انواع پسوریازیس پسوریازیس و ازدواج پسوریازیس خفیف پسوریازیس سر درمان پسوریازیس پسوریازیس علائم پسوریازیس علائم بیماری پسوریازیس پسوریازیس پلاکی
پسوریازیس پلاکی یا همان پسوریازیس ولگاریس رایج ترین نوع پسوریازیس بوده و حدود 80 درصد مبتلایان را شامل می شود و با لک های ضخیم و لایه لایه های پوستی نقره ای یا سفید بر روی پوست نمایان می شود.
مناطقی مانند آرنج، زانو، کمر و پوست سر بیشتر از سایر نقاط با وصله هایی به طول 1 تا 10 سانتی متر و حتی بزرگ تر روبرو می شوند و در صورت خراشیده شدن پوست آسیب دیده، علائم بعدی به مراتب بدتر خواهند بود.
مرطوب نگه داشتن پوست، جلوگیری از خشک شدن پوست، دوری از استرس و کمبود خواب و درمان تخصصی این بیماری که اغلب شامل رتینوئیدهای موضعی، کرم های ویتامین D و روغن یا شامپوهایی که حاوی قطران زغال سنگ می باشند، بر بهبود هرچه سریع تر علائم نقش مهمی دارند.
لک های قرمز رنگ پوستی حدود 8 درصد مبتلایان به پسوریازیس را درگیر کرده و اغلب در اندام ها و تنه ی بدن مشاهده می شود و گاها در صورت و پوست سر نیز نمایان می شود.
هرچند لک های پوستی ضخامت زیادی ندارند اما در صورت نادیده گرفتن به مرور زمان به ضخامت لک های پسوریازیس پلاکی می رسند و درمان مشکل تری خواهند داشت. محرک هایی مانند آسیب دیدن پوست، گلودرد، فشار، عفونت و مصرف داروهایی خاص ممکن است منجر به شروع علائم این بیماری شده و کرم های استروئیدی، نوردرمانی و داروهای خوراکی بهترین روش های کنترلی بشمار می روند و در صورت بروز عفونت آنتی بیوتیک ها نیز بر بهبود زودتر پوست مؤثر خواهند بود.
پسوریازیس معکوس یا خمشی اغلب بر روی چین های پوستی خود را نشان داده و لک های براق و صاف و قرمز رنگی در کشاله ی ران، زیر بغل و... نمایان می سازد.
تعریق پوست و ایجاد رطوبت شرایط را برای بروز علائم بیشتر فراهم نموده و گاهی اوقات با عفونت های قارچی یا باکتریایی اشتباه گرفته می شوند اما با مراجعه ی به موقع به مراکز تخصصی پوست و مو و شروع روش درمانی مناسب که اغلب تجویز کرم های استروئیدی، نوردرمانی و داروهای بیولوژیک می باشند، کنترل علائم پوستی در اغلب اوقات به راحتی امکان پذیر است.
پوسته های سفید و قرمز رنگ که ممکن است مناطق زیادی را درگیر کنند می توانند از علائم پسوریازیس پوسچولار باشند که برخی افراد دوره های تشکیل جوش های پوستی و رفع آن ها را تجربه کرده و علائم آنفولانزا، تب، لرز، ضعف عضلانی، از دست دادن اشتها و... نیز ممکن است خود را نشان دهند.
درمان های رایج کرم های کورتیکواستروئیدی، نوردرمانی و داروهای سیستمیک و یا بیولوژیک مورد استفاده قرار می گیرند.
این بیماری دردناک با حمله به مفاصل و تحریک پوست بوجود آمده و حدود 30 درصد افراد مبتلا به پسوریازیس را درگیر می کند.
داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی، ایبوپروفن، ناپروکسن و... در دوزهای مورد تایید پزشک متخصص به کاهش درد و تورم این بیماری کمک کرده و داروهای ضد رطوبت نیز به کاهش التهاب و آسیب مفصلی کمک می کنند و نوردرمانی برای این نوع بخصوص از پسوریازیس نیز در اغلب اوقات پاسخ دهی مطلوبی دارد.
این نوع پسوریازیس می تواند یک وضعیت فوری بوده و با سوختگی پوست شدید همراه باشد. قرمزی پوست و ایجاد پوسته پوسته که ممکن است بسیار وسیع باشد از نشانه های این بیماری بوده و اغلب بدلیل ابتلا به پسوریازیس پوسچولار، پسوریازیس پلاکی درمان نشده، عفونت، اعتیاد به الکل، استرس زیاد و آفتاب سوختگی شدید خود را نشان می دهد.
کنترل علائم پسوریازیس اریترودرمیک ممکن است به روش های ترکیبی و مراجعه به بیمارستان نیاز داشته باشد.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
تفاوت و شباهت های پسوریازیس و لوپوس
بهترین مواد غذایی برای پسوریازیس
جوابدهی بهتر روش های درمانی پسوریازیس
Medically reviewed by Debra Sullivan, Ph.D., MSN, R.N., CNE, COI — Written by Katherine Brind'Amour — Updated on February 21, 2020
https://www.healthline.com/health/photos-types-psoriasis#pictures