درمان پسوریازیس ناخن آیا پسوریازیس ناخن درمان قطعی دارد پسوریازیس ناخن پسوریازیس درمان پسوریازیس کاشت ناخن و پسوریازیس علائم پسوریازیس ناخن
حدود 35 درصد از افرادی که به پسوریازیس مبتلا می شوند، با تغییراتی در ناخن های خود نیز روبرو می شوند و به همین دلیل علاوه بر مراقبت از پوست، آگاهی از علائم و نکات مراقبتی از ناخن ها نیز اهمیت ویژه ای دارد.
ایجاد حفره بر روی ناخن ها یکی از مهم ترین علائم بوده که بدلیل از بین رفتن کراتین های صفحه ی سطحی ناخن ها بوجود می آید و تعداد و عمق فرورفتگی های روی ناخن در افراد متفاوت فرق دارد. ایجاد خطوط سطحی و تغییر ضخامت و نازکی ناخن ها نیز می تواند نشانه ی پسوریازیس باشد البته تشخیص این بیماری کاری کاملا تخصصی بوده و جهت رد شدن احتمال بروز سایر بیماری ها بخصوص عفونت های قارچی مراجعه به پزشک متخصص الزامیست.
گاهی اوقات نیز ناخن از سطح خود جدا می شود که در این حالت پوست زیر ناخن قابل مشاهده بوده و یک فضای خالی میان ناخن ها و پوست انگشتان بوجود می آید که باکتری ها از طریق ورود به فضای بوجود آمده می توانند باعث ایجاد عفونت و تیره شدن کل ناخن شوند.
تغییر رنگ نوک ناخن ها و زرد شدن که به مرور زمان به سمت کوتیکول و محل رویش ناخن پیش می رود نیز می تواند نشانه ی پسوریازیس ناخن باشد و تغییر رنگ ناخن ها به قهوه ای و سفید بعضی اوقات در پسوریازیس ناخن مشاهده می شود.
از آن جایی که پسوریازیس حتی قسمت هایی از ناخن که تازه در حال تشکیل شدن هستن را تحت تاثیر قرار می دهد، مراقبت و استفاده ی مداوم از داروهای تجویز شده توسط متخصصین بسیار مهم می باشد.
در چنین شرایطی معمولا از کورتیکواستروئیدهای موضعی در قالب کرم، پماد، لوسیون و لاک های ناخن استفاده شده و گاهی اوقات نیز تزریق کورتون برای درمان ضخیم شدن ناخن ها و جدایی ناخن از بستر خود استفاده می شود و کلسی پوترویول ها نیز که از ویتامین D ساخته شده اند علاوه بر داشتن خاصیت ضدالتهابی به کاهش تولید سلول های اضافی و تجمع آن ها زیر ناخن ها کمک می کنند.
توجه داشته باشید مرطوب کننده های تجویز شده خاصیت درمانی ندارند و تنها با کنترل خارش و قرمزی به تسکین پوست کمک می کنند و بر مشکلات پوست اطراف ناخن ها نیز تاثیرات مثبت دارند.
به غیر از داروهای موضعی، داروهای سیستمیک نیز مانند متوترکسات، سیکلوسپورین و رتینوئیدهای خوراکی در قالب قرص یا شربت وارد بدن شده و به پاکسازی داخلی و از بین بردن پسوریازیس متوسط تا شدید کمک می کنند.
استفاده از داروهای بیولوژیک نیز برای کاهش پاسخ های بیش از اندازه ی سیستم ایمنی بدن کاربرد دارند و درمان های جانبی برای بهبود پسوریازیس گاها لازم می شود. مثلا پسوریازیس ناخن می تواند منجر به ایجاد عفونت های قارچی شود که با مصرف داروهای خوراکی ضدقارچ قابل درمان می باشد.
فتوتراپی یا لیزر ناخن های مبتلا به پسوریازیس نیز روش بسیار کاربردی بوده که رشد سلول ها را کند می سازد.
در فتوتراپی ساده دست ها در معرض نور فرابنفش (UV) قرار می گیرند و در یک نوع خاص از فتوتراپی (PUVA) افراد ماده ای بنام پسولارن مصرف کرده که باعث حساسیت بیشتر ناخن ها نسبت به اشعه ی ماوراء بنفش می شود و سپس دست ها درون دستگاه قرار می گیرند.
نوردرمانی برای درمان تغییر رنگ و جدایی ناخن ها از بستر خود اثرگذاری مطلوبی دارد.
درمان پسوریازیس ناخن تحت نظر متخصصین باید انجام شود اما با این وجود در صورت تایید پزشک متخصص می توان از نمک دریایی یا آلوئه ورا نیز برای تسکین ناخن ها استفاده کرد و کوتاه نگه داشتن ناخن ها، استفاده از مرطوب کننده ها، تمیز نگه داشتن ناخن ها و استفاده از دستکش هنگام انجام کارهای باغبانی از جمله نکات پیشگیرانه جهت جلوگیری از بروز پسوریازیس ناخن ها می باشد.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
تفاوت و شباهت های پسوریازیس و لوپوس
بهترین مواد غذایی برای پسوریازیس
جوابدهی بهتر روش های درمانی پسوریازیس
Medically reviewed by Cynthia Cobb, DNP, APRN — Written by Stephanie Watson on April 13, 2020
https://www.healthline.com/health/nail-psoriasis