اگزما در کودکان شکل اگزما در کودکان پماد اگزما کودکان عک اگزما کودکان بهترین کرم برای درمان اگزما نوزادان اگزما نوزادان درمان اگزما نوزادان
لک های اگزمایی در کودکان تمایل بیشتری به ایجاد خشکی شدید و خارش پوستی داشته و به همین دلیل می توانند بسیار آزاردهنده باشند.
اگزما در کودکان می تواند منجر به اختلالات خواب شده و از آن جایی که کودکان مانند بزرگسالان نمی توانند از خارندن پوست خود جلوگیری کنند احتمال ایجاد عفونت های متفاوت افزایش می یابد و بنابراین آگاه سازی کودکان در رابطه با جوانب این بیماری و روش های کنترلی آن موضوع بسیار مهمی می باشد.
در کنار استفاده ی منظم از داروهای تجویز شده توسط پزشک متخصص باید با رعایت چند نکته ی مراقبتی خارش، خشکی و التهاب پوست را کنترل کنید.
فرزندان شما می توانند هر روز یا یک روز درمیان حمام 5 تا 10 دقیقه ای داشته باشند و نیازی به استفاده از صابون و شوینده نیست اما هر از گاهی می توانند از پاک کننده های تخصصی مناسب برای پوست های اگزمایی برای زیر بغل، کشاله ی ران و گردن که تعریق زیادی دارد استفاده کنند.
در حمام های اصلی کودکان نیز باید با دقت زیادی از پوست آن ها محافظت کنید. شامپو و شوینده های بدن باید مورد تایید پزشک متخصص باشند که اغلب ضدحساسیت می باشند و مالش خشن پوست سر کودکان نیز ممنوع می باشد.
رعایت نکات مراقبتی در حمام و استفاده از مرطوب کننده های مخصوص پوست کودکان پس از خروج از حمام می تواند خارش پوست را تا حدود زیادی برطرف کرده و در صورتی که کرم های ترمیمی برای کودکان تجویز شده است، آن ها را پس از شستشوی پوست و قبل از مرطوب کننده ها استفاده کنید.
خشک کردن پوست کودکان با پارچه های نخی نکته ی مهمی بوده و ناخن دست و پاها را همیشه کوتاه نگه دارید و اگر کودکان شما بصورت ناخودآگاه شب ها پوست خود را می خارانند می توانید از دست کش های نخی برای پوشاندن دستان کودکان هنگام خواب کمک بگیرید.
اگر فرزند شما خواب راحتی ندارد می توانید یک دست لباس خواب نرم را در آب گرم خیسانده و اجازه دهید تا آب اضافی لباس تبخیر شود سپس ابتدا لباس مرطوب (که خیس نیست) را بر تن فرزند خود کرده و روی آن لباس خشک که از الیاف طبیعی تهیه شده است را به تن کودکان کنید و دمای اتاق را تنظیم کنید تا کیفیت خواب کودکان بخصوص در زمستان بهتر شود.
این تصور اشتباه که می توان زمان خارش شدید پوست و قبل از خواب از آنتی هیستامین ها استفاده کرد اشتباه بوده و توصیه می شود بدون مشورت با پزشک متخصص از این دسته داروها بخصوص برای کودکان استفاده نکنید.
داروهای استروئیدی موضعی نیز می توانند بثورات و التهاب اگزما را کاهش داده و معمولا در دوزهای متفاوت و در قالب لوسیون، کرم، پماد، ژل و روغن در داروخانه ها موجود می باشند. داروهای موضعی دیگر مانند تاکرولیموس می توانند علائم اگزما را کاهش دهند اما اغلب برای اگزمای خفیف و در مناطق حساس مانند پلک ها، زیر بغل و کشاله ی ران مورد استفاده قرار می گیرند.
توجه داشته باشید در صورت مشاهده ی علائم نامتعارف مانند برآمدگی، تاول، برجستگی های چرکی، تورم شدید پوست و... مراجعه به پزشک متخصص الزامیست زیرا در صورت آلوده شدن پوست ممکن است فرزند شما نیاز به مصرف آنتی بیوتیک و داروهای ضدویروس داشته باشد.
همچنین شناسایی مواد محرک پوست کودکان نکته ی مهمی می باشد و اغلب با دور نگه داشتن کودکان از گرد و غبار، مواد معطر (مانند عطرها، خوشبوکننده ی هوا، شمع های معطر و...)، گرما، نیش حشرات، شوره ی حیوانات خانگی، گرده ی گل، دود تنباکو و پارچه های پشمی می توان تا حدود زیادی از بروز علائم پوستی جلوگیری کرد.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
کهیر در کودکان را چطور درمان کنیم
بهترین روش های درمانی برای قارچ پوستی در کودکان
علائم حساسیت در کودکان را بیشتر بشناسیم
بهترین درمان میخچه ی در کودکان
Last Updated 3/6/2020
Source AAP Section on Dermatology (Copyright @ 2020 American Academy of Pediatrics)