درمان کم پشتی موها شستشوی صحیح مو مراقبت از مو محافظت از مو تمیزکردن موها جلوگیری از ریزش مو درمان مشکلات مو
اگر شما هم با دیدن موهای سرتان بر روی لباس ها و تخت خود نگران شده اید این متن را از دست ندهید.
ارزان ترین و راحت ترین روش ممکن برای پیشگیری و کنترل کم پشتی موها ماساژ پوست سر است. به خصوص زمانی که در حمام در حال شستن موها و پوست سر خود هستنید، به آرامی با نوک انگشتان خود مقداری فشار به پوست سر وارد کنید و آن را ماساژ دهید. مقدار فشار وارد شده بر پوست سر باید خیلی کم باشد و فقط در حدی که گردش خون نواحی مدنظر را بهبود بخشد و سلول های مرده را از سطح پوست جدا سازد. این کار را بدون دخالت ناخن ها و ضرباب محکم انجام دهید تا آسیب جدی به پوست سر خود و البته موها وارد نشود.
رایحه درمانی و مواد تشکیل دهنده ی روغن های طبیعی نیز در صورتی که تخت نظر متخصصین و طبق استاندارد های معین استفاده شوند، می تواند به جلوگیری و ترمیم کم پشتی موها کمک کند. مثلا روغت اسطوخودوس که اغلب با آویشن یا گل محمدی نیز ترکیب می شود برای کنترل این عارضه بکار گرفته می شود. دقت کنید که پس از مشورت با پزشک، بار اول تنها مقدار کمی از روغن ها را استفاده کرده و 24 ساعت صبر دهید. اگر واکنش های آلرژیک و حساسیت یا قرمزی و کهیر مشاهده نکردید می توانید به ادامه ی روند درمانی خود بپردازید.
هیچ گاه برای انتخاب محصولات مراقبتی پوست و موی خود از آشنایان و دوستانی که تجربه ی لازم و کافی در این زمینه را ندارد کمک نگیرید و برای انتخاب و خریداری این دسته از محصولات مصرفی با پزشکان متخصص مشورت کنید. سلامت موهای شما اهمیت زیادی دارد و نباید بخاطر توصیه ی دوستان بی تجربه و هزینه
های کم تر سلامت موهای خود را به خطر انداخت.
استفاده از مولتی ویتامین ها و یا غذاهایی که دارای ویتامین های ضروری برای بدن می باشند نقش بسزائی بر عملکرد تمامی سیستم ها و ارکان های بدن از جمله فولیکول های مو دارد لذا توصیه می شود به رژیم غذایی خود نیز دقت کرده تا تمامی مواد مورد نیاز بدن خود را به مقدار کافی مصرف کنید.
مکمل های فولیک اسید و آهن نیز همانند مولتی ویتامین ها جایگاه ویژه ای دارند اما متاسفانه افراد زیادی از این دسته مواد مؤثر غافل هستند.
اسید های چرب امگا 3 و 6 از جمله چربی های مفیدی می باشند که توسط بدن تولید نمی شوند لذا اهمیت زیادی داشته و باید به مقدار کافی در مواد غذایی مصرفی جذب بدن شوند به همین دلیل استفاده از ماهی ها و مکمل های غذایی دارای اسیدهای چرب تحت نظر متخصصین به شدت توصیه می شود.
اگر کم پشتی و ریزش موهای سر با روش های خانگی و توصیه هایی که تا الان خواندیم کنترل نشد، در مراحل بعد می توان از روش های کلینیکی همانند لیزردرمانی استفاده کرد. در این تکنیک فولیکول های مو تحت تاثیر نور تقویت شده و هدفمند ساطع شده از لیزر مقداری تحریک می شوند و در نتیجه گردش خون در نواحی مدنظر به شکل بهتری انجام می شود و سرانجام ریزش مو تا حدود زیادی کنترل می شود.
پی آر پی یا همان تزریق پلاسمای غنی شده از پلاکت یکی دیگر از روش های درمانی ریزش مو است که بصورت کاملا طبیعی و ایمن مواد مغذی و مورد نیاز فولیکول های مو به پوست سر تزریق شده و با هزینه ی بسیار کم در اغلب مواقع نتایج رضایت بخشی بدست می آید.
توصیه می شود برای هرگونه اقدام ترمیمی و درمانی پوست و مو حتما به کلینیک ها و مراکز بهداشتی شناخته شده مراجعه کنید تا عوارض جانبی به حداقل میزان ممکن خود کاهش یابند.
منبع:
https://www.healthline.com/health/hair-loss-prevention#4