روش های تمیزکردن پوست از سلول های مرده لایه سلول های مرده ی پوست در کجا قرار دارد از بین بردن سلول های مرده ی پا لایه برداری عمیق پوست لایه برداری پوست لایه برداری
روش های تمیزکردن پوست از سلول های مرده:
بدن ما همواره در حال جایگزینی سلول های جدید با سلول های مرده که در حال جداسازی از لایه های اصلی پوست می باشند بوده و بطور میانگین روزانه 30 تا 40 هزار سلول پوستی از سطح بدن ما جدا می شود.
این فرآیند هر 30 روز یک بار پوست جدیدی در بدن ما بوجود می آورد اما مشکل اینجاست که در صورت عدم جداسازی اصولی سلول های مرده از سطح پوست، تجمع این سلول ها در یک ناحیه از بدن منجر به تیرگی و ایجاد پوسته پوسته می شود.
حدود 18 تا 23 لایه ی سطحی پوست ما را سلول های مرده تشکیل می دهند و هنگامی که با علائمی همچون خارش پوست، ضخیم و خشن شدن پوست، احساس خشکی، پوسته پوسته و جوش های پوستی مواجه می شویم، احتمالا تجمع سلول های مرده ی پوستی مانع از فرآیند طبیعی جداسازی سلول های قدیمی شده است.
با افزایش سن لایه ی اپیدرم نازک شده و سرعت گردش سلولی نیز کاهش می یابد که در خانم ها اغلب روی گردن و صورت دیده می شود در حالی که این عمل در نوزادان و کودکان به خوبی انجام شده و به همین دلیل همواره پوستی لطیف و درخشان دارند.
میزان گردش سلول های پوستی در کودکان حداقل دو برابر بزرگسالان بوده و به همین دلیل می توان گفت افراد بالای 65 سال حداقل یک اختلال پوستی خواهند داشت!
یکی دیگر از دلایل تجمع سلول های مرده ی پوستی، تمیز نکردن روزانه ی پوست صورت می باشد. عدم توجه به تمیز کردن پوست صورت نه تنها باعث تجمع سلول های مرده ی پوستی می شود بلکه احتمال بروز جوش های پوستی را نیز افزایش می دهد.
قرار گرفتن در معرض نور خورشید که مرگ سلول های پوستی را تسریع بخشیده و باعث بروز آسیب های متفاوتی می شود نیز علاوه بر تجمع سلول های مرده بر روی سطح پوست منجر به بروز علائم زودرس پیری پوست می شود و از طرفی دیگر دهیدراته و خشک شدن پوست باعث پوسته پوسته شدن، احساس خارش و اختلال در عمل رهاسازی سلول های مرده از سطح پوست می گردد.
همچنین این عارضه می تواند نشانه ای از وجود یک بیماری زمینه ای مانند اگزما یا پسوریازیس باشد و لایه بردارهایی که حاوی ذرات بزرگی هستند می توانند پوست را تحریک، خشک یا گاها منجر به ایجاد عفونت شوند و بهتر است از آن ها استفاده نکنید.
مصرف مداوم کرم های ضدآفتاب مرغوب، لباس های مناسب و کلاه نقاب دار را از یاد نبرید.
سیگار کشیدن یکی از مهم ترین عوامل مؤثر بر تسریع روند پیری پوست و مرگ سلول های پوستی می باشد.
میوه جات و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان بوده که برای حفظ سلامت پوست مفید هستند و از طرفی دیگر کربوهیدرات های تصفیه شده و شکر باعث کدر شدن پوست می شوند.
کرم های لایه بردار بهتر است متناسب با پوست شما و پس از معاینه ی پزشک متخصص تجویز شوند و لایه بردارهای مکانیکی که معمولا ابزارهایی مانند برس از جنس های متفاوتی هستند، برای پوست های ضخیم و چرب مناسب تر می باشند و توصیه می شود از لایه بردارهای شیمیایی که اغلب حاوی آلفاهیدروکسی اسید و بتاهیدروکسی اسید هستند با احتیاط بیشتری استفاده کنید.
همچنین پس از استفاده از لایه بردارها حتما از کرم های مرطوب کننده مناسب پوست خود استفاده کنید و از آنجایی که پوست پس از لایه برداری بسیار حساس می شود، استفاده از کرم های ضدآفتاب به مقدار لازم پس از لایه برداری را از یاد نبرید.
Medically reviewed by Suzanne Falck, M.D., FACP — Written by Jon Johnson on July 11, 2017