همانژیوم خارجی چیست همانژیوم لب چیست بهترین درمان برای همانژیوم دکتر برای درمان همانژیوم همانژیوم دردناک کمر درمان همانژیوم همانژیوم انواع همانژیوم
هنگامی که عروق خونی اضافی در یک ناحیه از پوست ایجاد می شوند و با قرمزی بر روی پوست قابل مشاهده هستند، همانژیوم خارجی تولید شده است.
این دسته از ضایعات پوستی ممکن است در دوران نوزادی نیز بوجود آمده و گاها به بیماری های دیگر مرتبط می شود. بنابراین هرچند همانژیوم خارجی خطرناک نیست اما جهت اطمینان از سلامت عمومی بدن معاینه ی تخصصی لازم می باشد.
این تومورهای خوش خیم بعضا در اعماق پوست قرارگرفته و ممکن است طی چند هفته ی اول تولد خود را نشان دهند که سریع ترین رشد را در سنین 1 تا 3 ماهگی دارند و اغلب سر، گردن و تنه را درگیر می کند.
برخی افراد با درد یا ایجاد زخم در محل همانژیوم خارجی مواجه می شوند و به نظر می رسد حدود 4 تا 10 درصد نوزادان (بخصوص در نوزادان نارس) به این عارضه مبتلا می شوند.
پس از ظاهر شدن علائم اولیه ی همانژیوم خارجی، این ضایعات که معمولا بصورت تکی بر روی پوست نمایان می شوند، به سرعت رشد کرده و اغلب طی چند سال کوچک می شوند. انواع دیگر همانژیوم نیز مانند همانژیوم کبدی در داخل بدن رخ می دهند که در اینجا فقط به بررسی همانژیوم هایی که بر روی پوست نمایان می شوند می پردازیم.
در صورت رشد مویرگ ها نزدیک سطح پوست همانژیوم مویرگی (کاپیلاری) بوجود آمده و اگر عروق خونی بزرگ باشند ممکن است همانژیوم مویرگی نیز مقداری بلند و برجسته شود و معمولا بافتی اسفنجی داشته و بافت همبند پوست این مویرگ ها را کنار هم قرار می دهد که احتمال بروز آن در نوزادان بیشتر از سایرین می باشد.
از آنجایی که همانژیوم مویرگی به سطح پوست نزدیک است، به رنگ قرمز یا قرمز روشن نمایان شده و می تواند صاف یا به شکل توده ای یا تنها برجستگی ساده خود را نشان دهد.
همانژیوم مویرگی لوبولی نیز هنگام تجمع زیاد مویرگ ها باعث ایجاد توده شده که احتمال خونریزی را به شدت افزایش می دهد و اغلب بر روی دست، بازوها و صورت بوجود آمده و از آنجایی که ممکن است در دوران حاملگی بوجود آیند، به تومور حاملگی نیز شناخته شده می باشد.
توجه داشته باشید حتی یک تماس ملایم می تواند منجر به خونریزی همانژیوم لوبولی شود.
هنگامی که همانژیوم خارجی بر عروق زیرپوستی در لایه های عمیق تاثیر می گذارد، رگ ها گشاد شده، بزرگ می شوند و پس از اینکه خون فضای بین عروق را پر می کند، همانژیوم حفره ای (کاورنوس) بوجود می آید.
در مقایسه با همانژیوم مویرگی، همانژیوم حفره ای از عروق بزرگ تری تشکیل شده و گاها بصورت تورمی آبی رنگ نمایان می شود.
این نوع همانژیوم ترکیبی از همانژیوم حفره ای و مویرگی می باشد.
این همانژیوم های شایع در نوزادان اغلب از نوع همانژیوم مویرگی بوده و دختران به میزان کمی بیشتر از پسران در معرض ابتلا به آن هستند. اینکه چقدر طول می کشد تا تومورها به رشد کافی رسیده و به مرحله ی کوچک شدن برسند، در هر کودکی متفاوت می باشد و برخی از این همانژیوم ها ممکن است مشکلاتی مانند اختلال در تنفس، بلع و بینایی را بوجود آورند.
همانژیوم نوزادان معمولا در سنین بلوغ با توقف رشد مواجه شده و اگر بر روی صورت تشکیل شوند درمان های عاطفی و روان درمانی نیز اهمیت ویژه ای دارد.
انواع همانژیوم ممکن است عوارض متفاوتی داشته باشند که معمولا به درد، خونریزی، عفونت، ایجاد زخم (حدود 25 درصد موارد) و مشکلات لخته شده خون محدود می شوند.
توجه داشته باشید جای زخم ممکن است باقی مانده و به همین دلیل در صورت خونریزی یا زخم شدن جهت ترمیم سریع تر و بهتر بافت پوست مراجعه به پزشک متخصص توصیه می شود.
http://mehrdadbahrabadi.ir/1398/02/04/%D9%87%D9%85%D8%A7%D9%86%DA%98%DB%8C%D9%88%D9%85/