علت خارش شبانه ی دست و پا برای خارش بدن چه بخوریم علت خارش بدن در شب قرص ضدخارش پوست درمان خارش بدن دلیل خارش بدن در شب و راهکارهای آن خارش شبانه خارش پوست خارش
خارش شبانه ی بدن یک بیماری نسبتا شایع است که بطور معمول در اثر فرآیندهای طبیعی بدن یا مصرف داروهایی خاص، تحریک پوست و خارش بوجود می آید.
توجه داشته باشید در موارد نادری خارش شبانه ی بدن می تواند نشانه ی نارسایی اعضا یا سرطان بوده و به همین دلیل نباید نادیده گرفته شود.
در طول 24 ساعت در یک روز، در هر زمان مشخصی هورمون و مواد شیمیایی ترشح می شوند که یک سری نوسانات در طول شب مانند افزایش دمای بدن، افزایش جریان خون، افزایش سطح سیتوکین ها که التهاب پوست را بیشتر می کنند، کاهش کورتیکواستروئید (هورمون های مؤثر بر کاهش التهاب)، افزایش تعریق و از دست دادن آب پوست و ... می توانند از مهم ترین دلایل خارش شبانه ی دست و پاها باشند.
خارش شبانه ی پوست در دوران بارداری و یائسگی بدلیل تغییرات هورمونی، خشکی پوست و برافروختگی افزایش می یابد که در چنین شرایطی مشورت با متخصصین پوست می تواند در داشتن خوابی آرام و باکیفیت بدون مشکلات پوستی کمک شایانی کند.
در طول روز بدلیل مشغله ی کاری انسان ها تا حدودی دچار حواس پرتی بوده و متوجه خارش پوست خود نمی شوند اما قبل از خواب تمرکز بر خارش پوست بیشتر شده و به همین دلیل این موضوع نمایان تر می شود.
همچنین بیماری هایی مانند درماتیت آتوپیک، پسوریازیس، افسردگی، اسکیزوفرنی، سرطان خون یا لنفوم، عفونت پای ورزشکار و... نیز می توانند علت خارش شبانه ی دست و پا باشند و توجه داشته باشید در صورت خارش پوست همراه با درد، تورم، احساس گرما، تاول و قرمزی پوست احتمال بروز عفونت وجود داشته و در اسرع وقت باید به مراکز درمانی مراجعه کنید.
آنتی هیستامین، دیفن هیدرامین و هیدروکسی زین از بهترین داروهای کنترل خارش شبانه ی پوست هستند که تنها پس از مشورت با متخصصین پوست می توان از آن ها استفاده نمود و توصیه می شود تحت هیچ شرایطی از داروهای خواب آور مانند ملاتونین برای داشتن خوابی بهتر بصورت خودسرانه استفاده نکنید.
به علاوه یوگا، مدیتیشن، گوش دادن به کتاب های صوتی و تمرینات آرامش بخش عضلات قبل از خواب تاثیرات مثبت فراوانی بر کنترل خارش شبانه ی پوست داشته و استرس را از بین می برد و استفاده از مرطوب کننده های فاقد الکل قبل از خواب نیز نقش مهمی بر کاهش خارش پوست دارد. کرم های حاوی ویتامین E، آلوئه ورا و گلیسیرین بهترین انتخاب های ممکن بشمار می روند. البته توجه داشته باشید نوشیدن آب کافی در طول روز نیز مهم بر هیدراته نگه داشتن پوست مؤثر است.
تمیز نگه داشتن بدن بخصوص پاها می تواند قارچ و باکتری های مضر که بر احساس خارش پوست مؤثر هستند را از بین ببرد و مصرف مواد غذایی طبیعی می تواند پوست را تسکین دهد. مثلا مصرف بابونه برای تسکین خارش و زخم های پوستی بسیار مناسب است اما میوه هایی مانند آناناس، هندوانه، خربزه، کیوی، موز و توت فرنگی، آجیل ها مانند بادام زمینی و مواد غذایی مانند بادمجان، گوجه، پنیر، ماهی، سوسیس، کالباس، مربا، سس مایونز، کنسروها و تخم مرغ باید از رژیم غذایی پس از مشورت با پزشک متخصص حذف شوند.
توصیه می شود لباس خواب خود را از الیاف طبیعی و نرم انتخاب کنید، قبل از خواب کافئین و الکل نخورید و دمای اتاق خواب خود را همیشه متعادل نگه دارید و در صورت تمایل می توانید قبل از خواب دمنوش های آرامش بخش بنوشید و بهتر است از ورود حیوانات خانگی به اتاق خواب خود جلوگیری کنید و به تهویه ی هوای اتاق خواب و مرطوب سازی محیط با دستگاه های رطوبت ساز نیز توجه داشته باشید.
علل خارش و قرمزی پوست و روش های جلوگیری از آن
بهترین مکمل های غذایی برای پوست
مراقبت از پوست در سنین 20 تا 30 سالگی
مراقبت از پوست در سنین 30 تا 40 سالگی
مراقبت از پوست در سنین 40 تا 50 سالگی
Medically reviewed by Cynthia Cobb, DNP, APRN, WHNP-BC, FAANP — Written by Jennifer Huizen on January 9, 2020
https://www.medicalnewstoday.com/articles/319387
https://www.healthline.com/health/itchy-skin-at-night
https://riyahi.doctor/2665/%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%B4-%D8%A8%D8%AF%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B4%D8%A8/