کرم های ضدآفتاب چه تاثیری بر محافظت از پوست ما دارند؟
مدت زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
به همین دلیل استفاده از کرم های ضدآفتاب متناسب با نوع پوست و منطقه ی زندگی افراد به شدت توصیه شده و انتخاب بهترین ضدآفتاب مناسب پوست بسیار اهمیت دارد. اولین ضدآفتاب در سال 1928 در ایالات متحده امریکا در دسترس عموم مردم قرار گرفت تا از صدمات ناشی از نور خورشید از جمله آفتاب سوختگی، سرطان پوست، ملانوما و ... جلوگیری شود.
ضد آفتاب یک محصول آرایشی-بهداشتی است که با جلوگیری از نفوذ نور به لایه های عمیق تر، از سلول های زنده پوست محافظت می کند.
رفتار پوست نواحی مختلف بدن در برابر نور آفتاب نیز متفاوت است؛ معمولا پوست صورت، ناحیه ی سینه، شانه ها و شکم آسیب پذیر تر از ساق و ران پا، گردن و پهلو ها می باشد. در شکل 1 این نواحی با دقت مشخص شده است.
بدین صورت که نواحی قرمز بیشترین میزان حساسیت در برابر اشعه را دارا می باشند، نواحی نارنجی حساسیت کمتری دارند و قسمت های آبی رنگ کمترین حساسیت را نشان می دهد.
بین 2تا15: پایین
بین 15تا30: متوسط
بین 30تا50: بالا
بیشتر از 50: بیشترین حد مراقبت
برانگیختگی سلول های پوست می شود را با پر کردن ناهمواری های سطح پوست (شکل3) کنترل می کنند.
ترکیبات این محصول در برند های متفاوت و متناسب با عملکرد های جانبی یکسان نیست؛ در برخی محصولات از فیلتر های معدنی دارای ذرات اکسید فلزی مانند اکسید روی و اکسید تیتانیوم استفاده می شود. این مواد از طریق پراکندگی و بازتاب نور، از پوست محافظت می کنند و مهمترین ویژگی این دسته از فیلتر ها، نفوذ پذیری کم به لایه های پوست و مقاومت بالا در برابر اشعه های مضر می باشد. دسته ی دوم، فیلتر های ارگانیک هستند. این دسته از مواد با استفاده از جذب گرمای ناشی از اشعه، کاهش انرژی و بازتاب امواج از پوست مراقبت می کند و جزء فیلتر های فرا بنفش (Ultraviolet filters) بسیار مؤثر بشمار می روند.
توصیه می شود تاریخ انقضای محصولات بهداشتی را حتما چک کرده و حتی در صورت تغییر رنگ، بو یا فرم ظاهری کرم قبل از انقضا نیز از مصرف آن جلوگیری شود.
3. ضدآفتاب را در جای مناسب نگه داری نمی کنیم.
این محصول نباید در معرض گرما یا نورمستقیم خورشید قرار بگیرد؛ زیرا حتی در بهترین ضدافتاب ها نیز مواد تشکیل دهنده تجزیه شده و خواص خود را از دست می دهند.
4. در مواقع ضروری، ضد افتاب را تجدید نمی کنیم.
متخصصان پوست توصیه دارند که در صورت قرار گیری مستقیم در معرض آفتاب، حداقل دو ساعت یکبار ضدآفتاب را تجدید کنید و در صورت شنا کردن، پاک کردن پوست با دستمال و ... با فاصله زمانی کمتری ضد آفتاب تجدید شود.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
با جای زخم های قدیمی چه کنیم؟!
میگرن رو خیلی راحت از بین ببرید
جای تاتوی ابرو را به سادگی از بین ببرید
می خواید جوش هاتون کمتر بشن؟! مراقب سلامت کبد باشید!
Researchgate: https://www.researchgate.net/publication/51476707_Sun_protection_factor_Meaning_and_controversies