روش های جلوگیری از ایجاد جای زخم چگونه جای زخم تیغ را از بین ببریم چگونه جای زخم روی صورت را از بین ببریم بهترین پماد برای از بین بردن جای زخم پماد برای جای زخم
روش های جلوگیری از ایجاد جای زخم:
بافت اسکار مجموعه ای از سلول و کلاژن هایی است که محل آسیب پوستی را پوشانده و به پلاک های برجسته و قرمز رنگ نیز کلوئید گویند که در نواحی متفاوتی از جمله قسمت فوقانی قفسه ی سینه، شانه ها و قسمت فوقانی کمر ممکن است خود را نشان دهند.
بنابراین کلوئید نوعی اسکار برجسته است که به دلایل متفاوت مانند آبله مرغان، آکنه های پوستی، گزش حشرات، سوختگی، خال کوبی، ایجاد زخم و بریدگی پوست و یا جراحی ممکن است خود را نشان دهد. این دسته از مشکلات پوستی در افراد با پوست تیره و در سنین 10 تا 30 سال بیشتر به چشم می خورد اما چطور می توان از بروز کلوئید و انواع اسکارهای پوستی جلوگیری کرد و درست ترین رفتار برای حفظ سلامت، زیبایی و شادابی پوست آسیب دیده چیست؟!
آکنه های پوستی یکی از مهم ترین و رایج ترین موقعیت هایی می باشد که به مرور زمان ممکن است باعث ایجاد زخم و جای زخم شوند و این عارضه بخصوص بر روی صورت می تواند عوارض دیگری مانند کاهش اعتماد بنفس افراد را به همراه داشته باشد و به همین دلیل جلوگیری از ایجاد و درمان فوری جوش های پوستی بسیار مهم می باشد.
بافت اسکار بوجود آمده برای پوشاندن زخم پوستی گاها در اثر کشیدگی و حرکات پوستی دوباره زخم شده و چرخه ی تشکیل مجدد اسکار در ناحیه ی آسیب دیده تکرار می شود. از طرفی دیگر برخی افراد بخصوص کودکان بصورت خودآگاه جای زخم را خراش داده و از پوست جدا می کنند که این عمل نیز خطر بجا ماندن جای زخم را افزایش می دهد.
ممکن است با رعایت نکات مراقبتی نیز جای زخم بر روی پوست باقی بماند. در این صورت می توانید روش های کلینیکی مانند سرمادرمانی، لیزردرمانی، روش های تزریقی، لایه برداری تخصصی و... را امتحان کنید.
تجربه ی موفقیت آمیز دوستان و آشنایان ممکن است نتایج یکسانی برای شما به همراه نداشته باشد. به همین خاطر توصیه می شود قبل از استفاده ی موضعی از هرگونه داروی سنتی و گیاهی حتما با متخصصین مشورت کنید. مثلا استفاده از آب پیاز ممکن است بدلیل خاصیت ضدالتهابی و ضدمیکروبی برای تسکین پوست تاحدودی مؤثر باشد اما هیچ مدرک علمی مبتنی بر تاثیرگذاری مثبت آب پیاز بر بهبود جای زخم وجود ندارد.
مواد موجود در کرم های مراقبتی تاثیرات فوق العاده ای بر بهبود جای زخم های پوستی دارند. مثلا میتومایسین C یک ماده ی شیمیایی موضعی برای بهبود کلوئیدهای پوستی می باشد که شرایط خاصی برای مصرف آن وجود داشته و بدون نسخه ی پزشک نباید مورد استفاده قرار بگیرد.
ایمیکویمود با درصدهایی خاص نیز توسط بعضی از پزشکان پس از عمل های جراحی و برای بهبود جای زخم توصیه می شود که نتایج بالینی خوبی به همراه داشته است.
جالب است بدانید اخیرا از تزریق سم بوتولینوم نوع A برای مدیریت اسکار استفاده می شود که البته یک سری شواهد متناقض در این زمینه وجود دارد و سرمادرمانی که اغلب برای کاربردهای دیگر پزشکی مود استفاده قرار می گیرد نیز طبق تحقیقات انجام شده با کاهش 51 درصدی اسکار زخم همراه می باشد.
در انتها توصیه می شود در صورت انتخاب هر کدام از روش های رفع جای زخم حتما مطالعات کافی در این زمینه و درباره ی عوارض جانبی روش انتخاب شده را فراموش نکنید. مثلا پرتودرمانی که یکی از روش های بهبود جای زخم می باشد در قسمت قفسه ی سینه ممکن است منجر به ایجاد سرطان غده ی تیروئید یا سرطان پستان شود.
Medically reviewed by Owen Kramer, M.D. — Written by Jessica Caporuscio, Pharm.D. on July 16, 2019
https://www.medicalnewstoday.com/articles/325753#does-massage-help