انواع اگزما اگزما عصبی چیست اگزما دیس هیدروتیک اگزما آتوپیک اگزما آرنج اگزما سکه ای اگزما نومولار
اگزما باعث التهاب پوست، خارش و قرمزی می شود و از جمله علائم ظاهری آن می توان به ایجاد پوسته پوسته های چرم مانند، تورم و تکه های تیره ی پوستی اشاره کرد.
این بیماری مسری نیست و به نوع های متفاوتی تقسیم می شود که در ادامه به بررسی 4 مورد از مهم ترین انواع اگزما می پردازیم.
رایج ترین و شایع ترین نوع اگزما، اگزمای آتوپیک نام دارد که اغلب از کودکی خود را نشان داده و در صورت ابتلای والدین به این بیماری، احتمال بروز نشانه های آن در کودکان افزایش می یابد.
کودکان مبتلا به درماتیت آتوپیک بیشتر در معرض حساسیت های غذایی بوده و احتمال ابتلا به آسم و تب یونجه در آن ها افزایش می یابد و این بیماری با لک های خشک و خارش دار اغلب بر روی آرنج، زانو، صورت، گردن و مچ خود را نشان می دهد.
توجه داشته باشید خراشیدن پوست باعث بروز ترشحات متفاوت و خارش پوست شده و خاراندن مداوم یا ماساژ ناحیه ی آسیب دیده می تواند منجر به ضخیم شدن لک های پوستی شود.
اگر در تماس با مواد متفاوت با نشانه های پوستی مواجه شوید این عارضه به احتمال زیاد درماتیت تماسی می باشد.
علائم درماتیت تماسی مواردی چون خشکی پوست، قرمزی و خارش، تاول، کهیر و بثورات پوستی بوده و در افراد مبتلا به درماتیت آتوپیک احتمال ابتلا به درماتیت تماسی افزایش می یابد.
میزان حساسیت به مواد در افراد متفاوت با یکدیگر فرق دارد و هر شخصی باید مواد محرک پوست خود را شناسایی کند.
درماتیت تماسی آلرژیک نیز هنگامی بوجود می آید که سیستم ایمنی بدن به یک ماده ی خاص مانند چسب، لاستیک و... حساسیت نشان دهد.
این نوع اگزما معمولا در بزرگسالان زیر 40 سال مشاهده می شود و در دست و پاها خود را نشان می دهد.
تاول های کوچک و خارش شدید بارزترین نشانه های اگزمای دیشیدروتیک بوده و گاها تاول ها بزرگ شده و منجر به ایجاد درد و تورم زیادی می شوند. هرچند تاول ها بطور معمول طی چند هفته برطرف می شوند اما مراقبت از آن ها تحت نظر پزشک متخصص نکته ی حائز اهمیتی می باشد زیرا احتمال خشکی و بروز ترک های پوستی پس از مدتی وجود داشته و تاول های آلوده با ترشحات چرکی ممکن است سلامت پوست را به خطر بیاندازند.
هنوز بطور کامل دلیل ایجاد اگزمای دیشیدروتیک مشخص نشده اما به نظر می رسد افرادی که به تب یونجه مبتلا هستند، سابقه ی درماتیت آتوپیک دارند یا در خانواده ی خود این بیماری وجود دارد، افرادی که عفونت های قارچی داشته اند و افرادی که با مواد شیمیایی بصورت روزانه کار می کنند بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به اگزمای دیشیدروتیک هستند.
در این نوع اگزما علائم پوستی با لک های دیسک مانند بر روی پوست خود را نشان می دهد که خارش دار، قرمز و ترک خورده و متورم هستند.
این دسته از لک های پوستی معمولا بر روی ساق پا، بازوها و تنه قابل مشاهده بوده و در هر سنی حتی دوران کودکی بوجود می آید و دلیل کاملا روشنی نداشته و افراد با پوست خشک، آسیب های پوستی مانند ایجاد اصطکاک یا سوختگی پوست، جریان خون ضعیف، مصرف داروهای خاص، قرارگیری در معرض آب و هوای سرد، ابتلا به عفونت های باکتریایی، داشتن سابقه ی ابتلا به درماتیت آتوپیک یا داشتن حساسیت به موادی مانند فلزات و فرمالدهید، بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به اگزمای دیسکوئید هستند.
درمان قطعی برای اگزما وجود ندارد اما پزشک متخصص با معاینه ی بیمار بهترین داروهای مورد نیاز برای کنترل علائم پوستی را تجویز می کند که در کنار استفاده از محصولات مراقبتی، رعایت دستورالعمل های تجویز شده توسط متخصصین و داشتن رژیم غذایی مناسب می تواند تا حدود زیادی به رفع علائم پوستی اگزما کمک کند.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
Medically reviewed by Debra Sullivan, Ph.D., MSN, R.N., CNE, COI —
Written by Cathleen Crichton-Stuart on January 5, 2020
https://www.medicalnewstoday.com/articles/322435