ضدآفتاب خوراکی ضدآفتاب خوراکی چیست محافظت از پوست لک های پوستی پیشگیری از لک های پوستی محافظت از پوست در برابر آفتاب
مدت زمان تقریبی مطالعه: 4 دقیقه
ضدآفتاب ها جزء محصولات مراقبتی می باشند که استفاده ی منظم و صحیح آنها از ضرورت های محافظت از پوست بشمار می رود و در انواع مختلف و برند های گوناگون در داروخانه ها موجود می باشند.
اشعه های نامرئی خورشید باعث بروز مشکلات پوستی گوناگون از جمله: لک های پوستی، آفتاب سوختگی، خشکی پوست، ملانوما و انواع سرطان پوست می شوند که در بعضی مواقع این عوارض به مرگ منتهی می شود. بنابراین محافظت از پوست صورت و بدن در برابر نور خورشید بسیار حیاتی و مهم است.
یکی از نظریه های جدید که البته مطالعات در این زمینه همچنان ادامه دارد، استفاده از ضدآفتاب های خوردنی می باشد. این موضوع به معنای بالا بردن کیفیت پوست و مقاومت در برابر نور خورشید است که در ادامه با این محصول جدید بیشتر آشنا می شویم.
طبق تحقیقات و آزمایش های انجام شده، مصرف قرص های مشخص با ترکیباتی از جمله: عصاره ی پرتغال قرمز، ویتامین C و E، چای سبز، نیکوتین آمید و ... ، می تواند به پوست در جهت حفاظت از نور خورشید و اشعه های مضر خارجی کمک شایانی کند و این بدان معنا است که افراد می توانند ضدآفتاب های خود را بخورند!
درحال حاضر تاثیرات مثبت فراوانی از مصرف قرص های ضدآفتاب بر کیفیت پوست مشاهده شده است اما هنوز نمی توان گفت که این دسته از مکمل ها جایگزین قطعی ضدآفتاب های موضعی می باشند. بنابراین می توان در کنار استعمال ضدآفتاب های رایج، با مصرف قرص های ضدآفتاب محافظت از پوست (در برابر اشعه های نور خورشید) را در بالاترین سطح ممکن نگه داشت.
همانطور که اشاره شد در حال حاضر نمی توان قرص های ضدآفتاب را بجای ضدآفتاب های موضعی بکار برد اما در صورت پیشرفت و تکمیل این ماده در آینده ای نه چندان دور، محافظت از پوست به راحت ترین شکل ممکن امکان پذیر می شود و این موضوع در کاهش هزینه های مالی و صرفه جویی در وقت افراد تاثیرات شگرفی خواهد گذاشت.
ضدآفتاب های خوراکی بصورت یک دست کل پوست بدن را تحت تاثیر قرار می دهند. این در حالی می باشد که ضدآفتاب های موضعی را نمی توان بصورت یکنواخت بر کل پوست بدن استفاده کرد و معمولا قسمت هایی از پوست مقدار کافی از ضدآفتاب را دریافت نمی کنند. بالفرض مثال پوست سر بدلیل وجود موهای سر دسترسی بسیار سختی دارد و هیچ کس از پوستی که محل رویش موها می باشد محافظت نمی کند. اما خوردن قرص های ضدآفتاب بر پوست سر و حتی رویش مو نیز تاثیر گذار خواهد بود.
استفاده از ضدآفتاب های خوراکی راحت تر می باشد؛ استعمال ضدآفتاب های موضعی بصورت روزانه و هر بار چند دقیقه برای پوشاندن کل پوست صورت و دست ها، نیازمند زمان زیادی می باشد و در انتهای روز، پوست باید بصورت کامل شسته شده و عاری از هرگونه مواد خارجی باشد که خود این مسئله استفاده از پاک کننده، شوینده و تونرها را افزایش داده که منجر به افزایش هزینه های جانبی می شود.
همچنین کرم های ضدآفتاب نیاز به تجدید پس از 2تا3 ساعت دارند (مدت زمان تجدید کرم های ضدآفتاب بستگی به شدت نور خورشید و منطقه ی زندگی افراد متفاوت می باشد) و پس از شنا، تعریق و مواردی از این قبیل باید بصورت منظم مورد استفاده قرار بگیرند.
اما ضدآفتاب های خوراکی مانند مکمل هایی که روزانه مصرف می شوند، به راحتی قابل استفاده می باشند و علاوه بر تاثیرات فراوان بر پوست صورت و بدن، (بواسطه ی داشتن ویتامین و مواد مغذی فراوان) عملکرد سایر ارگان و سیستم های بدن را نیز بهبود می بخشد.
همچنین پوست بعضی افراد حساسیت بالایی داشته و کرم های موضعی مناسب این افراد نیست؛ پوست های بسیار چرب اغلب با وجود یک لایه ی محافظتی روی خود سازگار نبوده و بدلیل مشکلات تنفسی پوست، منافذ پوست برای دریافت اکسیژن بیشتر باز شده و این عمل باعث ورود آلودگی و مواد خارجی مضر به لایه های زیرین پوست می شود که مشکلات جانبی زیادی از جمله بروز انواع جوش ها و عفونت های پوستی را به همراه دارد. واکنش های آلرژیک به کرم های ضدآفتاب موضعی نیز بسیار مشاهده می شود اما در مصرف ضدآفتاب های خوراکی، میزان حساسیت و آلرژی به پایین ترین حد ممکن کاهش یافته است.
قرص های ضدآفتاب در بابر اشعه های مادون قرمز، ماوراء بنفش و نور مرئی مقاوم بوده و مانند آنتی اکسیدان های قوی باعث کاهش رادیکال های آزاد تا 50 درصد می شوند؛ این عمل باعث افزایش مقاومت پوست در بابر آفتاب سوختگی و ایجاد لک های پوستی شده و از ایجاد سایر مشکلات پوستی مانند : پسوریازیس، ملاسما، سرطان پوست و... نیز تا حدود زیادی جلوگیری می کند.
تاکنون هیچ مطالعه ی رسمی در رابطه با مقایسه ی تاثیرات ضدآفتاب موضعی و خوراکی در مدت زمان طولانی انجام نشده است اما استفاده از این قرص ها بعنوان مکمل های مفید و به صرفه توصیه می شود.
با عوارض لیزرتراپی بیشتر آشنا شویم
چطور از کم پشتی موها جلوگیری کنیم؟!
چقدر با علائم زگیل تناسلی آقایان آشنا هستید؟!
برای مطالعه ی مراقبت های قبل و بعد از اقدامات زیبایی و نکات مراقبتی بیماری های پوستی کلیک کنید.
Dr Rinky KAPOOR
https://www.imcas.com/en/academy/blog/387/kapoor-oral-sunscreens