کمبود آهن و ریزش مو بهترین قرص برای کم خونی و ریزش مو بهترین قرص برای ریزش مو کم خونی و ریزش مو بهترین قرص آهن برای ریزش مو ریزش مو درمان ریزش مو تاثیر آهن بر ریزش مو
کمبود آهن و ریزش مو:
کم خونی ناشی از فقر آهن نوعی بیماری است که بدن فرد آهن مورد نیاز را بدست نیاورده و این موضوع منجر به بروز علائمی همچون تنگی نفس، خستگی و درد در ناحیه ی قفسه ی سینه شده و برخی افراد نیز با ریزش مو مواجه می شوند.
آهن یکی از عناصر مهم در آنزیمی به نام ریبونوکلئوتید ردوکتاز است که به رشد سلول ها کمک می کند و طبق تحقیقات انجام شده فولیکول های مو نیز به سطح آهن بدن حساس بوده و در صورت کمبود آهن قادر به تولید سلول های جدید نیستند.
همچنین آهن نقش مهمی در تشکیل هموگلوبین های خون دارد که وظیفه ی اکسیژن رسانی به سلول ها را برعهده داشته و برای عملکرد سیستم های بدن کاملا ضروری می باشد. علائمی همچون کمبود انرژی، ضربان قلب سریع، پوست رنگ پریده، ناخن های شکننده و تنگی نفس در کنار ریزش مو از مهم ترین علائم فقر آهن بشمار می آیند که با آزمایش خون قابل تشخیص می باشد.
آلوپسی آندوژنیک در خانم ها و آقایان که به ریزش مو با الگوی مشخص نیز معروف است در خانم ها با کاهش تراکم موها و در آقایان با از دست دادن موهای وسط سر و گسترش طاسی به طرفین شناخته شده می باشد. طبق تحقیقات انجام شده فقر آهن نمی تواند منجر به ریزش مو با الگوی معین در افراد شود اما افرادی که ریزش مو را تجربه کرده اند، عموما با کاهش سطح آهن در بدن خود مواجه هستند.
همچنین آسیب ناشی از کمبود آهن به فولیکول های مو جدی و خطرناک نبوده و با استفاده از روش های درمانی کمبود آهن و مشکلات مربوط به فولیکول های مو نیز قابل برطرف شدن می باشند.
روش های موضعی مانند استفاده از ماینوکسیدیل که توانایی قرار دادن موها در مرحله ی رشد تا مدت ها را دارا می باشد یا مهارکننده های آلفا که به افزایش سطح آنزیم هایی خاص برای رشد مو کمک می کنند، از اولین روش های درمانی ریزش مو به شمار می آیند و اگر کمبود آهن نیز تشخیص داده شود، درمان فقر آهن در کنار درمان ریزش مو به راحتی قابل انجام می باشد.
برخی افراد نیز روش های تهاجمی مانند پی آر پی یا کاشت مو را انتخاب می کنند. در روش پی آر پی، پلاسمای غنی شده از پلاکت گرفته شده از خون خود مراجعه کننده به پوست سر تزریق شده و منجر به بهبود عملکرد و تولید بهتر سلول های مؤثر بر رشد موها می شود و در روش کاشت مو نیز فولیکول های مو از ناحیه ی پرپشت تر به ناحیه ی کم پشت پیوند زده می شوند و موهای جدید در ناحیه ای که بیشتر به چشم می خورد قرار می گیرند.
البته استفاده از مکمل های آهن نیز بسیار حساس می باشد زیرا در صورت مصرف بیش از اندازه ی قرص آهن احتمال بروز عواض جانبی افزایش می یابد. معمولا استفاده از مکمل های آهن بین 3 تا 6 ماه تاثیرات مطلوب خود را نشان داده و در صورتی که نیاز به افزایش فوری سطح آهن بدن باشد، ممکن است پزشک متخصص تزریق وریدی آهن را تجویز کند. این روش برای افرادی که توانایی جذب آهن را ندارند مانند بیماران مبتلا به کرون روش بسیار مناسبی می باشد.
داشتن یک رژیم غذایی سرشار از آهن مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی، سبزیجات با برگ های سبز و حبوبات نیز می تواند در کنار پیگیری روش های درمانی مفید باشد. توجه داشته باشید هرچه سریع تر برای کنترل ریزش موهای خود به کلینیک های معتبر مراجعه کنید، احتمال بهبودی سریع تر و بازگشت موهای از دست رفته بیشتر خواهد بود.