رژیم غذایی در بیماری پسوریازیس پسوریازیس درمان پسوریازیس درمان قطعی پسوریازیس صبحانه برای پسوریازیس خرما و پسوریازیس خوراکی های مفید و مضر برای پسوریازیس درمان پسوریازیس
در حال حاضر مدیریت پسوریازیس نیازمند توجه و دقت بوده تا بتوان علائم پوستی را کنترل کرد.
کم اثر کردن عوامل محرک مانند آب و هوا، استرس و غذاهای نامناسب با چند تکنیک ساده قابل انجام بوده که در اینجا می خواهیم به بررسی بهترین رژیم غذایی در بیماری پسوریازیس صحبت کنیم.
پسوریازیس بیماری التهابی بوده و در نتیجه باید مصرف مواد غذایی که التهاب بدن را افزایش می دهند کاهش دهیم.
گوشت قرمز و لبنیات و تخم مرغ حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده هستند که بر تشکیل ضایعات پوستی اثرگذار می باشند.
بنابراین توصیه می شود مصرف موادی مانند گوشت گاو، سوسیس، بیکن، محصولات فرآوری شده ی گوشت قرمز و مواد غذایی حاوی گلوتن را تحت نظر پزشک متخصص محدود کنید.
مبتلایان به پسوریازیس ممکن است به پروتئین گلوتن نیز حساسیت داشته و به همین دلیل محدود کردن مصرف موادی مانند گندم و مشتقات آن، جو، ماکارونی، رشته فرنگی، سس و چاشنی ها، نوشیدنی های آبجو و مالت نیز مهم بوده و در یک تحقیق بر 13 داوطلب مبتلا به پسوریازیس، پس از مدتی بهبود علائم پوستی در تمامی افرادی که رژیم غذایی فاقد گلوتن را انتخاب کرده بودند مشاهده شده است و به همین خاطر می توان رژیم غذایی را فاکتوری تاثیرگذار برای درمان پسوریازیس دانست.
از طرفی دیگر مصرف بی رویه ی مواد غذایی فرآوری شده و پرکالری می تواند منجر به چاقی و سندرم متابولیک و شرایط مزمن سلامتی شده که التهاب مزمن بدن را نیز شامل می شود.
همچنین به نظر می رسد افراد مبتلا به پسوریازیس با خوردن غذاهای حاوی بادمجان، فلفل، گوجه فرنگی و سیب زمینی با افزایش علائم پوستی روبرو می شوند که این مورد و همچنین مواردی که تاکنون گفته شد برای همه ی افراد مبتلا صدق نمی کند اما می توان الکل را دشمن اکثر افرادی که پسوریازیس دارند دانست.
اما چه چیزهایی بخوریم بهتر است؟!
سبد غذایی تمامی رژیم های ضدالتهابی شامل مصرف منظم میوه و سبزیجات بوده که سرشار از آنتی اکسیدان و ترکیبات ضدالتهابی می باشند.
کلم بروکلی، گیلاس، انگور، توت ها، زغال اخته، تمشک، گل کلم، کلم پیچ و اسفناج از بهترین مواد تاثیرگذار بر کنترل علائم پوستی هستند.
دریافت امگا3 که خاصیت ضدالتهابی قوی دارد از طریق مصرف ماهی قزل آلا، تن ماهی تازه و ماهی ساردین برای بدن ضروری می باشد.
روغن زیتون، روغن نارگیل و روغن بذر کتان از جمله روغن های توصیه شده برای افراد مبتلا به پسوریازیس می باشند.
البته مصرف مکمل های غذایی حاوی ویتامین B12، ویتامین D و سلنیوم تحت نظر پزشک متخصص نیز نقش مهمی بر کاهش علائم پوستی دارد.
امروزه پیروی از رژیم های خاص مانند رژیم فاقد گلوتن، رژیم وگان و رژیم غذایی مدیترانه ای و کتو (مصرف مقدار کمی کربوهیدرات) مورد توجه بسیاری از افراد مبتلا به پسوریازیس می باشد که در اکثر آن ها مصرف مواد غذایی التهابی وجود نداشته و میزان آنتی اکسیدانی که بدن دریافت می کند کاملا مناسب می باشد و علاوه بر بهبود علائم پوستی بر سلامت بدن نیز نقش مهمی دارند.
همچنین کاهش وزن که با رژیم غذایی امکان پذیر است نیز بر کاهش علائم پوستی مؤثر بوده و مطابق تحقیقات انجام شده به ازای هر واحد افزایش شاخص توده ی بدنی احتمال بروز علائم پسوریازیس 9 درصد افزایش می یابد و ورزش کردن منظم نیز به مدت 20 هفته با بهبود قابل توجه پسوریازیس همراه است.
اما با این وجود انتخاب رژیم غذایی مناسب و حفظ تناسب اندام تنها جنبه ی مراقبتی و مدیریتی داشته و درمان اصولی پسوریازیس تحت نظر متخصصین و در صورت نیاز استفاده از داروهای موضعی یا خوراکی، اولین قدم برای برطرف شدن علائم پوستی می باشد.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
تفاوت و شباهت های پسوریازیس و لوپوس
جوابدهی بهتر روش های درمانی پسوریازیس
Medically reviewed by Debra Sullivan, Ph.D., MSN, R.N., CNE, COI —
Written by Eleesha Lockett, MS on January 28, 2019
https://www.healthline.com/health/psoriasis/food-triggers-for-psoriasis#overview