علت تیره شدن ناگهانی پوست انواع تیرگی پوست علل تیرگی پوست تیرگی پوست پوست تیره علائم تیرگی پوست تیرگی پوست یا هایپرپیگمنشن
بافت پوست بطور طبیعی صاف و یک نواخت است اما عوامل متفاوتی باعث تیرگی پوست و بروز لک های پوستی می شوند که اغلب لک های تیره یا همان هایپرپیگمنشن (تولید بیش از اندازه ی ملانین)، بافتی زبر و خشن دارند.
توجه داشته باشید در صورت درد، خارش یا تغییر لک های پوستی مراجعه به متخصصین پوست الزامیست و در ادامه با علت تیره شدن ناگهانی پوست آشنا می شویم.
یک سری مشکلات مانند استاز وریدی می تواند با بروز عروق عنکبوتی و بیماری های پوستی همراه بوده و نشانه هایی از جمله تیرگی پوست، ورم پا و ... را بوجود آورد.
افرادی که بطور دائم در معرض نور خورشید هستند و از پوست خود محافظت نمی کنند، بیشتر از سایرین با تیرگی پوست مواجه می شوند.
تیرگی پوست به همراه افزایش چین و چروک، شلی و افتادگی پوست با افزایش سن به تدریج خود را نشان می دهد.
تغییرات هورمونی در هر سن و موقعیتی بخصوص دوران بارداری می تواند منجر به بروز لک های پوستی شود. البته این دسته از لک های پوستی در دختران و آقایان نیز مشاهده می شود و در صورت مصرف قرص های ضدبارداری و قرارگیری در معرض نور خورشید خطر ابتلا به آن افزایش می یابد.
اختلالات ژنتیکی و مادرزادی مانند اختلالات هورمونی، بیماری آدیسون و پرکاری تیروئید می تواند بر تیرگی پوست مؤثر باشد.
مصرف متعادل مواد غذایی و ویتامین های متفاوت بر شادابی و سلامت پوست نقش بسزائی دارد. از طرفی دیگر مصرف مشروبات الکلی و استفاده از داروهای تخصصی بدون مشورت با پزشک متخصص تاثیرات مخرب فراوانی از جمله تیرگی پوست را به همراه دارد.
مشکلات کبدی و یک سری بیماری های خاص می توانند منجر به تیرگی پوست شوند. سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی دیگر از دلایل تیرگی پوست بوده و به همین دلیل توصیه می شود در صورت بروز لک های پوستی یا تیرگی ناحیه ای از پوست خود حتما به متخصصین باتجربه مراجعه کنید. چاقی کنترل نشده نیز می تواند تیرگی زیر بغل و کشاله ی ران ها را افزایش دهد.
مرطوب ماندن زیر بغل احتمال بروز حساسیت و تیرگی پوست را افزایش می دهد و استفاده از ضدتعریق های غیراستاندارد نیز با تحریک پوست منجر به آسیب سلول های پوستی و تولید بیش از حد ملانین و در نتیجه تیرگی ناحیه ی زیر بغل می شود.
پزشک متخصص می تواند بی خطر بودن تیرگی پوست را تشخیص دهد.
اگر علت تیره شدن ناگهانی پوست صورت یا بدن بیماری های خاص باشد، درمان هرچه سریع تر و برطرف کردن مشکل اصلی موضوع مهمی می باشد.
مثلا پوکی استخوان، آسیب های عصبی در افراد مبتلا به دیابت، فشار خون بالا، سرطان پوست و... از عواملی هستند که منجر به تیرگی پوست می شوند.
اگر تیرگی پوست بدلیل بیماری بوجود نیامده باشد جای هیچگونه نگرانی نیست زیرا می توان با لیزرهای لایه برداری و مراقبت از پوست دوباره زیبایی و طراوت را به پوست بازگرداند. همچنین نه تنها لک های ساده بلکه خال و ضایعات برجسته و ماه گرفتگی نیز پس از معاینه با روش های ایمن قابل برطرف شدن می باشند.
تا جایی که امکان دارد در معرض نور خورشید قرار نگیرید، در رژیم غذایی خود منابع غذایی ویتامین A, B, C , D را قرار دهید، حتما از کرم های ضدآفتاب هنگام ترک خانه استفاده کنید، شستشو و مرطوب نگه داشتن پوست را از یاد نبرید و در همان روزهای اول که متوجه تیرگی پوست خود شده اید، به مراکز تخصصی پوست جهت رفع هرچه سریع تر این مشکل مراجعه کنید.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
https://www.darmankade.com/blog/darkened-skin/