علت خشکی پوست پا خشکی پوست پا پوست پا مراقبت از پوست پا خشکی پوست صورت خشکی پوست دست برای خشکی پوست پا چه باید کرد پماد برای خشکی پوست پا
مقدمه:
اگر شما هم از ترک و خشکی پوست پا رنج می برید، بهتر است بدانید که تنها نیستید و این موضوع یک مشکل شایع می باشد.
خشکی پوست پا ممکن است در ابتدا یک مشکل زیبایی به نظر برسد اما گاها منجر به علائم آزاردهنده ای همچون خارش، بثورات و درد شود. بنابراین دانستن علت خشکی پوست پا و درمان هر چه سریع تر جهت حفظ سلامت پوست پاها و جلوگیری از بروز مشکلات دیگر ضروری می باشد.
خشکی پوست پا به دلایل متفاوتی خود را نشان می دهد که در ادامه به برخی از مهم ترین علل این عارضه اشاره شده است.
دمای داخل بعضی از کفش ها می تواند تا 120 درجه ی فارنهایت (تقریبا 48 درجه سانتی گراد) افزایش یابد و گرما و رطوبت موجود منجر به از دست دادن رطوبت طبیعی پوست پا، ضخیم شدن و ایجاد خشکی در پوست پاها شود.
برخی از صابون های غیر استاندارد می توانند چربی طبیعی سطح پوست را از بین برده و با ایجاد تحریک منجر به خشکی پوست پاها شوند.
برخی از شرایط خاص مانند بیماری پای ورزشکار، پسوریازیس، بثورات پوستی (تغییر رنگ پوست همراه با دانه های پوستی) ناشی از آلرژی و تماس با مواد محرک و مشکلات وریدی (استاز وریدی) می توانند منجر به خشکی و ایجاد ترک های سطحی بر روی پوست پاها شوند. افرادی که دیابت دارند نیز بهتر است برای داشتن پوستی سالم با متخصصین پوست مشورت کنند زیرا دیابت کنترل نشده به اعصاب محیطی آسیب رسانده و ایجاد نوروپاتی می تواند بر تنظیم چربی و رطوبت پاها تاثیرات مخربی بگذارد و باعث ترک و شکاف های پوستی در پاها شود. گاهی اوقات مصرف داروهایی خاص مانند دیورتیک ها منجر به خشکی پوست پا می شود. در چنین شرایطی استفاده از مرطوب کننده های مناسب و استاندارد کمک شایانی به نرم و لطیف نگه داشتن پوست پاها می کند زیرا پوست پاها غدد چربی کمتری نسبت به نواحی دیگر داشته و نیاز به مراقبت های منظم برای حفظ سلامت و شادابی خود دارد.
درماتیت آتوپتیک یا همان اگزما مهم ترین بیماری می باشد که باعث ترک و پوسته پوسته شدن پاها (به خصوص در کودکان) می شود.
کمبود ویتامین A و برخی از انواع اسیدهای چرب ضروری مانند آلفا لینولنیک اسید و گاما لینولینیک اسید می تواند باعث خشکی پوست پا شود لذا داشتن رژیم غذایی سالم با مصرف متعادل مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن نیز بر سلامت پوست تاثیر بسزائی دارد.
با افزایش سن افراد، یک سری تغییرات متابولیکی و هورمونی باعث کاهش گردش سلول های پوستی و درنتیجه ضخیم شدن لایه ی بیرونی پوست پاها می شود که احتمال ترک و پینه بستن پاها را افزایش می دهد. همچنین کم کاری تیروئید، سوءتغذیه، دیابت و چندین وضعیت پزشکی دیگر نیز تاثیر مستقیمی بر ایجاد خشکی پوست پا دارند لذا توصیه می شود خشکی پوست خود را با مراجعه به متخصصین پوست درمان کنید تا درصورت وجود مشکلات زمینه ای، روند بهبود خشکی پوست پا در بهترین حالت ممکن شروع شود.
ایستادن های طولانی مدت با کفش های نامناسب باعث ایجاد فشارهای مداوم به قسمت های خاصی از پا شده و اصطکاک پوست را افزایش داده در نتیجه احتمال خشکی، ترک و پینه ی پا را نیز افزایش می دهد. همچنین گرما و رطوبت کفش های جلو بسته مانند کتانی و بوت ها یک محیط نامناسب برای پاها ایجاد می کند که باعث از دست دادن رطوبت طبیعی پاها و ایجاد ترک های پوستی می گردد. لذا توصیه می شود در انتخاب کفش های خود به خصوص برای محیط کار دقت لازم را داشته باشید.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
با جای زخم های قدیمی چه کنیم؟!
میگرن رو خیلی راحت از بین ببرید
جای تاتوی ابرو را به سادگی از بین ببرید
می خواید جوش هاتون کمتر بشن؟! مراقب سلامت کبد باشید!
https://www.verywellhealth.com/coping-with-dry-cracked-feet-1337642