علل تغییر رنگ پوست علت تغیر رنگ پوست ساق پا تغییر رنگ پوست با لیزر علت تیره شدن رنگ پوست علت تغییر رنگ پوست کودکان تغییر رنگ پوست
علل تغییر رنگ پوست (1):
شرایط متفاوتی می توانند منجر به تغییر رنگ پوست شوند. بنابراین توصیه می شود با رعایت یک سری نکات مراقبتی از سلامت و زیبایی پوست خود محافظت کرده و با علل و علائم روشن یا تیره شدن رنگ پوست آشنا شوید تا در صورت مواجهه با آن اقدامات لازم را انجام دهید.
لک های کبدی یا پیری لکه های قهوه ای، صاف و بی ضرری هستند که بدلیل قرارگیری در معرض نور خورشید بوجود آمده و در واقع حاصل از تجمع غلظت بالایی از ملانین در یک ناحیه از پوست جهت محافظت در برابر نور خورشید تشکیل می شوند و ارتباطی به کبد و عملکرد آن ندارند.
این دسته از لک های پوستی با کک و مک متفاوت بوده و هرچند بی خطر هستند اما با روش های درمانی قابل کنترل و برطرف شدن می باشند که در چنین شرایطی متخصصین پوست پس از معاینه ی مراجعین اغلب کرم های سبک کننده مانند هیدروکینون ها را به تنهایی یا در کنار رتینوئیدها تجویز می کنند. لیزرتراپی نیز بدون آسیب به بافت پوست می تواند فعالیت بیش از اندازه ی ملانوسیت ها را کنترل کرده و در سرمادرمانی نیز لک های تیره ی پوستی قابل برطرف شدن می باشند.
همه ی ما اغلب در طول زندگی خود آفتاب سوختگی های خفیف را تجربه کرده ایم اما به یاد داشته باشید یکی از عوارض آفتاب سوختگی های شدید، تغییر رنگ پوست می باشد.
قرمزی، احساس گرما، پوسته پوسته شدن و تشکیل تاول های پوستی از جمله عوارض آفتاب سوختگی می باشد که گاها به تب، لرز، حالت تهوع و تشکیل بثورات پوستی منتهی شده و به همین دلیل با استفاده از کرم های ضدآفتاب مرغوب، کلاه نقاب دار، لباس های مناسب و عینک آفتابی باید تا جایی که امکان دارد از آفتاب سوختگی پوست جلوگیری کنیم.
آفتاب سوختگی می تواند منجر به ایجاد عفونت، زخم های پوستی و پس از مدتی تغییر رنگ در قسمت آسیب دیده ی پوست شود که استفاده از کرم های ضدخارش، پماد و کرم های مرطوب کننده و تسکین دهنده، پانسمان آفتاب سوختگی و نوشیدن آب به میزان کافی می توان تا جایی که امکان دارد از تغییر رنگ پوست ناشی از آفتابسوختگی جلوگیری کرد.
این بیماری مزمن پوستی بدلیل اختلال در سیستم ایمنی بدن منجر به بروز لک های روشن بر روی پوست شده و یک سری تغییرات مرتبط با ژن در افراد از عوامل بروز لک های ویتیلیگو یا همان پیسی می باشد.
این بیماری نیز مشکل جدی و خطرناکی بشمار نمی آید اما جهت حفظ زیبایی پوست می توان از کرم های استروئیدی یا نوردرمانی تحت نظر متخصصین کمک گرفت. توجه داشته باشید جهت جلوگیری از گسترش لک های روشن به سایر نقاط پوست مراجعه به پزشک متخصص و پیگیری جلسات درمانی کاملا ضروری می باشد.
انواع درماتیت از جمله درماتیت آتوپیک می توانند علاوه بر ایجاد خشکی و لک های پوسته پوسته و قرمز رنگ، پس از مدتی رنگ ناحیه ی آسیب دیده را تغییر دهند.
توصیه می شود در صورت مواجهه با خشکی بیش از حد، ترک های پوستی، کهیر، تاول های پر از مایع و پوسته پوسته شدن پوست در اولین فرصت ممکن به مراکز تخصصی پوست و مو مراجعه کنید زیرا علاوه بر تشخیص علت بروز مشکلات پوستی و درمان آن، از تغییر رنگ پوست آسیب دیده نیز جلوگیری خواهد شد.
استفاده از کرم، پماد و لوسیون های کورتیکواستروئیدی، مهارکننده های کلسینورین، فتوتراپی، کورتیکواستروئیدهای خوراکی تحت نظر پزشک متخصص و مصرف منظم کرم های مرطوب کننده و استفاده از کمپرس های خنک کننده بر روی ضایعات پوستی جهت تسکین علائم آزاردهنده جزء مراقبت و روش های کنترلی رایج جهت مقابله با این دسته از مشکلات پوستی می باشد.
https://www.verywellhealth.com/skin-discoloration-5097074