داروی پسوریازیس معکوس درمان پسوریازیس معکوس درمان پسوریازیس سر پسوریازیس پسوریازیس معکوس علت و علائم پسوریازیس معکوس چیست علت ابتلا به پسوریازیس پوست
پسوریازیس معکوس یکی از انواع پسوریازیس بوده که بدلیل تکثیر زیاد سلول های پوستی منجر به بروز علائم ناراحت کننده مانند ضایعات قرمز و نقره ای رنگ، زخم های پوستی گاها همراه با چرک و پوسته پوسته می شود.
این نوع پسوریازیس چین و چروک های پوست را تحت تاثیر قرار داده و در مناطقی که اصطکاک و مالش پوست بیشتر به چشم می خورد (مانند زیر بغل، زیر سینه ها و کشاله ی ران) می توان علائم این بیماری را مشاهده کرد.
برخلاف سایر انواع پسوریازیس، ضایعات پسوریازیس معکوس به ندرت می ریزند و اغلب براق هستند و خشک نمی شوند. لک های پوستی ممکن است مرطوب به نظر بیایند و به همین دلیل احساس تحریک پوست و خارش آزاردهنده ای بوجود می آورند و درمان به موقع این بیماری اهمیت ویژه ای دارد زیرا همانطور که می دانید محیط های مرطوب مستعد ایجاد عفونت های مخمری می باشند.
برای جوابدهی بهتر روش های درمانی ابتدا باید یک سری نکات را رعایت کرد.
اولین و مهم ترین نکته جلوگیری از تعریق پوست ناحیه ی آسیب دیده و ایجاد اصطکاک است. افراد مبتلا به پسوریازیس باید اضافه وزن خود را برطرف کنند در غیر این صورت احتمال ابتلا به پسوریازیس معکوس در آن ها افزایش می یابد.
لباس های خود را از جنس الیاف طبیعی مانند پنبه انتخاب کنید تا تنفس سطحی پوست مکان پذیر باشد و هرچند استفاده از کرم های مرطوب کننده برای پسوریازیس توصیه می شود اما لباس ها باید بصورتی باشند که از مرطوب ماندن پوست جلوگیری کنند.
رایج ترین راه های درمانی، داروهای موضعی در قالب کرم و پمادها می باشند که با هدف کاهش التهاب و احساس ناراحتی بر روی چین های پوستی استفاده می شوند.
فتوتراپی نیز روش مناسبی است و گاها مشاهده می شود علائم پوستی پس از شروع روند درمان بدتر می شوند اما پس از مدتی روند بهبودی پوست آغاز می گردد. بنابراین استفاده از نور ماوراءبنفش تحت نظر پزشک متخصص نیز می تواند طی چند جلسه علائم پوستی پسوریازیس را کاهش دهد. البته قرارگیری در معرض نور خورشید با فتوتراپی کاملا متفاوت است زیرا در نوردرمانی از دوزهای معین نور خورشید برای کنترل تکثیر سلولی استفاده می شود در حالی که نور خورشید شدت بالایی داشته و عوارض خطرناکی به همراه دارد.
کرم های استروئیدی کمک شایانی به کاهش التهاب پوست می کنند اما در صورت استفاده ی خودسرانه احتمال نازک شدن پوست و ایجاد حساسیت افزایش می یابد. این کرم ها معمولا پس از دوش گرفتن و قبل از خواب اثربخشی بهتری دارند.
بهترین جایگزین استروئیدها، مهارکننده های موضعی کلسینورین، تاکرولیموس و پیمکرولیموس هستند که از تولید بیش از اندازه ی سلول های پوستی بوسیله ی تاثیر بر روی سیستم ایمنی بدن جلوگیری می کنند.
گاهی اوقات نیز پسوریازیس معکوس مستعد تشکیل عفونت های قارچی می باشد که در این شرایط پزشک متخصص ممکن است از استروئیدهای رقیق شده که با مواد ضدقارچ ترکیب شده اند برای التیام پوست بیمار کمک بگیرد.
از آنجا که پسوریازیس معکوس مستعد ابتلا به مخمر و عفونت های قارچی است ، پزشک شما ممکن است استروئیدهای موضعی را رقیق کرده و عوامل ضد مخمر و ضد قارچ به آن اضافه کند.
اگر پسوریازیس معکوس شما با داروهای موضعی و فتوتراپی بهتر نمی شود ، ممکن است پزشک داروهای سیستمیک تجویز کند که از راه دهان یا تزریق مصرف می شوند و داروهای سیستمیک را می توان همزمان با داروهای موضعی و فتوتراپی نیز مصرف نمود و متوترکسات و سیکلوسپورین ها از جمله داروهای سیستمیک برای کاهش تولید سلول های پوستی بشمار می آیند.
داروهای بیولوژیک نیز جزء دسته داروهای سیستمیک بشمار می روند که با کمک پروتئین ها از پاسخ نامتعارف سیستم ایمنی بدن جلوگیری می کنند.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
تفاوت و شباهت های پسوریازیس و لوپوس
بهترین مواد غذایی برای پسوریازیس
جوابدهی بهتر روش های درمانی پسوریازیس
Medically reviewed by Debra Sullivan, Ph.D., MSN, R.N., CNE, COI — Written by Erica Roth — Updated on February 1, 2019
https://www.healthline.com/health/inverse-psoriasis#pictures
WebMD Medical Reference Reviewed by Debra Jaliman, MD on October 16, 2020
https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/psoriasis/inverse-psoriasis