چه چیزهایی برای اگزما خوب است تغذیه مناسب اگزما رژیم غذایی مناسب اگزما غذاهای محرک اگزما علت تشدید اگزما علت اگزما درمان قطعی اگزما اگزما
از آن جایی که اگزما اغلب بدلیل التهاب بدن ایجاد می شود می توان با خوردن غذاهایی که التهاب بوجود نمی آورند تا حدود زیادی به کاهش علائم پوستی مانند خارش، خشکی پوست و... کمک کرد.
هیچ درمانی برای اگزما وجود ندارد اما کرم و داروهای تجویز شده توسط پزشک متخصص تا حدود زیادی به رفع و کنترل علائم پوستی کمک می کنند که در اینجا می خواهیم با رعایت یک رژیم غذایی مناسب در مورد اینکه چه چیزهایی برای اگزما خوب است بیشتر بدانیم.
البته به خاطر داشته باشید انتخاب رژیم غذایی تاثیرات درمانی نداشته و تنها در کنار پیگیری روند اصولی درمان باعث تسریع بهبودی پوست و کاهش علائم آزاردهنده می شود.
شیر، آجیل و گندم جزء غذاهایی هستند که باعث بدتر شدن التهاب می شوند و در طرف مقابل خوردن خوراکی هایی مانند گیلاس که سرشار از مواد ضدالتهابی می باشد می تواند کمک بزرگی به کنترل علائم اگزمای پوستی داشته باشند.
رژیم ضداگزما همان رژیم ضدالتهابی می باشد که شامل مصرف متعادل مواد زیر می شود.
اسیدهای چرب امگا3:
ماهی آزاد، ماهی ساردین و شاه ماهی با التهاب بدن مقابله می کنند.
پروبیوتیک ها:
باکتری هایی که عملکرد روده را بهبود بخشیده و در ماست، کلم ترش و کفیر وجود دارند.
فلاونوئیدهای ضدالتهاب:
در سبزیجات و میوه جاتی مانند سیب، کلم بروکلی، گیلاس، اسفناج و کلم پیج موجود است.
اما چه چیزهایی را نباید بخوریم؟!
اگزمایی که با واکنش های حساسیتی به غذا شعله ور می شود، معمولا طی 6 تا 24 ساعت بعد از مصرف غذایی خاص نمایان شده و گاها با تاخیر بیشتری همراه است بنابراین شناسایی مواد محرک نکته ی مهمی است که با کمک پزشک متخصص و معاینه ی پوست راحت تر انجام می شود.
معمولا اثرگذاری هرماده ای که مشکوک به محرک بودن آن هستید طی 2 تا 4 هفته بررسی می شود و اگر علائم پوستی با مصرف مواد غذایی مدنظر بدتر شوند بهتر است از مصرف آن ها خودداری کنید.
هرچند مواد محرک برای افراد متفاوت فرق می کنند اما به نظر می رسد غذاهایی مانند لبنیات، تخم مرغ، گندم، سویا، برخی از مرکبات، ادویه جات، وانیل، دارچین، گوجه فرنگی و بعضی از انواع آجیل ها باعث تشدید علائم پوستی افراد مبتلا به اگزما می شود.
جالب است بدانید افراد مبتلا به اگزمای دیشیدروتیک ممکن است با خوردن غذاهای حاوی نیکل دچار مشکل شوند.
نیکل به مقدار کمی در خاک یافت می شود و بنابراین موادی مانند لوبیا، چای سیاه، شکلات، عدس، آجیل، نخودفرنگی و دانه ی سویا نیز دارای مقداری نیکل بوده و ممکن است باعث تشدید علائم پوستی شوند.
سندرم آلرژی به گرده ی برخی مواد مانند سیب سبز، هویج، کرفس، فندق و گلبی نیز در برخی افراد مشاهده می شود که معمولا با حساسیت های خفیف غذایی همراه است.
کمبود برخی مواد غذایی و مورد نیاز بدن که حتی با انتخاب رژیم غذایی مناسب برطرف نشده اند را می توان با مصرف مکمل های غذایی تحت نظر پزشک متخصص برطرف کرد.
مثلا طبق تحقیقات انجام شده مصرف مکمل های پروبیوتیک با دوز مورد تایید متخصصین بر کاهش علائم پوستی اگزما تاثیرات فوق العاده ای دارد و به نظر می رسد مکمل های دیگر حاوی روغن ماهی یا گیاهان خاص تاثیری بر کنترل علائم اگزما ندارند.
همچنین به خاطر داشته باشید تحت هیچ شرایطی اقدام به حذف خودسرانه ی مواد غذایی از رژیم خود نکنید زیرا باید مواد مورد نیاز و ویتامین های ضروری را توسط بدن جذب کنید و جهت جلوگیری از کمبود مواد ضروری و بروز مشکلات متعدد دیگر تنها تحت نظر پزشکان باتجربه اقدام به انتخاب رژیم غذایی خود کنید.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
Medically reviewed by Natalie Olsen, R.D., L.D., ACSM EP-C —
Written by Rachel Nall, MSN, CRNA on January 2, 2020
https://www.medicalnewstoday.com/articles/320855#_noHeaderPrefixedContent