درمان جای جوش کرم برای جای جوش برای جای جوش چی خوبه سریع ترین روش از بین بردن جای جوش با دستگاه درمان قطعی جای جوش
تیرگی و لک های پوستی پس از بهبود جوش همان هایپرپیگمنشن پس از التهاب می باشد.
جای جوش می تواند از خود جوش بزرگ تر و واضح تر باشد و تغییرات رنگدانه ای، زخم های التهابی و لک های تیره بوجود آورد بنابراین علاوه بر درمان به موقع جوش های پوستی باید از بروز جای جوش نیز جلوگیری کنیم.
خوشبختانه برخی از رنگدانه های تیره تولید شده پس از بهبود جوش به مرور زمان بین 3 تا 24 ماه کم رنگ و محو می شوند اما گاهی اوقات حتی با بازسازی سلولی و تولید سلول های جدید پوستی این مشکل برطرف نمی شود که در چنین شرایطی درمان های تخصصی به رفع و کم رنگ شدن جای جوش کمک می کند.
رعایت نکات مراقبتی نیز اهمیت فراوانی داشته و مواد تشکیل دهنده ی محصولات محافظتی از پوست جایگاه ویژه ای برای رفع جای جوش دارند.
برای درمان جای جوش می توان از محصولات حاوی اسید هیدروکسی آلفا و گلیکولیک اسید استفاده کرد. این مواد به سرعت لایه برداری پوست کمک کرده و باعث ترمیم پوست آسیب دیده می شوند. همچنین می توان از کرم های روشن کننده، لوسیون و ژل هایی که حاوی ویتامین C، ویتامین A و نیاسینامید هستند برای روشن و باز شدن رنگ پوست استفاده کرد.
یک سری محصولات با قدرت بیشتر مانند آلفا هیدروکسی اسیدهای قوی نیز وجود دارند که تنها تحت نظر پزشک متخصص می توان از مزایای آن ها بهره مند شد و علاوه بر درمان جای جوش، به عنوان درمانی با خواص ضدپیری نیز مورد استفاده قرار می گیرند.
هیدروکینون های موضعی یکی دیگر از انواع درمان جای جوش بشمار می روند که با درصدهای معینی توسط پزشک متخصص تجویز شده و به جلوگیری از اثرگذاری آنزیم های مسئول تولید ملانین (رنگدانه ی پوست) و روشن شدن اسکار جوش کمک می کنند.
کرم های هیدروکینون اغلب حاوی مواد روشن کننده مانند اسید کوجیک، اسید گلیکولیک، رتینوئیدها و سایر مواد روشن کننده می باشند و تجربه نشان می دهد درمان های ترکیبی اثربخش تر از استفاده از هیدروکینون ها به تنهایی می باشند.
همچنین این دسته از محصولات درمانی تنها بر روی لک های بوجود آمده استفاده می شوند و توصیه می شود تحت هیچ شرایطی بدون مشورت با پزشک متخصص از درمان های موضعی استفاده نکنید زیرا احتمال بروز عوارض جانبی و حساسیت به شدت افزایش می یابد.
کرم های رتینوئید نیز به گردش و تولید سلولی و پاکسازی پوست کمک کرده و با لایه برداری سریع جای جوش را به مرور زمان کمرنگ تر می کنند.
رتینوئیدها انتخاب مناسبی برای کاهش هایپرپیگمنشن پس از التهاب هستند اما استفاده ی اصولی از آن ها با تجویز پزشک متخصص نیز نکته ی بسیار مهمی می باشد.
اسید آزلائیک نیز یکی از روش های درمانی آکنه های پوستی و التهابات پس از آن می باشد که گاها با اسید گلیکولیک یا ترتینوئین بصورت ترکیبی مورد استفاده قرار می گیرند.
ترکیب این ماده با هیدروکینون ها نیز تاثیر فوق العاده ای بر جای جوش می گذارد اما در صورت بروز قرمزی پوست و تحریک پذیری باید پزشک خود را در جریان این موضوع قرار دهید.
درمان جای جوش بوسیله ی تجهیزات تخصصی پوست نیز امکان پذیر می باشد.
مثلا میکرودرم یکی از رایج ترین روش های درمان جای جوش می باشد که تنها تحت نظر متخصصین در کوتاه ترین زمان ممکن باعث رفع تیرگی پوست ناشی از جوش و آکنه های پوستی می شود. بخاطر داشته باشید پزشک متخصص باید ابتدا شما را معاینه کرده سپس متناسب با شرایط شما روش های موضعی یا کلینیکی را ارائه می دهد.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
By Angela Palmer
Medically reviewed by Casey Gallagher, MD Updated on August 21, 2020
https://www.verywellhealth.com/post-inflammatory-hyperpigmentation-15606