کلاژن چیست کرم کلاژن چیست انواع کلاژن قرص کلاژن کلاژن ساز قوی نقش کلاژن در تقویت پوست فواید کلاژن برای پوست
کلاژن یکی از پروتئین های بسیار مهم موجود در استخوان ها، عضلات، تاندون و پوست می باشد که از بافت های همبند تولید شده و برای حفظ قوام بافت های بدن و ایجاد ساختاری مناسب لازم می باشد.
بدن انسان بصورت طبیعی کلاژن تولید می کند اما گاهی اوقات نیز پس از مشورت با پزشک متخصص می توان از تزریق کلاژن یا مصرف قرص و مکمل های خوراکی برای بهبود وضعیت پوست استفاده کرد. توجه داشته باشید محصولات مراقبتی و موضعی پوست که ادعا می کنند حاوی کلاژن هستند کاربرد چندانی ندارند زیرا مولکول های کلاژن بزرگ بوده و توانایی جذب از طریق سطح پوست را ندارند.
با افزایش سن کلاژن سازی کاهش یافته و این موضوع منجر به ایجاد چین و چروک های پوستی، افتادگی پوست، مشکلات مربوط به غضروف ها و... می شود و برای همین مراقبت از پوست بخصوص دوری از نور خورشید و عدم استعمال دخانیات نقش مهمی بر جلوگیری از تجزیه ی کلاژن ها دارد. (دود سیگار یکی از مخرب ترین تاثیرات را بر کلاژن دارد. نیکوتین باعث نازک شدن دیواره ی عروق و کمبود اکسیژن و مواد غذایی در سلول های پوست شده و تنباکو نیز بر از بین بردن کلاژن پوست مؤثر است)
لیزردرمانی یکی از روش های تحریک پوست به تولید کلاژن بیشتر بوده که به عنوان روشی رایج برای جوانسازی پوست مورد استفاده قرار می گیرد و رژیم غذایی سالم حاوی مواد مغذی مانند تخم مرغ، پنیر، گوشت، سویا، گل کلم، توت سیاه، گیلاس، تمشک، فلفل، کلم بروکلی، پرتقال، آجیل و... به همراه مصرف مقدار مناسبی آب بصورت روزانه، کمک زیادی به تولید کلاژن در پوست می کند.
طبق تحقیقات انجام شده، داشتن رژیم غذایی با میزان قند زیاد باعث آسیب به این دسته از پروتئین ها و شکننده، ضعیف و خشک شدن کلاژن ها می شود و اگر به اختلالات خودایمنی مبتلا هستید ممکن است آنتی بادی ها کلاژن پوست را مورد هدف قرار داده و باعث آسیب به پوست شما شوند.
فیلرهای حاوی کلاژن می توانند علاوه بر پر کردن فرورفتگی های صورت و رفع چین و چروک، کیفیت پوست را ارتقا بخشیده و به ترمیم پوست کمک کنند.
تولید کلاژن به مقدار کافی در پوست باعث التیام سریع تر زخم های پوستی می شود و توانایی ترمیم پوست هنگام سوختگی، عمل های جراحی و آسیب های خارجی را افزایش می دهد.
کلاژن نقش مهمی بر تولید فیبروبلاست ها داشته که در نهایت بر فرآیند تولید سلول های جدید پوستی و جایگزینی اصولی سلول ها مؤثر است.
کلاژن از بروز چین و چروک های پوستی جلوگیری می کند و به همین دلیل افرادی که تحت نظر پزشک متخصص از مکمل های کلاژن در سنین بالا استفاده می کنند، شاهد تغییرات مثبت فراوانی در پوست خود خواهند بود.
کلاژن برای کاهش التهاب های پوستی مانند اگزما، پسوریازیس، آکنه و... بسیار مفید بوده و حتی بر عملکرد بهتر سیستم گوارش نیز تاثیرگذار می باشد و نقش مهمی بر بهبود زخم های پوستی دارد. طبق تحقیقات انجام شده کلاژن به تولید بافت عضلانی آسیب دیده نیز کمک کرده و به همین دلیل کلاژن سازی در بدن ورزشکاران اهمیت زیادی داشته و در صورتی که ورزش یا فعالیت سنگینی انجام می دهید، داشتن رژیم غذایی مناسب و مراقبت از پوست جهت جلوگیری از تجزیه ی کلاژن ها نکته ی بسیار مهمی می باشد.
یکی از راه های جلوگیری از ایجاد سلولیت بخصوص در خانم های باردار یا افرادی که تغییر وزن ناگهانی دارند، کمک به کلاژن سازی بهتر پوست بوده که علاوه بر از بین بردن فرورفتگی و برآمدگی های پوست، به جلوگیری از نازک شدن پوست نیز کمک می کند.
Medically reviewed by Cynthia Cobb, DNP, APRN, WHNP-BC, FAANP — Written by James McIntosh on June 16, 2017