علت لک صورت علت لک های قهوه ای روی صورت درمان سریع لک صورت نابودی لک صورت درمان لک صورت علت لک صورت در بارداری علت لک صورت چیه لک صورت لک
رنگدانه سازی پوست به دلیل تولید ملانین به شکلی طبیعی صورت می گیرد و ملانین ها در پوست، مو و چشم های ما رنگ های منحصر به فردی ایجاد می کنند.
حال اگر روند تولید ملانین در بدن تغییر یابد، با لک های تیره یا روشن مواجه می شویم. عوامل متفاوتی مانند ژنتیک، آسیب های پوستی و... بر تولید لک های پوستی تاثیرگذار هستند و همه ی ما می خواهیم پوستی یک دست و زیبا داشته باشیم و به این منظور دانستن علت لک صورت از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
ملانین ها به دو دسته ی اصلی اوملانین (eumelanin) و فوملانین (pheomelanin) تقسیم می شوند.
اوملانین ها رنگ قهوه ای و تیره ای داشته و با محدود کردن میزان نفوذ اشعه های مضر نور خورشید مانند پرتوهای فرابنفش و بوسیله ی از بین بردن رادیکال های واکنش دهنده با اکسیژن، از پوست ما محافظت می کنند. حال اگر میزان اشعه های خطرناک بیش از اندازه باشد احتمال آسیب سلولی و بروز بیماری های مزمن همانند سرطان پوست وجود دارد.
از طرفی دیگر فوملانین ها به رنگ زرد و قرمز هستند و خاصیت محافظتی بسیار کمتری نسبت به اوملانین ها دارند.
در نهایت رنگدانه سازی پوست ما با ایجاد تعادل میان این دو نوع ملانین تعیین می شود که متناسب با فعالیت هورمون ها، فعل و انفعالات سلول های دیگر و تاثیر ژن های خاص و... تغییر می کند.
هایپرپیگمنشن یا همان رنگ آمیزی بیش از اندازه ی پوست می تواند علت لک صورت باشد و بیشتر در لک های ناشی از افزایش سن، جای جوش، دوران بارداری، بیماری آدیسون (اختلالی نادر که باعث کاهش عملکرد غده فوق کلیه و بروز لک های تیره ی پوستی می شود)، مصرف داروهایی خاص مانند قرص های جلوگیری از بارداری، آفتاب سوختگی، انجام کرایوتراپی و لیزردرمانی در مراکز غیرتخصصی و... مشاهده می شوند.
رفع لک های تیره ی پوستی ابتدا نیاز به تشخیص و برطرف کردن علت اصلی دارد. در چنین شرایطی باید از پوست مراقبت کرد و با کمک پزشک متخصص علت اصلی لک های پوستی را متوجه شد و سپس می توان با روش های متفاوتی مانند کرم های هیدروکینون، لایه برداری شیمیایی، درم ابریژن، نوردرمانی، کرایوتراپی و لیزر تنها تحت نظر پزشک متخصص به نتایج دلخواه دست یافت.
اگر بارداری دلیل ایجاد لک های تیره باشد جای نگرانی نیست زیرا با استفاده ی منظم از کرم های ضدآفتاب و پوشش مناسب و کلاه های نقاب دار می توان بروز لک های پوستی را کنترل کرد و ممکن است پس از زایمان به طور طبیعی لک های پوستی کم رنگ شوند اما در غیر اینصورت نیز می توان با متخصصین پوست درباره ی بهترین روش ترمیم پوست خود مشورت کنید.
معاینه ی به موقع این دسته از لک های پوستی از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا ممکن است ماهیت سرطانی داشته و درمان زودهنگام ضایعات سرطانی اثربخشی روش درمانی را تا حدود زیادی افزایش می دهد.
هیپوپیگمنشن اصطلاحا به وضعیتی گفته می شود که پوست حالت سبک تری پیدا کرده و ملانین کمتری در آن تولید می شود.
آسیب های پوستی ناشی از تاول، زخم ها، قرارگیری در معرض مواد شیمیایی، عفونت پوست، بیماری های التهابی مانند اگزما و پسوریازیس، شرایط نادر ژنتیکی مانند آلبینیسم (فقدان آنزیم تولید کننده ی ملانین) و بیماری هایی مانند ویتیلیگو از جمله دلایل بروز لک های روشن بر روی پوست می باشند.
هیپوپیگمنشن را می توان با محصولات آرایشی پنهان کرد اما اگر به دنبال درمان اصولی و اساسی این دسته از لک های پوستی هستید، توصیه می شود در همان روزهای ابتدایی به مراکز تخصصی پوست و مو جهت دریافت بهترین روش درمانی مراجعه کنید.
تجویز کرم های تخصصی یا شروع جلسات نوردرمانی از جمله روش های فوق العاده برای یک دست سازی پوست بشمار می آیند.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
سایرمطالب:
By Lauren Krouse
Published on November 22, 2020
https://www.verywellhealth.com/skin-pigmentation-5088368