علائم عفونت پوست سر عفونت پوست سر چیست عفونت پوست سر عفونت پوست سر نوزادان عفونت پوست سر کودک عفونت پوستی سر عفونت پوست سر
هنگامی که قارچ یا باکتری از طریق فولیکول های مو یا پوست آسیب دیده وارد پوست سر می شود ممکن است عفونت بوجود آید.
آسیب پوستی می تواند به دلایل متفاوتی از جمله بیماری های پسوریازیس، اگزما و... رخ دهد و شایع ترین عفونت های باکتریایی فولیکولیت و ایمپتیگو نام دارند.
اگرچه بیشتر عفونت های پوست سر با علائمی همچون قرمزی، خارش و گاها ترشح چرک همراه هستند اما علائم عفونت پوست سر برای هر نوع عفونت یک سری تفاوت های منحصر به فرد دارد و در این مقاله می خواهیم به بررسی علائم عفونت پوست سر و اینکه هر نشانه ی پوستی مربوط به کدام یک از انواع عفونت می باشد بپردازیم تا در صورت مواجهه با آن ها، فورا به مراکز تخصصی پوست و مو جهت شروع روند درمانی مراجعه کنیم.
این نوع عفونت می تواند باعث کچلی، پوسته پوسته و قرمزی پوست شود.
کرم حلقوی (کچلی ناشی از قارچ) یک نوع عفونت قارچی است که می تواند در هر نقطه از بدن به خصوص پوست سر تاثیرگذار باشد و احتمال گسترش این عفونت به مناطق دیگر و ایجاد لک های طاسی جداگانه زیاد است. به همین دلیل مراجعه به مراکز درمانی شناخته شده در همان روزهای اول الزامیست.
کچلی نوعی عفونت پوست و ریزش موی ناشی از عامل قارچی است که ضایعات پوستی در اغلب مواقع کاملا قابل مشاهده بوده و منجر به ریزش مو و پوسته ریزی سر، تغییر رنگ پوست، شکنندگی و سست شدن موها در محل زخم و ریزش و طاسی موقتی می شود.
البته خود طاسی متفاوت با کچلی است و انواع کچلی که ناشی از قارچ ها هستند مانند کچلی سر، ریش، عانه، بدن و ناخن ها و... از انواع قارچ ها مانند میکروسپوروم ها، تریکوفیتون ها و اپیدرموفیتون ها به وجود می آیند که روش انتقال کچلی تماس مستقیم فرد به فرد و فرد به محیط های آلوده مانند قارچ های خاک دوست، وسایل آلوده، روسری، حوله و دمپایی می باشد.
هرچند ابتلا به این عفونت محدودیت سنی ندارد اما در کودکان بیشتر از بزرگسالان دیده می شود و از طریق محیط مرطوب، حیوانات، تماس در استخرهای عمومی و ... قابل انتقال می باشد.
بنابراین توصیه می شود در صورت داشتن حیوانات خانگی پس از تماس با آن ها دستان خود را با دقت بشویید و مراجعه ی منظم به دامپزشک جهت اطمینان از سلامت حیوانات خانگی را از یاد نبرید.
توجه داشته باشید کرم، لوسیون و پودرهای مراقبتی قابلیت از بین بردن عفونت کرم حلقوی را نداشته و مراجعه به متخصص پوست و مو اولین قدم برای درمان هرچه سریع تر پوست سر شما بشمار می آید.
فولیکولیت باعث بروز حلقه های قرمز رنگ به دور فولیکول های مو می شود که گاها با درد و یا خارش نیز همراه است.
موهای بدن و سر از فولیکول ها رشد می کنند و باکتری می تواند از طریق فولیکول های آسیب دیده ی مو وارد پوست شده و باعث بروز عفونت شود. پوشیدن کلاه های تنگ، ایجاد محیط گرم و مرطوب برای مدت زمان زیاد بر روی پوست سر و تراشیدن موها احتمال بروز عفونت فولیکولیت را افزایش می دهند.
برای جلوگیری از ابتلا به فولیکولیت می توانید پس از تراشیدن موها بطور منظم پوست سر را با شامپوهای استاندارد بشویید و از تمیز بودن پوشش سر همواره اطمینان داشته باشید. برخی افراد پس از ابتلا به عفونت فولیکولیت سعی می کنند با دوش گرفتن پوست خود را تسکین دهند. توجه داشته باشید این عمل شاید خارش و احساس ناراحتی را تا حدودی برطرف کند اما اثر درمانی نداشته و معاینه ی پزشک متخصص جهت تجویز داروهای تخصصی لازم می باشد.
شیو و اصلاح در خلاف جهت رویش موها نیز باعث می شود موها هنگام رشد نتوانند از زیر پوست خارج شوند و بدن به عنوان یک جسم خارجی مانع رشد طبیعی آن ها شده و همین موضوع منجر به التهاب فولیکول مو می شود که یکی از مهم ترین روش های جلوگیری از عود فولیکولیت و پسودوفولیکولیت نیز لیزر موهای زائد در نواحی که موهای زائد رشد می کنند می باشد.
ایمپتیگو علاوه بر پوست سر، صورت و بدن به خصوص اطراف بینی و دهان را نیز تحت تاثیر قرارداده و باعث بروز زخم، پوسته های زرد یا قهوه ای رنگ و گاها تاول های بزرگ به همراه خارش و درد می شود.
این عفونت باکتریایی مسری می باشد، اغلب کودکان را درگیر می کند و شیوع بالایی دارد. باکتری های استافیلوکوک که روی پوست زندگی می کنند اکثرا بی خطر هستند اما اگر وارد پوست آسیب دیده شوند باعث تولید عفونت می شوند و از طریق تماس، عطسه و سرفه قابل انتقال به افراد سالم می باشد.
این نوع عفونت قابلیت سرایت به سایر نقاط بدن را داشته و معمولا با کرم های تخصصی قابل برطرف شدن است. نکته ی قابل توجه، مصرف خودسرانه ی آنتی بیوتیک توسط بیماران در مواجهه با علائم عفونت پوست سر می باشد و این کار کاملا اشتباه ممکن است شرایط پوستی را بدتر کند. دقت داشته باشید مصرف آنتی بیوتیک به ده ها فاکتور ضروری بستگی داشته و تنها متخصصین صلاحیت تجویز داروهای درمان عفونت های پوستی را دارند. لذا توصیه می شود با انجام اقدامات خودسرانه و عمل به توصیه ی دوستان و آشنایان سلامت خود را به خطرنیانداخته و روند درمان خود را طولانی تر نکنید.
تدوین و ویرایش نهایی: دکتر معصوم شهبازی متخصص پوست، مو و زیبایی
لینک اینستاگرام: https://www.instagram.com/dr.masoomshahbazi/
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
با جای زخم های قدیمی چه کنیم؟!
میگرن رو خیلی راحت از بین ببرید
جای تاتوی ابرو را به سادگی از بین ببرید
می خواید جوش هاتون کمتر بشن؟! مراقبت سلامت کبد باشید!
Medically reviewed by Cynthia Cobb, DNP, APRN —
Written by Claire Sissons on January 9, 2019
https://www.medicalnewstoday.com/articles/324132