در دوران بارداری با توجه به تغییرات هورمونی به ویژه افزایش هورمون استروژن كه یك هورمون محرك رشد مو است، بیشتر موها در مرحله رشد فعال باقی میمانند.
رشد مو دارای سه مرحله است:
مرحله اول (آناژن) مرحله رشد یا مرحله فعال
مرحله دوم (کاتاژن) مرحله بینابینی
و به مرحله سوم (تلوژن) مرحله استراحت موها گویند.
در دوران بارداری با توجه به تغییرات هورمونی به ویژه افزایش هورمون استروژن كه یك هورمون محرك رشد مو است، بیشتر موها در مرحله رشد فعال باقی میمانند و این تصور برای مادر بوجود میآید كه رشد موها بیشتر شده و تراکم موهایش افزایش یافته است.
پس از زایمان به دلیل از بین رفتن محركهای هورمونی تعداد زیادی از موهایی كه در مرحله ی رشدی فعال بودند، وارد مرحله استراحت میشوند و در این مرحله است كه ریزش مو صورت می گیرد و از آنجا كه این مراحل در یك دوره سه تا چهار ماهه اتفاق میافتد، از حدود ماه چهارم پس از زایمان است كه ریزش موهای مادر بیشتر شده و چون مادر، در این زمان در مرحله فعال شیردهی است ممكن است فكر كند كه شیر دادن باعث ریزش موهایش شده است. در حقیقت، به علت كمتر ریختن موها در دوران بارداری، ریزش آن پس از زایمان بیشتر به چشم میآید وربطی به شیردهی ندارد.
از آنجا كه این وضعیت، یك روند طبیعی محسوب میشود، نیاز به اقدام خاصی ندارد و تنها در مواردی كه مشكلات مثل كمبود آهن وجود داشته باشد، برای پیشگیری از كاهش ذخایر بدن مادر باید علت زمینه ای رفع شود.
گرد آورنده سایت دکترِ پوست/متخصص پوست ، مو و زیبایی دکتر زهرا جعفریان