از بین بردن جای زخم کهنه ، چگونه جای زخم را از بین ببریم ، پماد برای جای زخم و پاسخ به کلیه سوالات شما در این خصوص
آکنه و جوش، یکی از رایج ترین مشکلات پوستی بشمار می رود که حدود 90 درصد نوجوانان به این عارضه مبتلا می شوند و بین 12 تا 14 درصد بصورت کامل خوب نمیشوند و این موضوع علاوه بر تاثیرات بارز بر زیبایی افراد، پیامد های اجتماعی و روانشناختی بسیاری (از جمله افسردگی، کاهش اعتماد به نفس و فشار روانی) به همراه دارد.
زخم های سطحی پوست علل گوناگون و روش های درمانی متفاوتی دارند که در ادامه به بررسی تمامی جوانب آکنه و پیامد های ناشی از این عارضه می پردازیم.
دلایل متعددی موجب ایجاد جای زخم می شود. اگر سطح زخم ایجاد شده بر روی پوست زیاد باشد و تفاوت سطح محسوس داشته باشد (زخم نسبتا عمیق باشد)، به آن اسکار (Scar) گویند که معمولا آکنه های دوران نوجوانی به ایجاد اسکار بر روی پوست منجر می شوند که با یک انحنای ملایم عمق نسبی 3 تا 4 میلی متر مانند حرف U بوجود می آورد.
در بعضی مواقع، لایه ی پایینی زخم به چربی های لایه ی درم (لایه ی عمقی پوست که نقش مهمی در حفاظت ایمنی و قوام پوست دارد) رسیده و پس ازاتصال با آنها، موجب بوجود آمدن زخم های عمیق با تفاوت سطح حدود 5 میلی متر می شود. در این حالت پوست بصورت تکه ای و با لبه های صاف مانند حرف V دچار فرورفتگی می شود که به این دسته از جای زخم ها بوکسار(Boxar) گویند.
طبق تحقیقات انجام شده، پیشگیری قدم اول و مؤثر ترین راه برای جلوگیری از بروز چنین مواردی می باشد. کاهش آلودگی سطح پوست نیز از اهمیت بالایی برخوردار است؛ بدین صورت که استفاده از محصولات مراقبتی (مانند: مرطوب کننده، میسرال واتر، تونر، کرم های دور چشم و ...) متناسب با نوع پوست انتخاب شده و بصورت منظم و تحت نظارت پزشک متخصص مورد استفاده قرار بگیرند.
به مواد تشکیل دهنده ی محصولات پوستی نیز باید توجه کرد؛ مثلا اسید گلیکولیک (Glycolic Acid) که محلول در الکل می باشد و بصورت طبیعی در قند میوه ها و شیر وجود دارد، باعث ترشح اسیدهیالورونیک پوست که وظیفه ی حفظ رطوبت و قوام پوست را برعهده دارد، شده و به تثبیت ژن کلاژن سازی کمک می کند.
دسته ی دیگر از اسید های مفید برای مراقبت های پوستی، اسید پیروویک (Pyruvic Acid) می باشد؛ این لایه بردار قوی خواص ضد میکروبی نیز دارد که به تحریک کلاژن سازی و حفظ خاصیت الاستیکی پوست کمک می کند. البته در بعضی مواقع عوارضی همچون پوسته پوسته شدن، نازکی پوست و احساس سوزش گزارش شده است و متخصصین پوست توصیه می کنند که مصرف این دسته از محصولات حتما زیر نظر پزشکان مربوطه انجام شود.
همچنین در این زمینه می توان به اسید سالیسیلیک (Salicylic Acid) نیز اشاره نمود؛ این ماده بدلیل خاصیت لایه برداری ملایم و تمیز کردن سطح پوست، بسیار معروف است و پایه ی اصلی مواد تشکیل دهنده ی شوینده های پوستی می باشد. استفاده از محصولاتی که این اسید مفید را جزء ترکیبات خود دارند به افرادی که دارای پوست حساس یا عادی هستند نیز توصیه می شود.
متخصصین پوست از تکنیک های مختلفی برای درمان جای زخم استفاده می کنند. انتخاب روش متناسب با نوع پوست بیمار، پرونده ی پزشکی، سن و نوع زخم توسط پزشک انتخاب می شود و در نهایت بیمار نیز با توجه به هزینه، مدت زمان درمان و سایر فاکتور های شخصی که اهمیت دارد روش دلخواه را انتخاب می کنند.
در این متد لایه های سطحی و آسیب دیده بصورت کامل برداشته شده که به روند ترمیم ناهمواری های سطحی کمک می کند و علاوه بر موارد درمانی، بر جوانسازی و حفظ طراوت پوست نیز نقش مثبتی دارد.
لیزر بوسیله ی از بین بردن بافت زخم (ذوب سلول ها و تخریب کامل)، قسمت های اضافی بوجود آمده بر سطح پوست را از بین می برد. استفاده از لیزر های CO2 و Eribum برای درمان جای جوش و آکنه بسیار رایج می باشد. البته رعایت یکسری نکات قبل و بعد از لیزر درمانی بر نتیجه ی نهایی تاثیر گذار است؛ بالفرض مثال اگر مراجعه کننده تا 6 ماه قبل از استفاده از لیزر به بیماری های عفونی پوست، تبخال یا فشار خون دچار شده باشد، نباید این روش را برای درمان جای جوش یا زخم خود انتخاب کند، زیرا ممکن است استفاده از این تکنیک موجب تحریک و تخریب بیشتر پوست بشود.
این متد ساده و کاربردی، پوست آسیب دیده را بوسیله ی ایجاد زخم های کوچک (به روش مکانیکی روی پوست) تحریک به کلاژن سازی می کند و باعث بازسازی پروتیین ساختاری پوست می شود. این روش در اکثر مواقع با درد و سوزش خفیف همراه است که گاها موجب خونریزی نیز می شود که بصورت خانگی (با درمارولر های مخصوص) و کلینیکی ( بوسیله ی دستگاه های تخصصی) مورد استفاده قرار می گیرد.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.