سرطان پوست خال های پوستی مشکلات پوست خال ملانوما سرطان پوست چیست
پوست بزرگترین عضو بدن به حساب می آید که مانند یک لایه ی محافظ بر روی تمامی بافت ها و اعضای بدن قرار گرفته و از ورود مواد مضر خارجی به بدن جلوگیری می کند. همچنین پوست به عنوان یکی از منابع اصلی آب و ویتامین D در بدن نقش بسیار مهمی ایفا می کند.
سرطان پوست یکی از مشکلات مزمنی است که بدلیل تشکیل سلول های بدخیم سرطانی در بافت پوست بوجود می آید وممکن است در هر نقطه ای از بدن (از نوک سر تا کف پاها) مشاهده شده وهیچ ربطی به سن افراد ندارد.
بهتر است پوست کل بدن خود را بصورت ماهانه چک کرده و در صورت مشاهده ی هر کدام از نشانه هایی که در ادامه با آنها آشنا می شویم، سریعا به متخصص پوست و مو راجعه کنید.
خوشبختانه سرطان پوست همزمان با پیشرفت و توسعه در بدن، علائم ظاهری زیادی به همراه دارد که با شناخت آنها می توان در همان مراحل اولیه بوسیله ی تشخیص و شروع روش های درمانی، در بیشتر مواقع بصورت کامل این مشکل را برطرف نمود. در ادامه به چند مورد از علائم بروز سرطان پوست اشاره می کنیم.
سرطان پوست عمدتا به سه دسته تقسیم می شود که علائم متفاوتی دارند و عبارت اند از:
یکی از شایع ترین انواع سرطان پوست کارسینوم (سلول های بنیادی) می باشد که بدلیل اختلال سلول های بنیادی در عمیق ترین قسمت اپیدرم (لایه ی سطحی پوست) بوجود می آید و ممکن است بوسیله ی یک برآمدگی براق با رنگ متفاوت بر روی سطح پوست خود را نشان دهد.
این زخم ها بدون برخورد به جایی یا هرگونه دلیل فیزیکی دیگر ایجاد شده و به مرور زمان وسیع تر و برجستگی بیشتری پیدا می کنند. افرادی که عادت به برنزه کردن دارند، بیشتر از کسانی که از پوست خود در برابر نور آفتاب محافظت می کنند به این نوع سرطان پوست مبتلا می شوند.
این ضایعات که اغلب شبیه اسکار زخم می باشند، معمولا در قفسه ی سینه، صورت، پشت بدن و گوش ها پدید می آیند و اگر در مراحل اولیه توسط پزشک متخصص تشخیص داده بشوند، در بیشتر موارد قابل کنترل و درمان می باشند.
این نوع سرطان ممکن است با پوسته پوسته شدن، قرمزی و التهاب خفیف پوست خود را نشان بدهد و اغلب در نقاطی از بدن که بیشتر در معرض آفتاب می باشند خود را نشان می دهد. تشخیص این نوع سرطان مقداری سخت تر می باشد زیرا علائم آن با حساسیت های ساده ی پوستی و آفتاب سوختگی اشتباه گرفته می شود. این نوع سرطان در افرادی که پوست تیره تر دارند، بیشتر مشاهده شده است و در برخی مواقع زخم های ایجاد شده خود به خود بهبود یافته و دوباره رشد می کنند. این نوع سرطان می تواند به لایه های زیرین پوست نفوذ کرده و گسترش یابد.
توصیه می شود در صورت مشاهده هرکدام از علائم ذکر شده بدون بهبودی بعد از چند روز، سریعا به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.
سلولهایی که رنگ پوست را مشخص می کنند، تحت عنوان رنگدانه های پوست شناخته می شوند و به دلایل متفاوتی ممکن است دچار اختلال شده و وظایف خود را به خوبی انجام ندهند. به این عارضه ی پوستی، ملانوما گویند که با گسترش در بدن و درگیر کردن سایر بافت ها، یکی از کشنده ترین و خطرناک ترین نوع سرطان پوست به شمار می رود. این نوع سرطان، اغلب با لک های کوچک شروع شده و به نقاط تیره ای بر روی سطح پوست تبدیل می شوند.
البته با تشخیص زودرس و درمان مناسب، اکثر بیمارها به راحتی با روش های جراحی جزئی قابل درمان هستند اما در صورت توسعه ی سرطان، احتمال درمان به شدت کاهش می یابد.
چطور از علائم پوستی بفهمیم احتمالا کم کاری تیروئید داریم؟!
چه نکاتی رو در مورد ضدآفتاب ها نمی دونیم
جوانسازی پوست با بهترین روش ممکن را تجربه کنید
منابع:
https://www.asds.net/skin-experts/skin-conditions/skin-cancer-types
https://www.aad.org/public/diseases/skin-cancer/types/common