آکنه ندولار جوش ندولار آکنه کیستیک عکس آکنه کیستیک جوش آکنه درمان جوش درمان جوش کیستیک
آکنه های ندولار ضایعات سفت و دردناکی هستند که اغلب نواحی مانند صورت، قفسه ی سینه و کمر را درگیر کرده و برخلاف جوش های معمولی که معمولا طی چند روز بهبود می یابند، ممکن است هفته ها و ماه ها بر روی پوست باقی بمانند.
این دسته از گره های سخت زیر پوستی می توانند اعتماد بنفش افراد را تحت تاثیر قرار داده و با مسدود شدن منافذ باز پوستی بوجود آیند و تفاوت آن با جوش های سرسیاه در میزان آسیب پوستی می باشد که آکنه های ندولار می توانند لایه های عمقی پوست را نیز عفونی کرده و ممکن است هم رنگ پوست یا قرمز و ملتهب باشند.
از آن جایی که آکنه های ندولار ممکن است تا عمق زیادی به پوست نفوذ کنند، به درمان فشرده و تخصصی نیاز داشته که در ادامه به بررسی چند روش رایج برای رفع آکنه های ندولار می پردازیم.
بدلیل اینکه یکی از علت های تشکیل آکنه ندولار نوعی باکتری بنام P. acnes می باشد، آنتی بیوتیک های خوراکی معمولا تاثیرات مثبتی بر از بین بردن باکتری ها و بهبود وضعیت منافذ پوستی دارند اما بدلیل احتمال بروز عوارض جانبی برای درمان های کوتاه مدت تجویز شده و برای استفاده ی بلند مدت داروهای تخصصی دیگری پیشنهاد می شوند.
کرم و پمادهای آنتی بیوتیک نیز به از بین بردن باکتری های محبوس شده در پوست کمک می کنند.
این داروی قوی فقط برای آکنه های شدید تجویز می شود و بدلیل عوارض جانبی متعدد مانند خشکی پوست، لب ها، چشم ها، گلو و بینی، خون دماغ شدن، حساس شدن پوست، سردرد و ... تنها و تنها باید تحت نظر متخصصین پوست مصرف شود.
در برخی خانم ها تغییرات هورمونی باعث بروز آکنه های ندولار شده و به همین دلیل ممکن است پزشک متخصص قرص های جلوگیری از بارداری را جهت کنترل ترشح چربی طبیعی پوست و کاهش گرفتگی منافذ پیشنهاد دهد.
درمان های موضعی برای آکنه های ندولار شامل کرم های رتینوئیدی (که مشتقی از ویتامین A بوده و به کوچک شدن منافذ و رفع آکنه های پوستی کمک می کنند)، محصولات حاوی اسیدسالیسیلیک (که به پاکسازی اصولی پوست کمک کرده و سطح پوست را از چربی های اضافی تمیز می کنند) و کرم های تخصصی دیگر می شود.
در کنار پیگیری جلسات درمانی، رعایت یک سری نکات ساده می تواند روند بهبودی پوست را تسریع بخشد.
در زمانی که هنوز آکنه های ندولار از بین نرفته اند، از مرطوب کننده های سبک که به راحتی بر روی پوست پخش می شوند استفاده کنید.
از داروهای سنتی و مواد طبیعی مانند سرکه ی سیب بدون مشورت با پزشک متخصص استفاده نکنید زیرا احتمال تشدید آسیب پوستی وجود دارد.
حداقل دو بار در روز بخصوص پس از ورزش کردن پوست خود را با شوینده ای ملایم بطور کامل تمیز کنید.
هر روز صبح قبل از ترک خانه ضدآفتاب بزنید و شب ها قبل از خواب حتما صورت خود را بشویید. (بخصوص اگر آرایش می کنید)
دو عادت مخرب دست زدن به صورت در طول روز به دفعات و فشردن آکنه ها جهت تخلیه ی مواد موجود در آن ها را کنار بگذارید تا علاوه بر عدم انتقال آلودگی بیشتر به پوست آسیب دیده، از التهاب مضاعف پوست خود نیز جلوگیری کنید.
اگر می خواهید روش های کلینیکی را امتحان کنید، حتما با پزشک خود مشورت کرده و در چنینی شرایطی لایه برداری شیمیایی، نوردرمانی با نور آبی و لیزردرمانی بهترین انتخاب ها برای بهبود شرایط پوستی و جای زخم های ایجاد شده ناشی از آکنه های پوستی شما می باشند.
Medically reviewed by Cynthia Cobb, DNP, APRN, WHNP-BC, FAANP — Written by Lana Burgess on May 15, 2018