درمان لک آفتاب سوختگی لک آفتاب سوختگی لک آفتاب سوختگی صورت علت لک پوستی چیست درمان لک آفتاب سوختگی صورت رفع لک آفتاب سوختگی کرم ضد لک آفتاب سوختگی
پوست شما در برابر نور آفتاب بدون استفاده از کلاه و عینک آفتابی و کرم های ضدآفتاب، به راحتی می سوزد.
اصطلاح آفتاب سوختگی به معنای قرمزی پوست که گاها با تورم و درد و تاول های پوستی همراه است، می باشد و دلیل اصلی آن اشعه ی فرابنفش نور خورشید است که می تواند منجر به آفتاب سوختگی خفیف تا شدید در مناطق متفاوت (به خصوص نواحی نزریک به خط استوا) شود.
از آن جایی که آفتاب سوختگی احتمال بروز سرطان پوست را افزایش می دهد، درمان لک آفتاب سوختگی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و علائم این عارضه تا هفته ها با خارش و لایه برداری پوست ممکن است ادامه داشته باشد.
مهم ترین نکته هنگام مواجهه با چنین وضعیتی، درمان لک آفتاب سوختگی در همان لحظه ی تشخیص می باشد. یعنی با رعایت یک سری نکات مراقبتی باید از التهاب و آسیب بیشتر پوست جلوگیری کرده و به تسکین پوست خود کمک کنید.
هنگام قرارگیری در معرض نور آفتاب، باید به محض احساس سوزش به مکان های سقف دار بروید تا از آسیب بیشتر پوست خود پیشگیری کنید. سپس حمام یا دوش آب سرد برای تسکین درد موضعی راه کار مناسبی است و اگر در موقعیتی هستید که امکان دوش گرفتن وجود ندارد، در اولین فرصت ممکن این کار را انجام دهید و به یاد داشته باشید که دوش آب سرد در روزهای اول آفتاب سوختگی کمک زیادی به التیام پوست آسیب دیده می کند.
پس از اتمام حمام، پوست را به آرامی خشک کرده و هنگامی که هنوز کمی خیس است، از کرم های مرطوب کننده برای به دام انداختن رطوبت سطحی پوست خود کمک بگیرید. این نکات تنها به التیام پوست کمک کرده و جنبه ی درمانی ندارند بنابراین در اولین فرصت ممکن باید به پزشک متخصص رجوع کنید تا درمان لک آفتاب سوختگی بوجود آمده بصورت اصولی انجام شود.
البته توصیه می شود در صورت احساس آفتاب سوختگی منتظر بروز نشانه های ظاهری نباشید و به مراکز معتبر مراجعه کنید زیرا گاها شروع قرمزی و سوختگی پوست بین 12 تا 24 ساعت به طول می انجامد و در برخی مواقع حادتر، مواردی مانند تب، لرز، تهوع و استفراغ یا ضعف نیز مشاهده می شود.
آفتاب سوختگی می تواند کمتر از 15 دقیقه بوجود آید و عوارض شدیدتری مانند غش و کاهش فشار خون را به همراه داشته باشد بنابراین مسئله ی کوچکی نبوده و مراقبت از پوست در برابر آفتاب موضوع حائز اهمیتی می باشد.
در چنین شرایطی نوشیدن آب کافی در طول روز و استفاده از آبرسان های تخصصی مورد تایید پزشک متخصص، نقش مهمی بر کاهش علائم آفتاب سوختگی دارد و اگر با تاول های پوستی روبرو شدید، به هیچ وجه آن ها را تحریک نکرده و اجازه دهید روند معمول خود را برای بهبودی طی کنند و توجه داشته باشید موقع شستن صورت، به آن ها آسیب نرسانید.
استفاده ی منظم و مداوم از مرطوب کننده های باکیفیت را از یاد نبرید و تا جایی که امکان دارد دمای پوست را با یک پارچه یا حوله ی خنک کاهش دهید. مرطوب کننده های حاوی آلوئه ورا به تسکین پوست شما کمک شایانی می کنند.
همچنین در طول روند درمان از نور آفتاب به شدت دوری کرده و اگر منزل را ترک می کنید، استفاده از ضدآفتاب به مقدار کافی بر روی پوست خود (به خصوص در نواحی آسیب دیده) را فراموش نکنید.
ضدآفتاب را حداقل 15 دقیقه قبل از خروج از منزل استفاده کرده و دقت کنید محصول انتخاب شده قابلیت محافظت از پوست در برابر امواج UVA (جهت جلوگیری از پیری زودرس پوست و تولید سلول های سرطانی) و UVB (جهت جلوگیری از ایجاد لک های آفتاب سوختگی) داشته باشند و در اولین فرصت ممکن به مراکز درمانی شناخته شده برای بهبود هرچه زودتر پوست خود مراجعه کنید.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
Medically reviewed by University of Illinois —
Written by Sy Kraft on June 26, 2017