سلامت ناخن ها مشکلات ناخن ناخن عفونت ناخن تغییر رنگ ناخن ها شکنندگی ناخن ها لک ناخن ها
امروزه بیشتر افراد در تمامی سنین به سلامت پوست و موی خود اهمیت می دهند محصولات مراقبتی استاندارد و تخصصی خریداری کرده و استفاده می کنند و در صورت بروز هرگونه مشکل در پوست و موی خود فورا به پزشکان متخصص مراجعه می کنند اما چقدر به ناخن ها توجه می کنید؟
تغییرات نامتعارف در ناخن ها را چقدر جدی می گیرید؟
آیا مشکلات مربوط به ناخن ها نیاز به وزیت و معاینه ی متخصصین دارد؟
پاسخ:
شاید به نظر نرسد اما سلامت ناخن ها از اهمیت بالایی برخوردار است. در واقع ناخن ها را می توان نشانه ای از سلامت بدن و سایر سیستم های داخلی دانست. ممکن است اختلال در عملکرد سیستم های اصلی بدن شما باعث بروز این دسته از مشکلات شده باشد که در نتیجه علت یابی و درمان این دسته از عوارض و مشکلات ناخن های دست و پا از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه با تعدادی از مشکلات مربوط به ناخن ها بیشتر آشنا می شویم.
اغلب مشکلات مربوط به ناخن ها بدلیل تغذیه ی نامناسب، کمبود مواد ضروری برای بدن و هجم نامناسب بوجود می آیند و مشکلات جانبی به شرح زیر است:
ناخن هایی که سریع می شکنند و بافت بسیار خشکی دارند اغلب در خانم ها مشاهده می شود و مهم ترین دلیل آن استفاده از لوسیون های نامناسب، عدم استفاده از دستکش هنگام کار با مواد شوینده و شیمیایی یا کم کاری غده ی تیروئید می باشد. البته در بعضی مواقع کاهش وزن شدید یا اضطراب و استرس می تواند منجر به شکننده شدن ناخن ها شود.
بعضی مواقع بدلیل رطوبت بیش از حد ناخن ها و یا استفاده از شوینده های شیمیایی و لاک ناخن ناخن ها مقداری نرم شده و به راحتی خم می شوند که این موضوع اصلا طبیعی نبوده و مراجعه به متخصص الزامیست. معمولا کمبود ویتامین B، کلسیم، آهن و اسیدهای چرب موجب بروز این عارضه می شود که دلایل متفاوتی دارد و ممکن است بدلیل ضعف و خستگی بیش از حد نیز خود را نشان دهد.
گاهی اوقات (به خصوص در دوران نوجوانی) خطوط افقی یا عمودی بر روی ناخن ها پدیدار می شود. این عارضه معمولا با رشد ناخن ها از بین می رود ولی علت یابی آن بسیار اهمیت دارد. فقر آهن و بیماری های کلیوی از جمله دلایل بروز این مشکل می باشند که بر سایر سیستم و ارگان های بدن نیز تاثیر گذار است لذا توصیه می شود در صورت مشاهده ی این گونه تغییرات (هر چند بی خطر هستند) حتما به پزشکان متخصص مراجعه کنید.
در بعضی مواقع کل سطح ناخن های دست و یا پاها تغییر رنگ می دهند که این موضوع نشانه ی خوبی نیست. مثلا اگر ناخن ها زرد شوند (که بسیار هم شایع است) می تواند نشانه ی عفونت باشد و یا در بعضی مواقع کم آبی بدن و تشنگی بیش از حد نیز این عارضه را بود می آورد.
همچنین خطوط تیره مخصوصا قرمز و قهوه ای تیره اغلب بر اثر ضربه ی ناگهانی که باعث التهاب عروق خونی می شود بوجود می آیند.
تمامی حالت های توضیح داده شده ممکن است به عوارض جانبی جبران ناپذیری منجر شوند لذا توجه داشته باشید در صورت مشاهده ی هرگونه تغییر ناگهانی در ناخن های خود حتما به متخصص مراجعه کنید شاید مشکلات مربوط به ناخن های شما به مرور زمان برطرف گردد اما ریشه ی بوجود آمدن این مشکل اهمیت دارد که باید بصورت کامل برطرف شود .
https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/healthy-nails