اگزمای عفونی بیماری پوستی عفونی درمان تاولهای اگزما مدت زمان درمان اگزما انواع اگزما اگزما درمان گیاهی اگزما درمان قرمزی صورت اگزما اگر اگزما درمان نشود چه میشود
کلمه ی اگزما برای طیف گسترده ای از بیماری هایی که با قرمزی، خارش و التهاب پوست همراه هستند استفاده می شود که شایع ترین آن اگزمای آتوپیک می باشد.
اگزما از دوران نوزادی ممکن است خود را نشان دهد و در کودکان بخصوص در سن 10 سالگی به وفور مشاهده می شود و گاها تا بزرگسالی ادامه دارد که با استفاده از کرم های متنوع مورد تایید متخصصین پوست و مو تا حدود زیادی کنترل می شود اما گاهی اوقات ویروس و باکتری در محل بثورات های پوستی باعث ایجاد زخم های آلوده و تاول های متعدد می شوند بنابراین مدیریت اگزما و جلوگیری از بروز عفونت های پوستی نکته ی حائز اهمیتی می باشد.
اگر اگزما تحت نظر متخصصین باتجربه مدیریت و کنترل نشود احتمال بروز عفونت به دلیل انواع ویروس، باکتری و قارچ و تبخال وجود دارد که شایع ترین آن ها عفونت استاف، عفونت های قارچی مانند کرم حلقوی و ویروس هرپس سیمپلکس نام دارند.
برخی از باکتری ها روی پوست حدود 20 درصد بزرگسالان سالم زندگی می کنند و در صورت ابتلا به عفونت استاف علاوه بر گسترش اگزما با سرعت بیشتر، بهبودی علائم پوستی به سختی امکان پذیر است.
عفونت کرم حلقوی نیز می تواند در سراسر بدن گسترش یافته و منجر به تکه تکه شدن پوست حتی بین انگشتان پا شود و توصیه می شود افراد مبتلا به اگزما از افرادی که تبخال دارند دوری کنند زیرا احتمال ایجاد عفونت ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس افزایش می یابد.
هنگامی که علائم ساده ی اگزمای پوستی هنگامی که با سوزش، خارش شدید، ترشح مایعات، تاول با چرک سفید یا زرد رنگ، تب، لرز، درد و خستگی همراه است احتمال بروز اگزمای عفونی وجود داشته و سریعا باید به مراکز تخصصی پوست مراجعه کنید.
هرچند اگزما درمان قطعی ندارد اما در صورت به تعویق انداختن معاینه ی پزشک متخصص، عدم مصرف یا قطع خودسرانه ی داروهای تجویز شده احتمال بروز عوارض جانبی افزایش می یابد که عفونت یکی از انواع مشکلات جانبی بوده که بسیار خطرناک می باشد.
مثلا عفونت ثانویه ی پوستی ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس که هرپتیکوم نام دارد اگر به موقع با داروهای ضدویروس مورد تایید متخصصین درمان نشود عواقب جدی ایجاد کرده و بعضا منجر به نابینایی یا حتی مرگ می شود!
عفونت استاف نیز احتمال ابتلا به عفونت خون را افزایش داده و کودکان و نوزادان بیشتر از بزرگسالان در معرض این مشکل جدی هستند.
تشدید خارش و تاول های پوستی، مشکلات رشد در کودکان، ماندگاری جای زخم بر روی پوست و بروز علائم شدید پوستی از جمله عوارض دیگر عدم درمان به موقع عفونت ناشی از اگزما می باشد و به خاطر داشته باشید تا عفونت بطور کامل درمان نشود نمی توان علائم اگزما را کنترل کرد.
بنابراین تا جایی که امکان دارد باید از پوست خود مراقبت کرده و در صورت ایجاد زخم از پزشک متخصص جهت درمان به موقع آن ها کمک گرفته و از خراشیده شدن پوست آسیب دیده جلوگیری کنید.
پزشک متخصص برای درمان عفونت های ویروسی از داروهای ضدویروس و برای عفونت های باکتریایی از آنتی بیوتیک های خوراکی یا موضعی در دوزهای معین کمک می گیرد و ممکن است برای کاهش تورم و قرمزی پوست کرم های استروئیدی تجویز شوند و عفونت های قارچی نیز با داروهای ضدقارچ درمان می شوند اما به یاد داشته باشید درمان اگزمای عفونی کاری تخصصی بوده و تحت هیچ شرایطی اقدام به مصرف خودسرانه ی داروهای تخصصی نکنید.
همچنین استفاده از کرم های نرم کننده و صابون های مخصوص، مصرف محصولات پروبیوتیک و تمیز نگه داشتن پوست نقش مهمی بر تسریع روند بهبود اگزمای عفونی دارند.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
Medically reviewed by Jill Seladi-Schulman, Ph.D. —
Written by Jenna Fletcher on September 29, 2017
https://www.medicalnewstoday.com/articles/319561