کراتین مو چیست کراتین مو کراتین مو خانگی ماسک کراتین مو پروتئین کراتین مو عوارض کراتین مو فواید کراتین مو کراتین مو در منزل
کراتینه کردن موها نوعی درمان شیمیایی بوده که اغلب به مدت 6 ماه باعث صافی موها می شود اما آیا تاکنون مزایا و معایب این روش را بطور کامل بررسی کرده اید؟!
بدن انسان بطور طبیعی کراتین تولید می کند و این پروتئین در موها و ناخن های ما نیز وجود دارد.
برخی از شامپوها و نرم کننده ها بطور طبیعی کراتین دارند اما در روش کراتینه کردن، موها برای مدت زمان قابل توجهی حالت وز بودن خود را از دست داده و صاف می شوند.
کراتین طبیعی به تقویت موها کمک کرده و رشد بهتری برای موها رغم می زند اما توصیه می شود کراتینه کردن موها را بیش از 3 بار در طول سال انجام ندهید و دقت داشته باشید نکات مراقبتی مانند شستن کمتر موها بدون شامپو و نرم کننده های حاوی کلرید سدیم و سولفات و شنا نکردن در آب های کلردار مانند استخر و... نقش مهمی بر ماندگاری بیشتر کراتینه ی مو دارد.
همچنین بهتر است 3 تا 4 روز پس از کراتینه کردن موها صبر کرده و سپس به حمام بروید و اگر عادت به دوش های روزانه دارید، این تکنیک برای شما مناسب نبوده و نتایج مطلوب مدنظر را دریافت نخواهید کرد.
میزان لختی و شفافیت نهایی تارهای مو به جنس و ضخامت موهای داوطلبین بستگی دارد و این تکنیک می تواند به صاف و ضخیم نشان دادن موها، شفافیت بیشتر و درخشش تارهای مو کمک کند اما اکنون می خواهیم به نقاط ضعف این روش اشاره کنیم که احتمالا تا امروز از آن ها بی خبر بوده اید.
اگر کراتینه کردن موها را تجربه کرده باشید، احتمالا متوجه خشک شدن موهای خود شده اید زیرا این مشکل یکی از رایج ترین مشکلات موها پس از کراتینه کردن می باشد و احتمال بروز موخوره را نیز افزایش می دهد.
طیف وسیعی از مواد کراتینه ی مو حاوی فرمالدهید هستند که حتی در صورت استنشاق یا جذب از طریق پوست ممکن است خطرناک باشد لذا محل انجام این اقدام باید از تهویه ی مناسب برخوردار بوده تا احتمال بروز عوارض جانبی کاهش یابد. انجمن سرطان امریکا اعلام کرده است که فرمالدهید ماده ای سرطان زا بوده و تحقیقات گسترده درباره ی کراتینه کردن موها هنوز تکمیل نشده تا با اطمینان بتوان عوارض دقیق این تکنیک را بیان کرد. (طبق مطالعات انجام شده قرارگیری افراد با سابقه ی حساسیت در معرض فرمالدهید می تواند احتمال ابتلا به سرطان خون را افزایش دهد)
هرچند فرمالدهید به صاف شدن موها کمک می کند اما حقیقت امر این است که محصولات کراتینه حاوی مواد شیمیایی بوده که گاها از اسید گلیوکسیلیک بجای فرمالدهید استفاده می شود که معمولا اثربخشی لازم را ندارد.
همچنین از جمله عوارض جانبی دیگر فرمالدهید برای سلامت بدن می توان به سوزش و خارش چشم ها، تحریک بینی و گلو، آبریزش بینی، واکنش های آلرژیک، خس خس و تنگی نفس، بثورات و خارش پوستی، سوختگی پوست سر یا تاول و تحریک پوست، سردرد، حالت تهوع، ریزش مو و شکنندگی موها اشاره کرد.
بطور کلی گرچه استفاده ی بیش از اندازه از تجهیزات حرارتی برای موها نیز خطرناک است اما اگر تمایل به صاف کردن موهای خود دارید می توانید از اتوی مو استفاده کنید، با شستشوی متعادل موها (شستن بیش از حد مو باعث از بین رفتن چربی طبیعی سطح تارهای مو می شود)، رطوبت رسانی مرتب موها با استفاده از محصولات مورد تایید پزشک متخصص و استفاده از شانه های دندانه پهن با حرکات آرام و ملایم می توان به داشتن موهای صاف، زیبا و شفاف کمک شایانی کنید.
فرمالدهید در سایر محصولات زیبایی و مصرفی مانند لاک ناخن، چسب و پاک کننده ی ناخن، چسب مو، رنگ مو، برخی شامپوها، رنگ، اثاث منزل، محصولات پاک کننده، آفت کش ها و... نیز وجود دارد که بهتر است تا حدامکان از این دسته وسایل یا مواد دوری کنیم که برخی از کارخانه ها از نام های جایگزین مانند آلدهید، فرمالین، آلدهیک فرمیک، متیل آلدهید، متان و... بر روی محصولات خود استفاده می کنند.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
WHNP-BC, FAANP — Written by Grace Gallagher on April 1, 2020
https://www.healthline.com/health/keratin-treatment-pros-and-cons
by Shilpa Amin, M.D., CAQ, FAAFP — Written by Noreen Iftikhar, MD on February 25, 2019
https://www.healthline.com/health/what-are-the-side-effects-of-a-keratin-treatment