ملانوما سرطان پوست مشکلات پوستی خال های پوستی تغییر رنگ خال
سرطان پوست یکی از شایع ترین سرطان های شناخته شده میان افراد می باشد که متاسفانه در صورتی که به موقع تشخیص داده نشود می تواند عوارض جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. یکی از جدی ترین و خطرناک ترین انواع سرطان پوست، ملانوما نام دارد. این عارضه ی پوستی کاملا جدی است و داشتن اطلاعات در این زمینه می تواند در مواقع لازم تشخیص این بیماری را برای ما آسان تر سازد.
هنگامی که شخصی به ملانوما دچار می شود، سلول های مسئول تولید رنگدانه های پوست (ملانین ها) دچار سرطان می شوند. این عارضه حتی در چشم ها، بینی و گلو نیز به ندرت مشاهده می شود اما اغلب بر روی سطح پوست خود را نشان می دهد.
هرچند علت اصلی بروز این عارضه بطور کامل مشخص نیست اما قرار گیری در برابر امواج فرا بنفش () که در لامپ های مصنوعی و نور طبیعی خورشید و تخت های برنزه وجود دارد یکی از مهم ترین علل ابتلا به این بیماری می باشد. یکی از دلایل تاکید متخصصین پوست بر استفاده از کرم های ضدآفتاب مناسب و کلاه نقاب دار و عینک های آفتابی بیماری های حاد پوستی از جمله انواع سرطان پوست می باشد.
از آنجایی که آمار ابتلا به ملانوما در افراد زیر 40 سال و به خصوص خانم ها در حال افزایش است، آگاهی از علائم و نشانه های این بیماری بسیار مهم بوده و همانطور که توضیح داده شد، در صورت تشخیص زود هنگام در اکثر مواقع درمان به راحتی امکان پذیر است.
اول از همه باید بدانید که این بیماری در هر نقطه از پوست بدن و صورت شما ممکن است بوجود بیاید (حتی نقاطی که هیچ گاه در معرض نور خورشید نبوده اند! ).
صورت، پاها، بازو ها و کمر از جمله مناطق مستعد بروز علائم ملانوما می باشند البته این علائم در کف دست و پا ها، فضای بین انگشتان، پوست سر، دستگاه تناسلی و حتی ناخن ها نیز ممکن است بوجود آیند و تشخیص این عارضه اغلب در افرادی که پوست تیره تری دارند مقداری سخت تر می باشد.
همچنین خال های طبیعی و مادرزادی با خال های ملانوما متفاوت هستند؛ خال های طبیعی دارای رنگ یکنواخت و مرز مشخص بوده و اغلب به شکل دایره یا بیضی با قطر های کمتر از 6 میلی متر هستند اما خال های ملانوما شکل ناهمگونی دارند، نامتقارن بوده و دارای حاشیه ی بریده بریده یا پوسته پوسته هستند و اغلب قطر بیشتر از 6 میلی متر دارند و با گذشت زمان تمایل زیادی به تغییر شکل و تغییر اندازه دارند. بنابراین هنگامی که صحبت از بوجود آمدن خال های جدید پوستی می شود، منظور خال های بدفرم مختص این بیماری است و نه لک های عادی و یا مادرزادی.
همچنین از جمله علائم اولیه ی ملانوما می توان به موارد زیر اشاره نمود:
همانطور که متوجه شدیم، از آنجایی که تشخیص سرطان پوست در مراحل اولیه واجب می باشد، چک کردن کل پوست بدن بصورت ماهانه امری ضروری است. برای این کار لباس های خود را در یک اتاق پر نور درآورده و مقابل آینه پوست کل بدن خود را به دقت بررسی کنید و در صورت مشاهده ی هر یک از علائم و نشانه های منالوما در اولین فرصت ممکن به پزشک پوست مراجعه کنید. البته تشخیص این بیماری بطور کامل توسط خود شخص امکان پذیر نیست بنابراین مراجعه به متخصصین پوست بصورت منظم چند بار در سال جهت بررسی و اطمینان از سلامت پوست اشخاص به وفور توصیه می شود.
با جای زخم های قدیمی چه کنیم؟!
میگرن رو خیلی راحت از بین ببرید
جای تاتوی ابرو را به سادگی از بین ببرید
می خواید جوش هاتون کمتر بشن؟! مراقب سلامت کبد باشید!
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/melanoma/symptoms-causes/syc-20374884