درمان سفیدی مو داروی سیاه شدن موی سر رفع دائمی سفیدی مو درمان سفیدی مو قرص رفع سفیدی مو سفیدی زودرس مو درمان سفیدی زودرس مو درمان سفید شدن مو رفع سفیدی مو سفیدی مو
هرچند تغییر رنگ مو با افزایش سن طبیعی است اما بعضی مواقع افراد نوجوان و 20 ساله نیز متوجه تارهای سفید مو می شوند که واقعا آزاردهنده است.
فولیکول های مو دارای سلول های رنگدانه ساز بوده و به مرور زمان تولید رنگدانه یا همان ملانین ممکن است از بین رفته و باعث سفیدی موها شود که در ادامه به بررسی درمان سفیدی مو و روش های جلوگیری از سفید شدن موها آشنا می شویم.
اگر متوجه تارهای سفید مو شده اید، بهترین اقدام مراجعه به پزشک متخصص می باشد و در کنار پیگیری روند درمانی می توان با رعایت چند نکته سفید شدن موها را تا حدودی به تعویق انداخت.
مثلا داشتن رژیم غذایی حاوی آنتی اکسیدان ها، میوه جات و سبزیجات، چای سبز، روغن زیتون، ماهی و... نکته ی مهمی می باشد. جگر گاو، عدس، شکلات تلخ و مارچوبه حاوی مقدار مناسبی مس برای جلوگیری از سفید شدن موها هستند و منابع ویتامین B12 همچون غذاهای دریایی، تخم مرغ، گوشت و... یا مواد غذایی حاوی ویتامین D همچون ماهی قزل آلا و شیر و پنیر نیز نقش مهمی بر جلوگیری از سفیدی موها دارد.
مکمل های غذایی یکی از روش های جلوگیری از سفید شدن موها بوده که تنها تحت نظر متخصصین می توان از مزایای این تکنیک بهره مند شد و توصیه می شود در طول روند درمان استعمال دخانیات و سیگار را کنار بگذارید تا نتایج بهتری دریافت کنید.
همچنین توجه داشته باشید که رنگ های شیمیایی موجود در بازار گاها بر سفیدی زودرس موها تاثیرگذار هستند و هرچند سفیدی و خاکستری رنگ شدن موها اغلب ژنتیکی است اما استرس اکسیداتیو نیز نقش مهمی بر بروز این مشکل دارد.هنگامی که آنتی اکسیدان ها برای خنثی سازی اثرات مخرب رادیکال های آزاد کافی نیستند، مولکول های ناپایدار منجر به آسیب سلولی پوست و بروز بیماری های متفاوت شده و بر سفید شدن موها نیز تاثیرگذار هستند.
استرس اکسیداتیو بیش از اندازه می تواند منجر به پیشرفت بیماری های رنگدانه ای از جمله ویتیلیگو شده و رنگدانه ی پوست و مو را از بین ببرد. همچنین آلوپسی آرئتا (نوعی ریزش مو با ماهیت اختلالات خودایمنی) علاوه بر ریزش مو با سفیدی مو نیز همراه بوده و پس از درمان آلوپسی آرئتا موهای جدید ممکن است ملانین خود را از دست داده و با رنگ سفید رشد کنند.
در مورد رابطه ی استرس و سفیدی موها هنوز شواهد کافی علمی در دسترس نیست اما بنظر می رسد بدن تحت فشارهای متعدد به مشکلات رنگدانه ای مو دچار می شود و جالب است بدانید افراد سیگاری 2.2 برابر بیشتر از سایرین در معرض سفیدی موهای سر قبل از 30 سالگی هستند و مطالعات انجام شده در این زمینه نیز نشان می دهند استعمال دخانیات با سفیدی زودرس مو رابطه ی مستقیم دارد.
درمان سفیدی مو بدلایل ژنتیکی و افزایش سن به مراتب سخت تر از سایر علت ها می باشد و حتی ممکن است امکان پذیر نباشد اما اگر سفیدی موها بدلیل مشکلات تیروئیدی باشد، ممکن است پس از درمان اختلالات هورمونی و تیروئیدی سلول های رنگدانه ساز مو مجددا فعال شوند.
همچنین در مواقعی که پزشک متخصص کمبود ویتامین بخصوص ویتامین های خانواده ی B را تشخیص دهد، با تجویز مولتی ویتامین ها اغلب سلامت فولیکول های مو برمی گردد و در مواردی که استرس و سیگار دلیل سفیدی موها هستند، با یک دوره ی درمانی مناسب می توان نتایج مطلوبی بدست آورد.
گاها شامپوها، لوسیون و داروهای موضعی تبلیغ می شوند که ادعای رفع سفیدی مو و بازگشت رنگ اصلی موها را دارند. توجه داشته باشید تنها از محصولاتی که مورد تایید پزشک متخصص می باشند استفاده کنید و داروهای سیاه شدن مو را تحت هیچ شرایطی بصورت خودسرانه استفاده نکنید.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
Medically reviewed by Sarah Taylor, M.D., FAAD — Written by Valencia Higuera — Updated on September 17, 2018
https://www.healthline.com/health/white-hair
Medically reviewed by Cynthia Cobb, DNP, APRN, WHNP-BC, FAANP — Written by Lana Barhum on January 10, 2020
https://www.medicalnewstoday.com/articles/320288#_noHeaderPrefixedContent