شپش سر کودکان درمان شپش سر کودکان درمان شپش سر شپشک شپش سر شپش تناسلی شپش چیست شپش
شپش ها موجودات ریز و آزاردهنده ای هستند که بدون هیچگونه محدودیت جنسیتی و سنی ممکن است هرشخصی را درگیر کنند اما شیوع آن در کودکان (به خصوص در سنین 2 تا 11 سال) به مراتب بیشتر است.
شپش ها در میان موی کودکان زندگی کرده و از خون آن ها تغذیه می کنند بنابراین بیشتر از دو روز خارج از بدن انسان ها نمی توانند زنده بمانند اما با علائم آزاردهنده مانند خارش پوست سر و زخم های پوستی، باعث ایجاد نگرانی و استرس در کودکان و والدین می شوند به همین دلیل می خواهیم با روش های پیشگیری و درمان این مشکل آشنا شویم.
در ابتدا باید به کودکان خود یک سری نکات مراقبتی را آموزش دهید تا از بروز این عارضه جلوگیری شود:
اگر با وجود رعایت نکات پیشگیرانه کودکان به شپش سر مبتلا شوند، اولین قدم مراجعه به متخصصین پوست و موی باتجربه می باشد. درمان شپش سر کودکان معمولا با تجویز داروهایی مانند اسپینوساد یا ایورمکتین موضعی نتایج مطلوبی به همراه دارد و سایر داروها مانند کرم پرمترین، اولسفیا و ناتروبا تنها تحت نظر متخصصین و پس از معاینه ی کودکان نیز انتخاب مناسبی می باشند که مورد تایید FDA (وزارت غذا و داروی امریکا) نیز هستند.
استفاده از داروهای درمان شپش سر کودکان معمولا تا 7 الی 10 روز پس از مشاهده ی آخرین شپش زنده باید ادامه داشته باشند زیرا از بین بردن تخم شپش ها نیز از اهمیت بالایی برخوردار بوده و استفاده از نرم کننده ها به کاهش اثرات باقی مانده از شپش ها بر روی پوست سر کودکان کمک زیادی می کند. بنابراین روند درمانی را تا هر زمان که پزشک متخصص تشخیص می دهد ادامه دهید تا از رفع کامل شپش ها اطمینان خاطر داشته باشید.
هنگام خریداری محصولات تجویز شده، به نحوه ی مصرف و نوشته های روی جعبه دقت کنید. برخی از محصول و لوسیون های مورد استفاده برای درمان شپش سر کودکان باید بر روی موهای خشک استفاده شوند و پس از چند دقیقه بطور کامل شسته شوند. برخی دیگر از محلول ها نیز باید حداقل بین 8 تا 12 ساعت روی پوست خشک سر قرارگرفته، سپس بطور کامل آبکشی شوند.
فرزند شما باید توسط متخصصین معاینه شده و سپس از شامپو و داروهای تجویز شده توسط پزشک متخصصی که به شرایط عمومی کودکتان آگاه است، استفاده کند. گاها مشاهده می شود والدین از درمان های خانگی و داروهای اثربخش بر سایر نزدیکان و آشنایان برای درمان شپش سر کودکان خود استفاده می کنند و برای مدتی نیز با کاهش علائم شپش سر مواجه می شوند اما دوباره علائم تشدید شده و نگرانی های قبل باز می گردند. دلیل این موضوع این است که درمان های غیرتخصصی اغلب باعث باقی ماندن بین 20 تا 30 درصد تخم شپش ها می شوند و احتمال بازگشت شرایط آزاردهنده بسیار زیاد می باشد.
همچنین در برخی از داروها با اثر گذاری بر روی سیستم عصبی شپش ها منجر به از بین بردن آن ها می شوند اما گاها شپش ها با شرایط و تغییرات بوجود آمده سازگار شده و به داروهای استفاده شده مقاومت خوبی نشان می دهند که در این شرایط پزشک متخصص از داروهای دیگری کمک می گیرد.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
Medically reviewed by Daniel Murrell, M.D. —
Written by Hannah Nichols on February 15, 2018
https://www.medicalnewstoday.com/articles/164492#causes