علت رشد موهای زائد چانه در خانم ها علت رشد موهای زائد در زنان موهای زائد در زنان علت موهای زائد زیر چانه درمان موهای زائد دلیل موهای زائد موهای زائد قرص برای موهای زائد
علت رشد موهای زائد چانه در خانم ها:
رشد موهای زائد در قسمت چانه ی خانم ها نسبتا رایج است اما در بعضی موارد این اتفاق می تواند نشانه ی عدم تعادل هورمونی باشد.
هیرسوتیسم یا مردمویی یک اصطلاح پزشکی به معنای رشد موهای زائد در خانم ها که معمولا آقایان در آن نواحی دارای مو می باشند بوده و رشد موهای زائد چانه در خانم ها نیز هیرسوتیسم می باشد.
مقالات بین المللی پوست و مو نشان می دهند که 5 تا 10 درصد خانم ها در سن باروری با الگوی رشد موی مردانه مواجه شده و ممکن است رشد موهای بدن را نیز بیشتر از سایرین تجربه کنند که معمولا در خانم های آسیایی و هندی بیشتر از نژادهای قفقازی و امریکایی به چشم می خورد.
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) شایع ترین علت رشد غیرطبیعی موهای زائد در خانم ها بوده و زمانی رخ می دهد که مقدار تولید هورمون های آندوژن مانند تستوسترون در بدن به شکل نامتعارفی افزایش یابد. سندرم تخمدان پلی کیستیک می تواند بستر مناسبی برای افزایش وزن، بروز آکنه های پوستی، ناباروری، چرخه ی قاعدگی نامنظم و... را فراهم سازد و به همین دلیل می توان گفت بهتر است در صورت مواجهه با رشد نامتعارف موهای زائد در چانه حتما با متخصصین حاذق در این باره صحبت کنیم تا علت یابی و درمان این شرایط به درستی انجام شود.
اما اگر علت دقیق رشد موهای زائد در چانه مشخص نباشد (سطح هورمون های تولیدی مناسب بوده و چرخه ی قاعدگی منظم باشد)، این مشکل هیرسوتیسم ایدیوپاتیک نام دارد.
در مواردی نادر این مشکل بدلیل تومورهای تخمدان (که سبب ترشح آندوژن بیش از اندازه و پرمویی می شود)، بیماری کوشینگ (رشد تومور در غده ی هیپوفیز که منجر به تولید تستوسترون اضافی، فشار خون بالا و رشد موهای زائد می شود)، اختلال ژنتیکی آنزیم های بدن (که معمولا در اواخر کودکی و اوایل بزرگسالی نمایان می شود) یا عوارض جانبی مصرف داروهایی مانند سیکلوسپورین، تزریق تستوسترون و ماینوکسیدیل، ایجاد می شود.
همچنین در صورت مشاهده ی سایر علائم یائسگی، عدم تعادل هورمون ها در این دوران می تواند منجر به رشد بیشتر موهای زائد در خانم ها شود.
اصلاح موهای زائد با موچین، اپیلاسیون و... نسبتا رایج می باشد اما روش های مؤثر و کارآمدتری نیز وجود دارند که با پیشرفت علم تجهیزات پوست و مو در حال حاضر به راحتی قابل استفاده می باشند.
الکترولیز یکی از بهترین روش های حذف مو می باشد که با استفاده از جریان برق فولیکول های مو را از بین برده و از رشد مجدد موهای زائد در چانه تا حدود زیادی جلوگیری می کند.
در لیزرتراپی نیز همین عمل با استفاده از دسته نورهای متمرکز با شدت زیاد انجام شده و فولیکول های مو به شدت ضعیف می شوند. البته احتمال بروز عوارض جانبی مانند تغییرات رنگدانه ای برای افرادی که پوست تیره ای دارند مقداری بیشتر بوده و به همین دلیل مراجعه به متخصصین ماهر نکته ی حائز اهمیتی می باشد.
پزشک متخصص نیز پس از معاینه ی اولیه ممکن است داروهایی مانند اسپیرونولاکتون (داروی ضدآندوژن)، فیناستراید (جهت کنترل آنزیم های مؤثر بر هیرسوتیسم)، متفورمین (جهت کاهش انسولین در افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک) یا تزریق لوپرولید استات را برای کنترل این عارضه تجویز کند که حداقل 6 ماه باید تحت نظر پزشک متخصص از داروهای توصیه شده استفاده کنید تا نتایج مطلوب حاصل گردند.
همچنین توصیه می شود تحت هیچ شرایطی از قرص های ضدبارداری بصورت خودسرانه جهت کاهش موهای زائد صورت از طریق کنترل ترشح هورمون های بدن استفاده نکنید و با داشتن سبک زندگی سالم مانند انتخاب رژیم غذایی مناسب، ورزش کردن، ترک سیگار و پیگیری جلسات درمانی به کاهش موهای زائد خود کمک کنید.