بهترین کرم برای درمان ملاسما ملاسما ملاسما بدن درمان قطعی ملاسما درمان ملاسما با مزوتراپی درمان ملاسما بارداری تصاویر ملاسما نشانه ی ملاسما
ملاسما یک مسئله ی رایج رنگدانه ای است که باعث ایجاد لک های تیره و ناهموار پوستی به ویژه در مناطقی که در معرض نور خورشید هستند می شود.
لک های ملاسما در زنان بیشتر از مردان مشاهده می شود و اگر چه بی خطر هستند اما از نظر ظاهری باعث ایجاد یک سری نگرانی ها در شخص مبتلا می شوند و به همین خاطر درمان هر چه سریع تر این دسته از لک های پوستی اهمیت ویژه ای دارد.
لک های قهوه ای و سیاه ملاسما اغلب صاف هستند و خارش ندارند و بر روی گونه ها، بینی، بالای لب بالایی و پیشانی بیشتر از سایر نقاط صورت و بدن خود را نشان می دهند و بصورت متقارن بر روی هر دو گونه یا سراسر بینی و پیشانی مشاهده می شوند.
برای رفع ملاسما اولین قدم مراجعه به پزشک متخصص می باشد و ایشان پس از معاینه ی شما بهترین کرم برای درمان ملاسما متناسب با شرایتتان را تجویز می کنند.
البته روش های کلینیکی نیز برای رفع لک های ملاسما با نتایج رضایت بخشی همراه هستند و می توانند ناهمواری های ایجاد شده ناشی از فعالیت بیش از اندازه ی ملانوسیت ها (سلول های رنگدانه ساز پوست) را از بین ببرند.
توجه داشته باشید هرچند هایپرپیگمنشن (تولید بیش از اندازه ی رنگدانه های پوستی) در لایه ی سطحی پوست یا همان اپیدرم بوجود می آید اما لایه ی میانی (درم) نیز بر تشکیل ملاسما تاثیرگذار است.
داروهای موضعی اصلی ترین روش های درمان ملاسما بشمار می روند که تنها توسط متخصصین پوست و مو تجویز می شوند. مثلا هیدروکینون و کورتیکواستروئیدهای موضعی از جمله بهترین کرم ها برای درمان ملاسما به شمار می روند که پزشک متخصص متناسب با شرایط پوستی هر شخص در دوزهای متفاوت و طول روند درمانی مشخص تجویز می کند.
همچنین رعایت نکات مراقبتی برای جلوگیری از بروز لک های ملاسما و تسریع اثربخشی روند درمانی نکته ی حائز اهمیتی می باشد.
مثلا افرادی که پوست تیره و متوسط دارند همانطور که به راحتی برنزه می شوند، خطر ابتلا به ملاسما در آنان به مراتب بیشتر از سایرین می باشد.
استفاده ی منظم از محصولات مراقبتی پوست نیز جایگاه مهمی داشته و موادی مانند ویتامین C، اسید آزلائیک، اسید گلیکولیک، عصاره ی شیرین بیان و اسید اسکوربیک به مرور زمان باعث کمرنگ شدن لک های ملاسما می شوند.
به یاد داشته باشید تا زمانی که از پوست خود در برابر اشعه های مضر و خطرناک نور خورشید محافظت نمی کنید، هیچ کدام از روش های نام برده شده اثرگذاری مطلوبی نخواهند داشت.
استفاده از کرم های ضدآفتاب با حداقل SPF 30 حتی در روزهای ابری نکته ی مهمی می باشد و بهتر است از روش های برنزه کننده ی پوست که با اشعه های ماوراءبنفش انجام می شوند مانند آفتاب گرفتن یا تخت های برنزه به شدت دوری کنید. ملاسما و لک های پوستی تنها عوارض ناشی از آسیب های نور خورشید نبوده و سرطانی شدن سلول های پوستی در چنین شرایطی بسیار محتمل می باشد.
همچنین لایه برداری و استفاده از اسکراب برای افراد مبتلا به ملاسما توصیه نمی شود. به نظر می رسد مالش پوست و استفاده از لایه بردار باعث تحریک و تشدید التهاب های پوستی می شود و به همین دلیل در صورت تمایل به استفاده از لایه بردارها، حتما با پزشک خود در این باره مشورت کنید.
روش های کلینیکی مانند میکرودرم ابریژن، لایه برداری شیمیایی، لیزرتراپی و... می توانند شما را در رسیدن به اهداف خود در کوتاه ترین زمان ممکن یاری کنند.
به یاد داشته باشید که درمان ملاسما نیاز به صبوری و پیگیری جلسات درمانی دارد لذا توصیه می شود در همان ابتدای کار در مورد هزینه ی روش های کلینیکی با پزشک خود بطور کامل صحبت کنید زیرا رها کردن روند درمان تنها باعث اتلاف وقت و هزینه ی شما می شود.
By Angela Palmer
Medically reviewed by Casey Gallagher, MD Updated on January 14, 2020
https://www.verywellhealth.com/melasma-overview-4588702