.
تزریق بوتاکس نیازمند دقت و ظرافت زیادی بوده و عوارض جانبی مخصوص به خود را دارد. بهترین اقدام برای کاهش احتمال بروز مشکلات پس از تزریق، مراجعه به مراکز دارای مجوز و معتبر می باشد.
چطور از علائم پوستی بفهمیم احتمالا کم کاری تیروئید داریم؟!
چه نکاتی رو در مورد ضدآفتاب ها نمی دونیم
جوانسازی پوست با بهترین روش ممکن را تجربه کنید
https://www.karger.com/Article/Fulltext/370245