قرمزی پوست یکی از رایجترین مشکلات در زیبایی است که افراد زیادی را درگیر میکند. قرمز شدن پوست در قسمتهای متخلف مثل گونهها و اطراف بینی و یا تمام صورت دلایل خاصی دارد.
⛔️دلایل متعددی برای قرمزی پوست وجود دارد. این امکان وجود دارد که این مشکل فقط یک دلیل داشته باشد، ولی احتمال اینکه فرد مشکلات پوستی دیگری نیز داشته باشد، وجود دارد. اگر شما دچار قرمزی پوست هستید، احتمالا می توانید این مشکل را خودتان در خانه درمان کنید. هرچند، اگر این مشکل به درمانهای خانگی جواب نداد و بدتر شد، بایستی به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید. دلیل قرمزی پوست در برخی افراد ممکن است یک بیماری مزمن باشد که نیاز به درمان منظم داشته باشد.
✅1.روزاسه
? از دلایل قرمزی پوست ممکن است روزاسه باشد. روزاسه یک بیماری پوستی مزمن است که باعث التهاب و قرمزی در سراسر پوست گونه ها، پیشانی و چانه می شود. دلیل این قرمزی بزرگ شدن شریان ها ی پوست است و مشکل چندانی غیر از احساس خجالت ایجاد نمی کند. با محدود کردن زمانهایی که در معرض نور آفتاب هستید می توانید این قرمزی را کنترل کنید. خوردن غذاهای تند و تحت تنش و استرس بودن نیز می تواند این مشکل راافزایش کند.
✅2.درماتیت تماسی
?درماتیت تماسی به حالتی گفته می شود که در آن پوست بعد از تماس با مواد یا اشیا خاصی واکنش نشان می دهد و دچار خارش همراه با قرمزی پوست می گردد. تشدید کننده ها از فردی به فرد دیگر متغیر می باشند، اما موارد متداول اینحالت مواد واکنش زا، محصولات پاک کننده و رنگها می باشند. برخی افراد این مشکل را بعد از تماس با انواع خاصی از پارچه ها پیدا می کنند.
✅3.سلولیت
?سلولیت تعبیری است که برای بیان عفونت پوست استفاده می شود. انواع مختلفی از عفونت وجود دارد، اما قرمزی علامت شایع اکثر آنها می باشد. عفونت ها در نتیجه ورود باکتری ها به بدن ایجادمی شود و قرمزیحاصل از آنها معمولا با تورم و درد همراه است. در اکثر موارد یاد شده ، این وضعیت با مصرف آنتی بیوتیک درمان می شود، اما می توان با رعایت نکات بهداشتی و مراقبت و تمیز نگه داشتن ماکن زخم، از ایجاد عفونت پیشگیری کرد.
✅4.نیش ها یا گازگرفتگی ها
?غالبا محل نیش یا گزیدگی ملتهب و قرمز می شود، ولی این موارد باعث قرمزی پوست سایر نقاط بدن نمی شوند. خواه شما توسط یک پشه ، مار یا جانوران دیگر گزیده شوید محل گزیدگی به رنگ قرمز در می آید. در بسیاری از مواقع شما متوجه می شوید که یک پشه یا حشره نیشتان زده است ولی گاها پشه ها می توانند طوری ما را نیش بزنند که اصلا متوجه حضورشان نشویم. هر گاه حشره ای مثل عنکبوت شما را نیش زد حتما به پزشک مراجعه کنید، چون تعدادی از عنکبوتها می توانند سمی و خطرناک باشند. نیش ها و گزیدگیها علاوه بر قرمزی، می توانند خارش و درد نیز ایجاد کنند. می توان نیش ها و گزیدگی ها را بسته به نوع حشره، به روشهای مختلف ودر خانه به خوبی درمان کرد.
✅5. اگزما
?بسیاری از موارد اگزما در کودکان اتفاق می افتد، ولی در تعدادی ازآنها پیشرفتی نکرده و ادامه می یابد وبه علائم بزرگسالی تبدیل می شود.این وضعیت، باعث قرمز شدن و ایجاد تکه های زبر و خشن بر روی پوست می شود که برخی اوقات دارای ترشح بوده ویا خشن می شوند.برای درمان اگزما از کرم های دارای کورتیزون معمولااستفاده می شود (این کرم ها معمولا موثر اند). اگر این کرم ها برای شما موثر نبود می توانید با پزشک خود برای روش درمان دیگری مشورت کنید.
✅6. حساسیت ها
?خواه شما به غذا یا حیوان یا یک گیاه خاص حساسیت داشته باشید، آلرژی ها برخی اوقات می توانند پوست شما را ملتهب و سرخ سازند. حساسیت های غذایی مخصوصا به دلیل اینکه می توانند خطری جدی برای سلامتی و زندگی باشند، نگران کننده هستند.اگر دستان شما بعد از نوازش کردن یک گربه سریعا قرمز شده و دچار خارش یا التهاب می شود احتمالا شما به حیوانات آلرژی دارید. خوشبختانه این موارد به راحتی با آنتی هیستامین ها و پمادهای ضد خارش موجود در بازار درمان می شوند.
✅7. واکنش به داروها
?برخی داروهایی که توسط پزشکان که برای بیماریهای مختلف تجویز می شود نیز می توانند باعث ایجاد حساسیت و واکنش بدن گردند. در بعضی موارد، بدن نسبت به یک درمان واکنشی نشان(نسبته به دارو ها هنگام درمان) داده و این واکنش منجر به قرمزی پوست می شود. در اکثر موارد این واکنش به دلیل حساسیت نسبت به یک یا چند ترکیب سازنده دارو می باشد.اگر علاوه بر قرمزی علائم دیگر حساسیت را نیز مشاهده کردید بهترین راه قطع مصرف دارو و تماس با پزشک می باشد
گرد آورنده سایت دکترِ پوست/متخصص پوست ، مو و زیبایی دکتر خشایار مهرپور
سایر مطالب
آیا علت های خارش پوست را می دانید؟