کم کاری تیروئید و مشکلات پوستی کم کاری تیروئید و اگزما کم کاری تیروئید و پوست کم کاری تیروئید و خشکی پوست کم کاری تیروئید و تیرگی پوست
سطح غیرطبیعی هورمون تیروئید در گردش خون و یا ایجاد بیماری های زمینه ای ناشی از کم کاری و پرکاری تیروئید، می تواد منجر به تغییرات ظاهری در پوست، مو و ناخن ها شود.
اکنون می خواهیم در مورد کم کاری تیروئید و مشکلات پوستی صحبت کنیم که نتیجه ی فعالیت کمتر از حد استاندارد غده ی تیروئید و کاهش سطح تیروکسین (یکی از هورمون هایی که از تیروئیید ترشح می شود) می باشد. این عارضه فارغ از سن و جنسیت ممکن است برای هر شخصی بوجود آید اما بیشتر در خانم های 40 تا 50 سال و در دوران یائسگی مشاهده می شود.
همچنین خانم ها 8 بار بیشتر از آقایان به کم کاری تیروئید مبتلا می شوند و افرادی که سابقه ی خانوادگی یا شخصی بیماری های دیابت نوع 1، اختلالات خودایمنی، کم خونی، ویتیلیگو و لیکن اسکلروزیس داشته اند، بیشتر از سایرین در معرض کم کاری تیروئید قرار دارند.
کم کاری تیروئید ویژگی های بالینی زیادی دارد و بر پوست نیز تاثیرات مخرب خود را خواهد گذاشت.
مثلا زردی پوست می تواند یکی از نشانه های کم کاری تیروئید باشد و افرادی که به کم کاری تیروئید مبتلا هستند، زخم های سطحی بر روی پوستشان دیرتر از بقیه ترمیم می شود.
متاسفانه کم کاری تیروئید به مشکلات پوستی محدود نشده و باعث ریزش مو در ناحیه ی ابروها، کم پشتی و شکننده شدن موهای سر، رشد آهسته ی ناخن ها و ایجاد شکنندگی در آن ها نیز می شود.
توجه داشته باشید درمان کم کاری تیروئید نه تنها بر سلامت پوست و مو، بلکه بر بهبود عملکرد سایر ارگان و سیستم های بدن نیز تاثیر گذاشته و عوارض بالینی دیگر مانند افزایش وزن، عدم تحمل سرما، اختلالات خلقی، اختلالات قاعدگی خانم ها و... را نیز برطرف می کند.
همچنین عدم درمان به موقع این عارضه منجر به بروز بیماری های قلبی عروقی و مشکلات جدی می شود بنابراین توصیه می کنیم در صورت مشاهده ی هر کدام از علائم پوست و مو ناشی از کم کاری تیروئید، فورا به مراکز درمانی معتبر جهت رفع این مشکل مراجعه کنید.
کم کاری تیروئید منجر به کاهش متابولیسم بدن، خشکی پوست و در نتیجه بروز نوع خاصی از انواع درماتیت به نام اگزما می شود که این عارضه با ترک و شکاف های پوستی همراه است.
از آن جایی که اگزمای دست مشکلی آزاردهنده است، درمان کم کاری تیروئید که به دلایلی مانند اختلالات خود ایمنی، ایجاد التهاب و از بین رفتن سلول های تیروکسین بدلیل فعالیت آنتی بادی ها علیه غده ی تیروئید، تیروئیدیت حاد بدلیل بارداری یا عفونت های ویروسی، مصرف بیش از حد داروهای درمان پرکاری تیروئید، عدم تکامل غده ی تیروئید و اختلال در متابولیسم هورمون تیروئید به دلایل مادرزادی و ده ها دلیل دیگر بوجود می آید، از اهمیت زیادی برخوردار است.
همچنین کمبود ید نیز یکی از رایج ترین دلایل کم کاری تیروئید می باشد زیرا عنصر ید نقش مهمی در سنتز تیروکسین دارد و کمبود ید می تواند بر سایر سیستم های بدن نیز اثرات مخرب بگذارد.
درمان کم کاری تیروئید متناسب با شرایط بیمار متفاوت است اما معمولا متخصصین از لووتیروکسین برای جبران کمبود تیروکسین استفاده می کنند.
این دارو در دوزهای مورد تایید پزشک متخصص و پس از آزمایش خون مصرف می شود و متاسفانه برخی افراد با مصرف بیش از اندازه ی داروی تجویز شده، می خواهند در مدت زمان کمتری بهبودی کامل را دریافت کنند، غافل از اینکه این دسته از اقدامات خود سرانه در اغلب اوقات منجر به پرکاری تیروئید، تحریک پذیری حاد، تعریق زیاد، تپش قلب شدید، اسهال و ده ها مشکل کوچک و بزرگ دیگر می شود بنابراین توصیه می شود تنها مطابق دستورالعمل پزشک متخصص خود روند درمان را پیگیری کنید تا نتایج مطلوبی بدست آورید.
و گرفتن نزدیک ترین نوبت های متخصصین بصورت آنلاین کلیک کنید.
جوانسازی پوست اطراف چشم با سریع ترین روش ممکن
اگر از تعریق بیش از اندازه ی زیربغل خود خسته شده اید حتما این مطلب را بخوانید
ضدآفتاب خوراکی، جالب ترین روش محافظت از پوست
برای مطالعه ی مراقبت های قبل و بعد از اقدامات زیبایی و نکات مراقبتی بیماری های پوستی کلیک کنید.