درمان قطعی پسوریازیس با لیزر درمان پسوریازیس پسوریازیس درمان قطعی پسوریازیس درمان جدید پسوریازیس لیزردرمانی لیزر کلینیک پوست لیزردرمانی پسوریازیس پسوریازیس
تمامی روش های درمانی پسوریازیس مزایا و معایب منحصر به فردی دارند.
داروها ممکن است عوارض جانبی داشته و نوردرمانی به 2 تا 3 جلسه درمان جهت کاهش قرمزی پوست، خارش، فلس های پوستی و... در طول هفته نیازمند می باشد.
یکی از نوین ترین روش های درمانی پسوریازیس، لیزر اگزایمر (Excimer) بوده که با دوزهای شدید و متمرکز نور ماوراء بنفش می تواند علائم پوستی خفیف تا متوسط پسوریازیس را برطرف کند.
این روش برای مناطقی که درمان به سختی انجام می شود مانند آرنج، زانو، کف دست، کف پا و پوست سر جوابدهی مطلوبی داشته و در هرجلسه تنها در طول چند دقیقه فقط لک های پوستی مورد هدف قرار می گیرند. هرچند ممکن است احساس گرما و حساسیت پوستی در نقاط تحت درمان داشته باشید اما این روش معمولا طی 4 تا 10 جلسه نتایج فوق العاده ی خود را بر روی پوست نمایان می کند.
لیزر اگزایمر برای پلاک های پوستی با ضخامت متفاوت از دوزهای معینی از نور لیزر کمک گرفته و بر اساس رنگ پوست نیز قابل تنظیم است بنابراین میزان عوارض جانبی به حداقل مقدار ممکن کاهش یافته و پوست سالم بیمار اشعه ی فرابنفش را دریافت نمی کند و همین وجه تمایز نور متمرکز با نور عادی در لیزردرمانی و نوردرمانی می باشد.
همچنین این روش برای پسوریازیس منطقه ای خاص استفاده شده و برای مناطق وسیعی از بدن مورد استفاده قرار نمی گیرند.
البته رعایت یک سری نکات مراقبتی در هنگام لیزردرمانی نقش مهمی بر جوابدهی بهتر و سریع تر این تکنیک دارد. پسوریازیس یک بیماری خودایمنی است که ممکن است هرزمانی دوباره پوست سالم و شاداب شما را مورد هدف قرار بگیرد بنابراین حتی با رفع علائم پوستی مراقبت از بدن و پوست ضروریست.
مثلا تحت هیچ شرایطی بدون مشورت با پزشک متخصص از مکمل های غذایی استفاده نکنید. هرچند مصرف برخی مواد غذایی مانند روغن ماهی، ویتامین D، آلوئه ورا و انگور برای افراد مبتلا به پسوریازیس بر بهبود علائم پوستی تاثیرگذار است اما مصرف خودسرانه ی مکمل های غذایی می تواند اوضاع را بدتر کند.
مرطوب نگه داشتن پوست با کمک استفاده ی مداوم از کرم و محصولات تخصصی تجویز شده توسط پزشک، نوشیدن آب کافی و استفاده از دستگاه های مرطوب کننده ی هوا در محیط خانه و محل کار نیز کمک شایانی به پوست می کند.
برخی افرد نیز گوشت قرمز، قندها و کربوهیدرات را بدون مشورت با پزشک از سبد غذایی خود حذف می کنند که این عمل نیز نسنجیده می باشد و بهتر است مصرف مواد غذایی را تحت نظر متخصصین کم یا حذف کنیم و از مواد ضدالتهاب مانند ماهی، آجیل ها و اسیدهای چرب امگا3 بصورت متعادل کمک بگیریم.
از آن جایی که این روش جدیدا مورد استفاده برای درمان پسوریازیس قرار گرفته است، هنوز تحقیقات و مطالعات زیادی در این باره وجود ندارد اما شواهد نشان می دهند این تکنیک تاثیرگذاری فوق العاده ای بر تسکین علائم پوستی پسوریازیس با ماندگاری قابل قبول داشته و در صورت معاینه ی تخصصی قبل از شروع روند درمان اغلب عوارض جدی به همراه ندارد.
مثلا افراد مبتلا به لوپوس، حساسیت به نور آفتاب، سرطان پوست یا سابقه ی آن و مصرف داروهایی که پوست را به نور حساس می کند، کاندیدهای مناسبی برای لیزردرمانی نمی باشند. به همین دلیل توصیه می شود قبل از مراجعه به مطب پزشک حتما لیستی از داروهای مصرفی، بیماری های خود و سابقه ی هرگونه وضعیت پزشکی را تهیه کرده و به پزشک متخصص نشان دهید.
همچنین این تکنیک حتما باید در مراکز تخصصی پوست و مو انجام شود وگرنه احتمال خارش و سوزش شدید، تاول های پوستی، لک های پوستی با رنگ بنفش، تیرگی یا رنگ پریدگی پوست، ایجاد زخم و جای زخم افزایش می یابد.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
تفاوت و شباهت های پسوریازیس و لوپوس
بهترین مواد غذایی برای پسوریازیس
جوابدهی بهتر روش های درمانی پسوریازیس
https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/psoriasis/laser-treatment-for-psoriasis
Medically reviewed by Debra Sullivan, Ph.D., MSN, R.N., CNE, COI —
Written by Brian Krans —
Updated on July 17, 2020
https://www.healthline.com/health/psoriasis/treat-symptoms-home#dietary-supplements