علت لک های روشن پوستی چگونه لک های سفید روی پوست را از بین ببریم لک های سفید روی پوست بر اثر آفتاب کدام لک های پوستی خطرناک اند لک کک و مک لک پوستی
علت لک های روشن پوستی:
اغلب لک های پوستی بدلیل محبوس شدن سلول های مرده یا پروتئین های پوستی زیر پوست و یا از دست دادن رنگدانه های پوستی بوجود می آیند.
لک های روشن پوستی اغلب خطرناک نیستند اما تشخیص علت بروز آن ها ضروری بوده و به همین دلیل مراجعه به متخصصین باتجربه ضروریست و گاها بدلیل شرایط بهداشتی ممکن است خود را نشان دهند که در ادامه بیشتر با آن ها آشنا می شویم.
لک های خورشیدی یا هیپوملانوز روده معمولا روی بازوها، قسمت فوقانی کمر و صورت بوجود آمده و اندازه ای حدود 1 تا 3 میلی متر دارند. این لک ها به احتمال زیاد پس از 40 سالگی خود را نشان داده و به نظر می رسد ریشه ای ژنتیکی دارند که منجر به کمبود ملانین در پوست می شود و اغلب با محصولات آرایشی قابل پوشاندن می باشند.
لک های خورشیدی به تنهایی نشانه ای از سرطان نبوده و افرادی که از ابتلا به سرطان پوست واهمه دارند باید بیشتر تمرکز خود را بر روی استفاده ی مداوم از کرم های ضدآفتاب، استفاده از کلاه نقاب دار و لباس های مناسب بگذارند.
اگر عملکرد قارچ هایی که معمولا بر روی سطح پوست زندگی می کنند خارج از کنترل شود، خشکی پوست، پوسته پوسته، احساس خارش و کم رنگ یا پررنگ شدن پوست نسبت به نواحی دیگر بوجود آمده و رشد این وصله های پوستی معمولا به آرامی رخ می دهد.
این علائم در محیط های گرم و مرطوب بیشتر به چشم می خورند.
شستشوی پوست با صابون یا شامپوهای ضدقارچ به علاوه ی استفاده ی منظم از کرم های ضدقارچ جزء اولین خطوط درمانی بوده که اغلب حاوی سلنیوم سولفید، پیریتیون روی و یا کتوکونازول می باشند که این روند درمان باید در محیط های گرم و مرطوب بخصوص در فصول بهار و تابستان با جدیت بیشتری دنبال شود و توجه داشته باشید از بین رفتن لک های سفید ممکن است ماه ها به طول بیانجامد.
این بیماری پوستی نسبتا گسترده و غیرسرطانی منجر به ایجاد قرمزی، پوسته پوسته، احساس خارش و کمرنگ شدن پوست پس از بهبود وضعیت پوست می شود و معمولا در کودکان 3 تا 16 سال و در ناحیه ی صورت بیشتر مشاهده می شود.
برخی محققین نیز براین باورند که پیتریازیس آلبا نوعی درماتیت آتوپیک یا اگزما بوده و بسیار نادر می باشد.
در این شرایط پزشک متخصص معمولا مصرف منظم کرم های مرطوب کننده و متناسب با شرایط پوستی بیمار کرم های کورتیکواستروئیدی با درصد مشخصی را تجویز می کند.
هنوز دلیل اصلی ایجاد لک های ویتیلیگو مشخص نمی باشد اما به نظر می رسد اختلال در سیستم ایمنی بدن یکی از علل کاهش رنگدانه های پوستی که اغلب در برابر نور خورشید بدتر می شوند می باشد.
این بیماری محدودیت جنسیتی و سنی ندارد اما معمولا در سن 20 سالگی علائم خود را نشان داده و سرعت گسترش آن در افراد متفاوت یکسان نیست. ویتیلیگو تمایل دارد قسمت های زیادی از پوست را تحت تأثیر قرار دهد و باعث تغییر رنگ قابل توجه پوست می شود. این ممکن است منجر به پریشانی عاطفی نیز بشود.
کرم های کورتیکواستروئیدی با دوز پایین، کرم هیدروکینون، کرم های غیراستروئیدی، نوردرمانی ترکیبی با درمان های موضعی و خوراکی و گاها جراحی برای برداشت پوست آسیب دیده از متداول ترین روش های درمان ویتیلیگو می باشد.
کیست های میلیا محکم، برجسته، بدون درد، سفید و معمولا به قطر 1 تا 4 میلی متر بر روی پوست ظاهر می شوند و بدلیل محبوس شدن کراتین در لایه های عمقی پوست بوجود آمده که ممکن است براثر آسیب های پوستی نیز بوجود آیند.
برای درمان میلیا از کرم و پمادهای رتینوئیدی با درصدهای خاصی از ترتینوئین استفاده شده و کرم های استروئیدی نیز برای کاهش میلیا کاربرد دارند.
Medically reviewed by Cynthia Cobb, DNP, APRN, WHNP-BC, FAANP — Written by Jennifer Huizen on November 21, 2018
https://www.medicalnewstoday.com/articles/319887#should-i-be-concerned-about-white-spots-on-the-skin